trädgårdsblomma i blomDet är svårt att föreställa sig att en husväxt var täckt med blommor på 20 eller 40 cm långa. Men det finns en sådan kultur – det är brugmansia, vars foto vid första anblicken framkallar blomstrarnas beundran och kärlek.

Anmärkningsvärt, når en höjd av 2 till 11 meter, växterna tillhör Paslen familjen och är infödda invånare i de tropiska regionerna i Sydamerika. I naturen är brugmansii ständiga vintergröna buskar och träd. Samma form som de behåller när de odlas i kultur. Garden brugmansiya för mittbandet på grund av den värmeälskande naturen är dock en omöjlig dröm. Upp till subtropics zonen kan växten bara hållas i en kruka eller tas i frisk luft under flera sommarmånader.

Storlek, låg frostbeständighet, liksom formen av frukten skiljer sig från Brugmansia Datura, mycket likt tropiska gäst och inte så länge sedan var en del i samma släkte med denna spektakulära “American”.

träd brugmansiya på det öppna markenIdag brukar den gemensamma generiska beteckningen “bruggmansia” förenas om tio sorter, som varierar i storlek, form och färg av blommor, på bostadsorten och ett antal andra tecken.

Funktioner brugmansii, bilder och beskrivning av växten

Brugmansiya i naturen är ett vintergröna träd eller buske med halvgröna gröngråa skott. Stam- och skelettgrenarna är täckta med en gråaktig bark, unga skott är gröna, vissnar när de växer. Växtens krona består av löv som sitter på långa stjälkar.

Unga blad av växter av arten Brugmansia sanguineaBlad brugmansii plattor, som på bilden, beroende på vegetationsperioden och platsen kan ha två olika storlekar:

  • Stor, nå en halv meter lång, inbyggda sladdiga blad med en platt kant;
  • relativt små löv av samma form, men endast med en uttalad serrated margin.

Stort blad av brugmansia trädDen grundläggande färg blad – grön, men i dag prydnadsväxter fans kan hitta brokiga Brugmansia sorter där anläggningar för bladplattan gränsar C vit, silver eller gulaktiga fläckar Border.

Mineralväxthalt Miner's ClaimDen matta ytan av löv från solen skyddas genom att skapa en sammet effekt med en liten hög som kan ses på unga skott, petioler och skottblad.

Till en ramifierad krona, som ibland når höjden på en flervåningsbyggnad, kan få fukt och näring, växa och blomma, förvärvar växten ett kraftfullt rotsystem med ett stort antal extra rötter.

Rotsystemet av brugmansiiPå grund av den snabba utvecklingen av de övre och underjordiska delarna kräver rummets brukmansia, som odlas i en kruka, ofta transplantation och beskärning av rhizomer.

Related  Funktioner att landa morgonen ära på det öppna marken och ta hand om det

Brugmannia blommor: foton och en mängd olika former

Men oavsett hur fantastiskt plantans gjutning och rötter är, är det mest slående i brugmasia blommorna i den rörformade formen. För ett ovanligt utseende av koronaler med ett rör nästan upp till en halv meter och en klocka med en diameter på upp till 20 centimeter, fick växten det populära namnet “änglar”.

blommor brugmansiiLyx Brugmansia blommor, som på bilden, bildas på de unga gröna skott och otroligt snabbt avslöjade ett par timmar från bekvämligheten av en dubbel hylle, växer och utrullning intrikat sammansmälta kronblad.

Blommande trädgård bgrunmansii Tutti FruttiBlommans färg varierar beroende på arten och sorten. I palmen brugmansii, vit, rosa, röd och korall, lax, gul och orange nyanser.

Det är intressant att mättnaden av blommor av rosa brugmannia beror på vädret. Ju varmare luften, desto ljusare färgerna. Blommor ser färgglada och stora ut och med vanligt klädsel.

Tack vare uppfödare verkade sorter av brugmansia med terry och flera lager koronetter. Nästan alla sorter, särskilt på natten, är väldoftande.

Typer och märken av brugmansii

Initialt förenade regionen av tillväxten av bruggmansia nästan hela tropiska bältet i Sydamerika. Men skönheten i växten spelade med honom ett dåligt skämt. Idag kan många arter inte längre hittas i naturen. De finns bara som kulturella former, men de är populära inte bara i sitt hemland, men över hela världen.

Brugmansiya trädliknande i kruka kulturMen i händerna på uppfödare gav vilda Brugmansia arter många spektakulära sorter och hybrider med mer levande än i naturen, färg, med fantastiska former Corollas och kompakt storlek. Det var det urval som gav rummet brugmansiyu. Med hjälp av urvalet lyckades forskarna få:

  • från 4-10 meter växtsorter, växer till 1,5-2,5 meter;
  • varierade exemplar som inte hittades i troperna på den sydamerikanska kontinenten;
  • hybrider med terry, cascading och fantastiska snittblommor.

Hybrid Brugging Shredded WhiteInterspecifika hybrider gjorde det möjligt att erhålla växter och blommor, som du inte kunde ha drömt om tidigare. Men vi får inte glömma att grunden för botanists arbete var vilda arter.

Related  Bekanta sig med grader av gloxinia från foton och beskrivningar

Blomma och frukt av brugmansia trädAv dessa växter är mest känd liten änglatrumpet (B. arborea), som först beskrevs av C. Linnaeus, men hittills, helt försvunnit från naturen. Den ursprungliga formen av växa upp till 7 meter och är täckt med en mängd olika blomningstid en krämig vit eller elfenben rörformiga blommor cirka 15-17 cm i längd. De kan namnges den kortaste i släktet Brugmansia, men de är precis lika vacker och doftande.

Tartered Angel Terry BruggmansyVarianter av brugmansia är trädliknande, inte bara nära vitt. I detta fall är träden mindre än deras vildväxande förfäder. Inte ovanligt – Terry brugmansii, som på bilden, slående utsökta former, som påminner om gamla bollklänningar.

Foto av blommor brugmansii snövitDen karakteristiska egenskapen hos brugmansia är vit (B. candida) – den är ren vit i blommor och lite grönaktig i knoppfärgen. Tack vare korsningen och valet av uppfödarna var det möjligt att skapa sorter av brugmansia med lika magnifika blommande, men redan rosa, kräm- och laxkransar.

Brugmansiya Double Pink Cream Pink Perfection med två nivåer av kronbladOtroligt elegant, se varianter av rosa brugmansii med flera tiered corollas av de mest delikata nyanserna.

Blommor och frukter av brugmansia goldenBrugmansiya är gyllene, (B. aurea) i naturen bildar ett träd upp till 6 – 8 meter högt. Blommor brugmansii, som i bilden, har en vacker solig färg alla nyanser av gult och orange.

Vinklar Golden ShowerGul brugmansiya otroligt imponerande ser ut mot en bakgrund av mättad grönska. Särskilt ljusa och ljusa i trädgården är terryvarianter.

Brugmansiya blodrödDet högsta trädet, upp till 14 meter, bildar brugmansiya blodrött (B. sanguinea). Samtidigt är blommorna som öppnar på sina grenar inte så mycket som de andra sorterna. Eftersom blommorna pollineras inte av insekter, men av kolibrier, har de inte en ljus arom, men de förvånar med rika färger: gul, scarlet, karminröda nyanser.

Brugmansiya är mångfärgad eller varieradNågra av de viktigaste färgerna i bilden är på bilden Brugmansia mångfärgade eller brokiga (B. versicolor) med finish till 40-50 cm. Den ljusa blomman av denna art vid basen av röret har en ljusgrön nyans, vilket är en minskning gradvis blir varmare, gult och till kanten kronblad får en ljus orange eller rödaktig färg.

Brugmansiya doftandeSmå plantor eller halväter buskar av doftande brommancy (B. suaveolens) finns i Brasilien. Här kallas också en grenväxt med vit eller krämig nyans med stora rörformiga blommor “en ängels tårar”. I naturen når bruggmansiahöjden 3-5 meter. Kulturerna och hybriderna är mindre, men samtidigt behåller de fantastiska arom och utsökta formerna av corolla.

Related  Växer du murgröna?

Frukten av dofter doftandeLokala Amazonian stammar använder blommorna och frukterna avbildade på bilden av brugmansia, för häxverk och rituella ändamål. Samtidigt märks det att växtens arom intensifieras mot kvällen och lockar mycket insekter till vita, rosa eller gulaktiga korollor.

Brugmansiya vulkaniskaBrugmansiya vulkaniska (B. Vulcanicola) – en endemisk natur som bevarar colombianska och ekuadoriska Andes. Anläggningen har formen av buskar eller träd upp till 4 meter höga.

Rosa brudgum Lavendel LadyEn mild lavendel eller rosa bruggmannia Lavendel Lady är ett exempel på den kulturella sorten av denna växt. De doftande blommorna av denna typ av brugmansia är relativt små, de har en längd av 15 till 22 cm och är målade i alla nyanser av rött, gult och rosa.

Några sorter av brugmansii

Bilder av brugmansii blommor Hasselnöt ButtercupMjukt gul brukmansiya Hasselnöt Buttercup med dubbla koronaler påminner om en magnifik piskad grädde på en tårta.

Audrum LeaAudrey Leas ursprungliga varumärke av bruggmansia är mycket ljusare än många andra sorter. Dess dubbla corollas är målade i mjuka koralltoner, och de interlaced kronbladen är nyckfullt krullade.

Snowflake Bruggance SnowbankDen bägge Bruggance Snowbank med vita eller krämfärgade blommor är en växt för dem som inte är vana vid halvering. Allt är fantastiskt här! Och stora blommor av enkel form och ovalspetsiga blad med en vitgul kant och sølvfärgade fläckar på en grön bakgrund.

Gul bruggmannia Langenbuscher GartenMed en rik orangefärgad färgfärg lockar Brugmannia Langenbuscher Garten inte bara pollinatorinsekter, men lockar också utsikten över omgivningarna. Detta är en lyxig inredning för en trädgård eller ett rymligt växthus.

Brugmansiya ZitronenprinzessinDen ljusa citrusnäringen brugen Zitronenprinzessin erhålls av tyska uppfödare och fascinerar inte bara med den glada färgen på corolla utan också med dess tvåskiktiga form.

Vit Bruggmannia AdrettaDen vita korollas frodighet och ljushet är svår att argumentera med den typ av bruggmannia Adretta. En egenskap hos växten är ett långt grönaktigt blomrör och ett trippellager med kronblad.

Riklig blomma blogmansii – video