tall bonsaiJapansk kultur uttrycks i förbättringen och förändringen av världen runt sig själv. Bonsai furu är resultatet av mänsklig skapelse, uttryckt i konsten att odla miniatyrträd. Övningsbonsai började först i Kina för mer än tusen år sedan. Då kom denna metod till Japan, där den var allmänt utvecklad och distribuerad runt om i världen. Eleganta träd, odlade med bonsai-metoden, är exakta kopior av dessa träd som odlas i naturen. Den opretentiösa och ständigt gröna tallén är idealisk för att skapa bonsai. I de ryska trädgården kom träd i stil med bonsai så tidigt som 20-talet. Trädgårdarna är glada att bilda bonsai från tall, vilket ger originalen och unika former.

Vad du behöver veta om tall bonsai

original bonsai furuFör japanska är växande bonsai en hel filosofi som förenar processens andliga och fysiska sida. En normal person behöver behandlas med kärlek och tålamod för att uppnå framgång. Du behöver ha kunskap om hur man gör en bonsai från tall. Att odla bonsai på egen hand kräver mycket tid och arbete. Som ett resultat kommer en fantastisk växt att ge många år av glädje och skönhet.

Traditionell bonsai bör uppfylla följande egenskaper:

 1. Stammen. Det måste vara kraftfullt och starkt, med en uttalad bas och utskjutande till ytan av rötterna.
 2. Branch. Grenar är få, deras linjer ska vara harmoniska och tydligt synliga. Bonsaiens stam och grenar ger trädet den mycket unika bisarra bilden.
 3. Formen. Japansk tallbonsai måste motsvara en av de 15 klassificeringarna. För att hjälpa en nybörjare eller erfaren trädgårdsmästare teckningar, diagram, fotografier eller egna fantasier och önskemål.
 4. Tall i tallrik ska vara som ett träd som växer under naturliga förhållanden.

Huvuduppgiften för att skapa bonsai – för att uppnå en långsam tillväxt av växten. Detta uppnås på flera sätt: ofta beskärning av trädrötter och skott, artificiellt hindrande tillväxt, användning av speciella typer av markar, speciella metoder för vård och vattning av träd.

Hur man odlar tall bonsai utomhus

furu bonsai i förortsområdetI landskapet designar bonsai furu en ärade plats. Dess uppenbara fördelar är den ursprungliga formen, anspråkslöshet mot växande förhållanden, motståndskraft mot låga temperaturer, hög anpassningsnivå. Iakttagande av vissa förhållanden är det möjligt att odla detta mirakelträd direkt i marken:

 1. Urval av plantor. För en bonsai någon tall, växer och vinterar i marken i ett öppet område, är lämplig. En speciell japansk trädgårdsfärg kan lägga till en miniatyrs furu. Det enklaste sättet att arbeta med återuppbyggnaden av bonsai tallberg på grund av den buskiga höjden och lilla storleken på grenarna.
 2. Teknik för plantering. Bonsaiens levnadsförhållanden borde vara så nära som möjligt för trädets levnadsförhållanden i behållaren. För detta förkortas själva plantan så att den förvärvar den nödvändiga dvärgstorleken, och den centrala delen av rhizomen är avkortad. För att begränsa trädets rötter i tillväxt läggs en betongplatta eller en bred sten på botten av landningsplatsen. För tillväxten av tall bonsai använt magert jord från affären eller infertil ljus naturlig mark. I efterföljande år skärs kvarts och sidotrötter, runt bagageutrymmet med en spade.miniatyr furu
 3. Kronformning. Beskärning och prischipka – detta är en stor händelse i processen att odla en trädbonsai. De tillåter trädgårdsmästaren att uppnå önskad form och form. Beskärning utförs en gång om året i slutet av vintern. Detta tar bort alla stora grenar som inte passar in i önskad form av bonsai. Klämning kan göras flera gånger under sommaren. Dess mål – för att uppnå framväxten av nya unga och tunna skott.bildande av tallbonsai

En riktig bonsai är ett visuellt gammalt träd. Effekterna av åldring uppnås genom artificiellt böjning och landning av grenar med belastningar och tråd. För ett intryck av tallväxten för länge sedan, skälls barken på flera ställen med knivpunkten.

Bildande av bonsai från stammen vanligt

idéer bonsai furuPine vanlig kan vara en utmärkt grund för självodling av bonsai. Från lövträd förefaller barrträd olika i två steg av tillväxt per år, vilket bör beaktas när man skapar tall som bonsai. Den första vågen av tillväxt sker sen på våren och uttrycks i töjning av grenar. Den andra vågen inträffar i slutet av augusti och kännetecknas av en förtjockning av grenarna. I flera år kan du odla bonsai från tall med egna händer i en kruka:

 1. Det första året. För bonsai är några furuplantor – med korta eller långa nålar, som tagits från skogen, uppvuxna på egen hand eller köpt i en plantskola – lämpliga. Årets bästa tid för transplantation är höst, när det finns en intensiv utveckling av trädets rotsystem. För nästa växtsäsong transplanteras tallplantor i krukor 12-15 cm hög. Under det första året utförs ingen beskärning, jordytan är mulchad med sågspån, platsen ska vara väl upplyst och utan drag.
 2. Det andra året. Vid slutet av mars skärs fröplantorna med skarpa saxar i en vinkel av 45 ° till 7-12 cm för att aktivera tillväxten av laterala skott och förtjockning av stammen. Samtidigt appliceras en trådram, vilket ger stammen och grenarna den nödvändiga formen. Krukor placeras i soligt läge i en höjd av 30-40 cm från golvet. Vid slutet av det andra året bör små och täta tallar dyka upp.
 3. Det tredje året. I april transplanteras skörden av bonsai-tallar i större krukor. För detta framställs en speciell primer i proportionen 2: 2: 1 från sand, perlit och humus, du kan ta jorden för bonsai från affären. Trimming i år reduceras till ett minimum. Tillräckligt vatten- och doserad toppdressing är förutsättningarna för god växtöverlevnad och ytterligare förstärkning av växter. Innan vintern är avskuren, är spetsen fullständigt avskuren vid grenen närmast bagageutrymmet.
 4. Fjärde året. Krukor med tallar bör ligga nära ljuset, och mulching hjälper jorden att snabbt passera fukt till rötterna. Från det omskurna vertexet kommer nya grenar, som i år måste ge full frihet att växa. Spårning av grenarnas grenar berättar naturligtvis kronans önskade form. I slutet av sommarsäsongen kommer alla bonsai träd att se annorlunda ut, de kommer att bilda en individuell silhuett och storlek.speciell skål för bonsai furu
 5. Ytterligare år med arbete kommer att vara att rätta linjer och former av träd. För tillfället kan du känna dig som en sann konstnär, vars fantasi inte har några gränser. Det bör noteras att i många år kommer att gå för att uppnå idealet av tallbonsai med färdiga ritningar, personliga skisser, fotografier eller direkt från trädgårdsmästarens huvud.

Bonsai tall från tall bör ha en stark och utvecklad ytstruktur (nebari). Tillväxten av rötter uppnås genom flera årstider, vilket leder till att trädet ständigt och säkert håller fast vid marken.

Om du planterar unga träd från krukor på marken, så kan du få en trädgårdsbonsai gjord av vanligt furu. Detta görs på femte-sjätte året av växtlivet. Fördelarna med att växa i trädgården är den snabba uppbyggnaden av stammen och trädets tillräckliga höjd. Före transplantationen måste kronans och stammen av bonsai vara helt dekorerad, det vill säga dess proportioner vid denna tid matchar redan den önskade.

Related  På fördelarna och skadan av knölar av jordärtskocka för människokroppen

dekoration av tall bonsaiBildandet av bonsai från tall är en balans mellan skapandet av natur och man. För att inte störa harmoni kan du i trädgården plantera några bonsai från olika trädslag och omger dem med liknande stil och stämning med föremål och växter. Förvandlingen av ett vanligt träd till en vacker dvärganalog är en fascinerande och intressant aktivitet. Bonsai furu kommer att bli en riktig trädgårdsprydnad med sina egna individuella konturer och linjer.

Video om plantering av tallbonsai