påskliljor blommar inteBlommodlare står ofta inför ett problem när de odlar påskliljor. Det verkar som om vård och vattning är bra, men växten av någon anledning ger inte färg. Så, varför påskliljorna blommar och vad kan man göra för att göra växten missfärgad?

De främsta anledningarna till att inte blomta påskliljor

påsklilja blommorFör att uppnå framgångsrika blomning påskliljor i sina blomsterbäddar, måste du göra en grundlig analys och ta reda på orsaken till blommans konstiga beteende.

Felaktig vattning

vattnande blommorDen grundläggande faktorn, varför blomma påskliljor, och kasta ett löv, kan fungera som otillräcklig vattning. Påskliljans rötter går 30 cm djupt, och den torra marken nära roten är skadlig för blomman. Växten har helt enkelt inte någonstans att få alla ämnen som är nödvändiga för tillväxt och blomning, och rötterna börjar gradvis dö. Först narcissus upphör att producera blomställningar, och snart förloras alla fleråriga.

Sluta inte med att vattna påskliljorna efter blomning. Fukt bränner glödlampan, vilket kommer att hjälpa växten under nästa säsong att släppa en riklig färg.

Och även anledningen till att påskliljorna inte blommar kan det finnas ett överskott av fukt. Vid överdriven vattning är växtens rötter helt i vattnet och börjar rotna. Blomman börjar ont, och det kan naturligtvis inte vara fråga om någon blomning.

Tätt landning

korrekt landning av påskliljorEn annan anledning till att påskliljorna inte blommar är en nära plantering av blomställningarna. Faktum är att narcissus är en flerårig växt och har ett rotsystem av en grenad typ. Och väldigt nära plantor om några år är i stånd att tillräckligt tjocka intilliggande glödlampa. Som ett resultat börjar blomställningen att förlora syre, fukt och nödvändiga näringsämnen. Kanske, för bildandet av löv, kommer han att ha resurser, men för blomning är styrkan kanske inte tillräckligt.

Erfaren odlare rekommenderar att transplantera växten minst en gång vart tredje år. Och några trädgårdsmästare för att uppnå våldsam blomning öva transplantationen av narcissus varje år.

Blomman transplanteras när bladen svalas och läggs helt ned. Det händer i början eller i mitten av augusti.

Otillräcklig mark

narcissum behöver svagt sur jordEn annan orsak till att påskliljan inte blommar i trädgården är för sur jord. För odling av narcissi är den svagaste sura jorden, fluktuerande inom 5-7 pH-enheter, den mest optimala.

Om bristen på blomning ligger exakt i detta kan du rätta till situationen genom att lägga till följande element på substratet:

  • krita;
  • mjölkig
  • dolomitmjöl.

Sådana tillsatser rekommenderas att införas i marken några månader innan planteringen planteras direkt.

Otillräcklig mat

svag blom av påskliljorMånga blomsterodlare kan inte få blommor på påskliljor, till och med ge dem tillräcklig vattning och årlig transplantation. Så varför påskliljorna blommar med rätt vård och vad man ska göra för att växten ska producera en våldsam färg?

påskliljor blommar med ordentlig vårdFör att påskliljorna ska blomma rikligt är det värt att komma ihåg några regler:

  1. Det är nödvändigt att genomföra årliga överdosering av jorden med kvävehaltiga ämnen. Men det måste sägas att ett överskott av kväve i jorden kan orsaka bristande blomning. För att inte överföras jorden, befrukta substratet med blandningar som innehåller i sin sammansättning vissa mikronäringsämnen i lika stora proportioner.
  2. Växten bör planteras under öppen sol. Kultur, som växer i skuggan, kan inte ge knoppar. Och det är också bättre att plantera påskliljor separat från långa växter, för att inte skapa skuggor.

Skador på glödlampan

skadad narcissuslampaPåskliljor kan inte släppa knoppar på grund av en skadad eller skadad lampa.

Blomlampan kan skada:

  • låga temperaturer;
  • skadedjur;
  • olämpligt substrat;
  • sjukdom.

Därför är det extremt viktigt att behandla växten i tid, för att bli av med skadedjur, för att ta bort skadade lökar. Och för att undvika frysning av glödlampan rekommenderas att jorden där den fleråriga växer för vintern är isolerad: torv, torra blad, marker, sågspån.

För att göra narcissuslampan mer resistent mot olika sjukdomar, borde den justeras innan den planteras i en lösning av kaliumpermanganat.

Untimely cut av löv

blommande påskliljor i en krukaOch du måste också veta att orsaken till bristen på blommande i stauder kan vara den tidiga skärningen av löv. Att skära av narcissusbladen är nödvändigt när blommorna har blivit helt uttorkad, för att inte bryta mot den naturliga processen med fotosyntes.

Som ni kan se finns det många anledningar till att påskliljor inte blommar. Och för att identifiera någon av dem utan svårighet kan även en nybörjare blomsterhandlare.

Hur man återställer skönheten av blommande påskliljor – video