Vattenmelon - en användbar kostproduktVattenmelon är en användbar dietprodukt. Närvaron av socker väcker emellertid tvivel om fördelarna med söta bär för personer med insulinberoende. Vare sig det är möjligt att äta vattenmeloner vid en diabetes, och i vilken kvantitet kommer vi att ta reda på, från sjukdomens specificitet.

Diabetes mellitus och diet

Användningen av vattenmelon i diabetes kräver försiktighetVår kropp är ett exakt inställt system. För uppdelning av produkter krävs enzymer som producerar bukspottkörteln. Men laget ger det endokrina systemet. Insulin krävs för nedbrytning av socker. Om det inte produceras i kroppen dör en person från överskottet i blodet av socker. Insulin ges därför efter en viss tidsperiod genom injektioner.

Kontroll av sockerhalten i blodetOfta typ 1-diabetes, där insulinet inte produceras alls. En sådan person lever bara på extern matning med hjälp av insprutningar av insulin. Mot kvällen av livet på grund av många faktorer, inklusive fetma, kroppsceller vägra att bryta ner kolhydrater, trots det faktum att insulin produceras i kroppen och finns i blodet vid den önskade koncentrationen. Det är typ 2-diabetes eller insulinoberoende.

Cure diabetes kan inte vara, men det är möjligt med hjälp av viktminskning och en strikt diet för att underlätta patientens tillstånd och antalet mediciner som tagits. För att förstå, om det är möjligt för diabetiker en vattenmelon, är det nödvändigt att assimilera kriterierna för ett urval av produkter för en diet. Dieter för diabetiker utses utifrån två indikatorer:

 • glykemiskt index (GI);
 • brödindex (ХЕ).

Det glykemiska indexet är en relativ enhet. Det låter dig bedöma hur snabbt näringsämnen släpps i form av kolhydrater, så fort de går in i blodet. I detta fall är det inte kaloriinnehållet i produkten som är viktigt, men dess snabba eller gradvisa intag i blodet. För 100 enheter accepteras aktiviteten av glukos, en ren kolhydrat. Därför ökar nivån av socker i blodet från användningen av glukos med 100%. Det finns dock livsmedel som ökar sockerintaget ännu mer, t ex torkade aprikoser.

Related  Användning av druvätäger för kulinariska och medicinska ändamål

Man tror att indexet betyder kroppens svar på mat, oavsett beloppet. Men mängden påverkar varaktigheten av blodsockret och mängden insulin som behövs för att blockera. Därför kan överdriven vattenmelon för diabetiker ge stor skada med vissa symtom.

Räkning av kornindexetBröd index visar hur mycket socker går in i blodomloppet efter att ha ätit, livsmedel som innehåller kolhydrater. Riktmärke är en bit bröd i en 1 cm skuren från en standardvals och vägning 20 För att sådan mat recirkuleras i kroppen utan att öka socker krävs 2 enheter insulin.

Den dagliga normen för XE för människor:

 • Arbetet är förknippat med fysisk aktivitet – 25;
 • stillasittande arbete – 20;
 • diabetiker – 15;
 • med fetma – 10.

Fördelar och skador från användningen av vattenmelon diabetiker

Insulin är nödvändig för diabetes mellitus typ 1Vattenmelon är en kostprodukt, där upp till 10% socker. Sammansättningen av sockerarter är emellertid huvudsakligen fruktos och delas utan insulins deltagande. Begränsad inkludering i menyn med söta bär är användbar, eftersom kroppen får mat av mineraler, folsyra och andra viktiga element. Samtidig konsumtion av en stor del av vattenmelon kan orsaka en ökning av blodsockret. Och en för stor mängd fruktos lagras i reserven som fet.

Att inkludera vattenmelon i kosten bör konsultera en läkare. För att balansera XE och GI för en tid, är kosten reviderad, andra produkter är uteslutna.

Det antas 135 gram av vattenmelon är en HE, 40 kalorier och har ett GI 75. Detta innebär att äter vattenmelon lyfter blodsocker med 75%, och den bör ha små delar, 200 g, och upp till 4 gånger under dagen. Detta gäller endast typ 1 diabetiker.

I begränsade kvantiteter kan du konsumera alla frukter och bärFör insulinoberoende patienter kan du inte konsumera mer än 200 gram vattenmelon om dagen, medan det är bättre att äta det med bröd. En viktig indikator för dem som tittar på deras vikt är den höga GI-vattenmelonen. Detta indikerar produktens snabba absorption och känslan av hunger som kommer efter detta. Patienten kan utveckla stress från begränsningen i att äta. Därför är vattenmelon med typ 2-diabetes en produkt som orsakar rädsla. Bekämpa övervikt, inklusive i vattenmelonsdieten, kan diabetiker av 2-typen inte.

Studier har visat att fruktos inte är ofarlig. Förbrukning av mer än 90 gram per dag orsakar fetma, och en konstant närvaro i kosten kan utlösa typ 2-diabetes. Dessa människor har mer aptit, vilket leder till övervikt.

Du har råd med en liten bit vattenmelon varjeInnehållet i ett dagligt intag av 800 gram fruktos kräver inte klyvning. Därför behöver 40 g fruktos behöver inte 8 enheter insulin, baserat på XE. I detta fall tar kroppen emot användbara ämnen från massan och är den mest användbara produkten från sommargränser och frukter. Men en stor mängd fruktos hotar att vända fenomenet – fetma, problem med hjärtaktivitet. Detta bevisas av den senaste forskningen av forskare.

Related  Möt i din trädgård olika typer och sorter av en underbar klocka

Användbara egenskaper hos vattenmelonmassa är:

 • diuretika;
 • Visar kolesterol;
 • stärker hjärtat och leveren
 • förbättrar hemopoiesis och cirkulation av vätska genom systemet av artärer och vener;
 • rensar lever av fetma
 • rensar avlagringar på leder och med ateroskleros.

Mättnadens mättnad med 14 element som är nödvändiga för driften av alla kroppssystem gör det möjligt att använda mindre substitutionsmedicin. Det är viktigt för patienten att ha magnesium i bärets sammansättning. Det lugnar det stressiga tillståndet, förbättrar hjärtats arbete, stoppar avsättningen av salter i form av stenar. Det främjar också utsöndringen av kolesterol.

Vid en sockersjuka är det bara möjligt med en färskvattenmelonKan jag använda diabetiska produkter för behandling av vattenmelon? Det är omöjligt att dricka juice på grund av den koncentrerade sammansättningen av sockerarter. Kontraindicerad användning av nardeka eller vattenmelon honung. Denna produkt innehåller 90% socker. Vattenmelonolja i patientens kost välkomnas. I detta fall måste produkten vara oförfinerad, den första kallpressningen.

En obotlig allvarlig sjukdom dikterar näringsprogrammet, men kroppen måste få de nödvändiga ämnena. Du kan ändra menyn, men ta hänsyn till råd från en nutritionist.

Vattenmelon med diabetes – video