sandelträSandelträ (pterocarpus) är en vintergröna växt som tillhör familjen baljväxter. I folket kallas det också sandal eller gul sandelträ. Växtens hemland är landet Indien, Australien, Afrika och många öar i Stilla havet. Har sandelträ ett antal användbara egenskaper. Den är rik på eteriska oljor, som används både inom medicin och i kosmetologi.

Unika förmågor hos växten

blomstrande sandelträSandelträ har antibakteriella, lugnande egenskaper. Växten är rik på tanniner, santalinsyra, pterokarpiner. Även i träets sammansättning finns färgkomponenter.

Sandelträ egenskaper:

 • ger en sund och hälsosam sömn;
 • undertrycker aggression
 • orsakar sympati
 • leder till tydligt tänkande;
 • slutar blöda
 • accelererar läkning av sår.

Tillsammans med lavendel och bergamot har läkemedlet en fördelaktig effekt på centrala nervsystemet.

sandelträoljaBlandningar baserade på dessa komponenter lindrar stress och förbättrar människans övergripande välbefinnande. Doft av sandelträ tillhör gruppen av stimulantia. Lukten av denna växt stimulerar arbetet i den sjunde chakran.

För produktion av sandelträ används träd en mörk nyans. De innehåller mer användbara mikronäringsämnen.

En blandning baserad på denna växt används för att behandla:

 • urogenitalt system;
 • hypertoni;
 • skabb;
 • artrit;
 • bronkit;
 • hosta.

Ofta inandning av doft av sandelträ kan öka produktionen av magsaft och hjälpa till att bli av med illamående och kolik.

Funktion av essentiell sandelträolja

sandelträ barkDenna växt var populär för 4000 år sedan. På grund av dess unika egenskaper användes det för balsamering. Sandelträ eterisk olja extraheras från spånen av rötter eller stammen.

För detta används vatten-ångdestillationsmetoden. För att få kvalitet sandelträ tar det 48 till 72 timmar. När man väljer ett träd beaktas dess ålder. Han måste vara minst 30 år gammal.

Inandning av oljens doft hjälper till att bli av med huvudvärk.

Eteriska oljor i kosmetologi används för:

 1. Utjämning av rynkor i ögonområdet.
 2. Föryngring och hudfärg restaurering.
 3. Förbättra och påskynda hårväxten.

Related  Beskrivningar och bilder av sorter och sorter av alocacia för att odla ett hus

eterisk oljaEssentiell olja består av 90% av Santalol. Vätskan har en gul nyans och en viskös konsistens. “Vad luktar lukten av sandelträ?” – nästan alla frågar den här frågan. Faktum är att växten har en uttalad ört och vaxsmak. Olja är ett oumbärligt verktyg för meditation. Ämnen som kommer in i luften, inte bara för att skapa avslappning, utan också ge livskraft, hjälper till att upptäcka kreativa förmågor.

Sandelträ i folkmedicin

sandelträolja i folkmedicinOljan av växten används för olika hudtyper. Det används vid tillverkning av brickor, salvor och aromlampor.

Eteriska oljor av pterocarpus rekommenderas inte för personer som har njurproblem.

Face cream

ansiktsgräddeDetta medel hjälper till att återställa vävnaderna runt ögonen, och stramar och fuktar också ansiktets hud.

För att förbereda denna kräm måste du ta:

 • 10 ml neutral kräm;
 • 2-3 droppar sandelträolja;
 • 1-2 droppar palissander;
 • 2 droppar kamomill.

För att återställa slingrande hud rekommenderas att man lägger till en droppe mintjuice. Blanda alla ingredienser noggrant. Tåla agenten i tre dagar. Applicera som en vanlig kräm.

Brickor för ansikte

ångbad för ansiktetEn av de mest effektiva metoderna för föryngring. Använd ångbad för torr, fläckig och trött hud.

För att förbereda denna produkt måste du ansluta 0,5 liter rent vatten, 2 droppar sandelträolja, en droppe mint, två droppar kamomill, en droppe apelsinjuice. Gör ångbad varje dag innan du lägger dig. Några minuter före proceduren måste du rengöra din hud med smink med tonic.

Aromlampor

aromatiska lamporPå 15 kvadratmeter i rummet måste du ansluta två droppar ros, en droppe rökelse och två droppar sandelträ. En sådan blandning kommer att bidra till att lugna både vuxna och barn från överexcitement.

Related  Hur man använder en exotisk produkt som kallas kokosnötolja?

För avkoppling och vilsam sömn rekommenderas att lägga till två droppar neroli till denna blandning. Håll denna aromlampa på en plats som inte är tillgänglig för barn.

Medel för att återställa hårets struktur

schampo med sandelträoljaSandelträs extrakt kan ha en fördelaktig effekt på hårsäckar. Till håret slutade klippa och förvärvat en naturlig glans, du måste lägga några droppar olja till shampoo flaskan. De optimala proportionerna är 4 droppar per 100 gram tvättmedel. Shampoo blanda noggrant. Använd en gång varannan i tre dagar. Oljan kan också tillsättas i hårbalsammen.

Korrekt användning av sandelträeter hjälper på kort tid till att hantera akne, eksem och även psoriasis. Men trots alla användbara egenskaper, innan du börjar behandla, bör du rådgöra med en läkare.

Sandelträ Sandaler – video