mangkuk pancing ikanAdalah sukar untuk membayangkan hidup dalam alam semula jadi kawasan luar tanpa memasak di atas api terbuka atau arang. Pada hujung minggu, ramai pergi untuk melakukan barbeku di desa, dan orang-orang yang mempunyai tanah mereka sendiri, boleh memasak daging dan ayam di kawasan itu pada bila-bila. Untuk tujuan ini menyajikan BBQ atau grill yang anda boleh sama ada membeli atau membuat sendiri.

brazier buatan tanganBBQ buatan sendiri adalah lebih murah, pembinaan tidak memerlukan sebarang kemahiran khas, dan struktur adalah cukup mudah untuk melakukan pekerjaan itu boleh sesiapa. Selain kos yang lebih rendah, berbanding penjelmaan kedai, anda akan menaruh kepercayaan kepada kualiti bahan-bahan, akan dapat untuk memilih saiz yang optimum dan membangunkan reka bentuk anda sendiri.

Bagaimanakah brazier tersebut

brazier buatan rumahSebelum meneruskan pembinaan, berhati-hati mengkaji prinsip pembinaan. Brazier mudah terdiri daripada 5 bahagian:

  1. Relau. Ini adalah dinding dalaman, yang, secara langsung, dihubungkan dengan api. Ia adalah yang terbaik untuk membuat menghadapi batu api. Sekiranya anda menolak dinding dalaman ke hadapan dengan luaran, maka menyediakan akses mudah ke grid untuk memanggang.BBQ diperbuat daripada bata
  2. Grill grill. Ia boleh sama ada besi tuang atau keluli tahan karat. Ia terletak di selat berbumbung, diskret ke dalam batu bata.batu BBQ di kampung
  3. Yayasan itu. Ia terdiri daripada lapisan konkrit di atas runtuhan yang dipadatkan dan memegang seluruh struktur.
  4. Dinding luar. Mereka mengelilingi relau dalam satu tangan, melindungi dari percikan api yang dipancarkan, serta ketara mengurangkan penggunaan kayu api. Sering memainkan peranan relau jika tiada dinding dalaman.
  5. Asbak. Ia adalah lembaran logam yang membakar bahan api. Ia terletak di bawah parutan pada jarak kira-kira 30 cm.

Related  Oak yang hebat dan hebat

Pilihan bahan

Bahan yang paling anggaran adalah blok konkrit. Di dalamnya, adalah disyorkan untuk meletakkan dengan batu-batu bata yang tahan api.BBQ dari blok konkrit

Sebagai peraturan, hiasan luar diperbuat daripada batu semula jadi. Bahan semulajadi ini tidak beracun dan terus memanas. Walau bagaimanapun, pemasangan memerlukan banyak masa, hasilnya adalah usaha yang baik.Menamatkan mangal dengan batu semula jadi

Bata seramik adalah bahan yang paling popular. Ia kelihatan cantik, tidak takut api terbuka dan sempurna memelihara haba. Kami mengesyorkan bahawa anda mula-mula membaca tentang asas-asas kerja bata untuk mengelakkan kesilapan dalam pembinaan struktur.pembinaan gril barbekubrazier dari bata seramik

Di mana meletakkan tempat geram dan bagaimana untuk menenggelamkannya

lokasi pemasangan yang selamatSemasa pemasangan, peraturan keselamatan kebakaran asas perlu dipatuhi. Jangan letakkan brazier berhampiran pagar kayu dan dinding rumah. Lebih baik memilih tempat yang terbuka di mana tidak ada cawangan pokok rendah. Semak dengan naik angin, – asap dan bau makanan tidak boleh terbang ke arah rumah atau kawasan rekreasi.

Jangan makan daging yang hangus. Ini meningkatkan risiko kanser.

brazier dari panjang paip lebarJika pokok buah-buahan tumbuh di plot, maka anda sudah mempunyai bahan yang sesuai untuk menyalakan. Kayu kering, yang disimpan selepas pemangkasan, akan memberikan aroma yang menyenangkan kepada semua hidangan. Anda boleh menggunakan arang siap yang dibeli, tetapi rasa makanan dari mereka mungkin tidak berubah menjadi lebih baik.

Sediakan dalam pembinaan petak kayu api, di mana mereka akan mudah diakses.

Penambahbaikan untuk barbeku

serba guna semuaUntuk mengembangkan fungsi ketuhar anda dan memberikan reka bentuk asal, anda boleh menambah beberapa pengubahsuaian:

  • Lidah akan membolehkan memasak sekata daging yang sama rata;
  • Cerobong itu mengeluarkan produk pembakaran yang berbahaya dari ruang makan;BBQ dengan cerobong
  • Perapian panggang adalah struktur yang bergaya dan mulia, di mana panggangan terletak di dalam perapian buatan sendiri.BBQ di kawasan rekreasi

Sebelum membuang arang batu, biarkan mereka sejuk selama sekurang-kurangnya 48 jam. Walaupun kelihatan sejuk, mereka dapat mengekalkan haba selama beberapa hari.

Petua untuk mengendalikan barbeku

imej haiwan yang brazierBeberapa cadangan akan memudahkan proses interaksi dengan brazier dan membantu menggunakannya dengan lebih berkesan.

Related  Kami menggunakan buangan epal dalam masakan

Kami mengesyorkan untuk mendapatkan forseps panjang yang mana anda boleh mengalirkan arang dan memindahkan parut. Lupakan tongkat pendek dan pokers yang sering digunakan ketika bekerja dengan brazier pasang siap kecil.

brazier kecil yang mudahSentiasa gunakan sarung tangan, yang terbaik, khusus untuk barbeku, yang tidak terbakar dengan baik. Baca: bagaimana untuk membuat barbeku yang diperbuat daripada bata!brazier yang dikimpalKetuhar BBQ

Gunakan berus besi untuk membersihkan parut. Ia menghilangkan sisa karbon dan makanan dengan baik. Apabila bar sejuk, taburkannya dengan minyak bunga matahari untuk menghalang karat. Jangan malas untuk sentiasa mengeluarkan abu – ia menimbulkan bau yang memberi kesan negatif terhadap rasa makanan.BBQ di kawasan terbuka

Jangan memasang brazier di ruang tertutup. Kepekatan karbon monoksida yang tinggi, walaupun dengan pengudaraan, boleh berakhir dengan teruk.

dengan kawasan barbeku akan menjadi tempat yang selesa untuk berkumpul pada waktu malam untuk melihat api dan memakan daging dengan asap. Memilih pilihan buatan sendiri dan bukannya dibeli, anda akan dapat untuk melaksanakan semua idea-idea dalam reka bentuk dan fungsi untuk menggunakan sepenuhnya struktur. Jangan takut untuk mencuba, kerana apa-apa idea boleh dilaksanakan.

Mangal dengan tangan mereka sendiri dari bahan yang berbeza – video