sorta češnje, srce BullVsako leto se češnje pojavljajo vedno več oboževalcev med vrtnarji, ne samo na jugu, temveč tudi v srednjem območju Rusije. Vsakdo želi, da dobi sladko polno sadežno sadje, kot na primer, daje češnje iz korenjakovega srca Bola, ki velja za najbolj obsežno sorto, ki jo dobijo domači rejci.

Ime kulture je bilo pridobljeno zaradi bogate temno rdeče odtenke sadja in njihove zunanje podobnosti s srcem velike močne živali.

V času Sovjetske zveze je bila ta vrsta, imenovana tudi srce srca, priporočena za gojenje na ozemlju Gruzije, Azerbajdžana in juga RSFSR, danes pa so se meje območja udobja za sorto nekoliko razširile. Uspešne izkušnje pri pridobivanju stabilnih pridelkov so na voljo v regiji Černozem in celo v središču Rusije.

Vendar pa uspeh spremlja samo tiste, ki potrpežljivo poskrbijo za sajenje, opazujejo tehnike kmetovanja in popolnoma poznajo sorte češenj, ki so navedene v opisu. Voljno srce ima značilnosti, dostojanstvo in slabosti.

Značilnosti češnje sorte Bullovo srce

pridelek v srednjem pasuTako kot druge sorte sladke češnje, srce Bull na začetku življenja kaže visoko stopnjo rasti, že 4-5 let sadik oblikuje precej močno povprečno gostoto krošnje. V prihodnosti se letna rast nekoliko zmanjša, odraslo drevo s piramidalno, ožjo od roba povezanih rastlin, krono doseže višino 3-5 metrov. Skeletne veje je značilna nizka stopnja razvejanja. Ustreli so redko prekriti listje, kar zagotavlja dobro prezračevanje krošnje in dostop do žuželk, ki nosijo cvetni prah.

Na slatki češnjici Žurno srce, kot je na sliki, imajo veliki listi:

  • nasičena zelena barva;
  • široka lanceolatna oblika s koničastim vrhom in zaobljena podlaga, ki se vrti v močan, precej dolg čevelj;
  • dvojno žagane robove pločevine.

Na mladih poganjkih je listje praviloma večje kot na večletnih vejah. Pojav zelenja skoraj sovpada z odpiranjem brstov, ki se spušča sredi maja.

cveti bovino srceVečina cvetnih brstov je postavljena na krajših šopkih vejah. Cvetovi se zbirajo na 2-4 kosih, imajo široko odprto obliko, ki je podobna krožniku in svetlo belo barvo.

Related  Kako rastejo joshtu na vrtu: razmnoževanje, sajenje in oskrba

Za češnje Za srce Bull ni značilna masa, temveč postopno zorenje, katerega začetek v različnih regijah se lahko spreminja glede na podnebje v regiji in vreme v spomladansko-poletnem obdobju. Najpogosteje se prve sladke češnje lahko uživajo v drugi polovici junija ali v začetku julija.

Plod in fotografija sladke češnje Bullish srce

veliko sočno sadjeZelo veliko sadje, ki tehta 7 do 10 gramov – ponos te sorte češenj. Zelo privlačni videz, izstopajo iz temne, včasih skoraj črne kože in rdeče sočne celuloze.

Kljub zadostni gostoti lupine ne morejo zaščititi zrelega sadja pred škropljenjem in gubami, zato je skoraj nemogoče prenašati ali shranjevati pridelek češenj.

Usklajeni plodovi s taljenjem, brez grobe krhke mesa in srednje kremaste kosti, se hranijo na gostih kratkih nogah. Če se žetev po zorenju ne spravi, lahko ostanejo na vejah približno mesec dni. Hkrati je kakovostna izguba nepomembna. Pri žetvi je drupa enostavno, brez poškodb, ločeno od stebla. Kosti puščajo celuloze z malo truda.

Po opisu sladka češnja sorte Bullovo srce za okus zasluži najvišjo stopnjo v petih točkah in se lahko uporablja tako sveže kot surovine za konzerviranje. Vsebnost sladkorjev in kislin v gostem prijetnem okusu celuloze se lahko spreminja. Njihovo razmerje in okus sadja je odvisno od vremena in skrbi, ki ga drevo redno prejema.

Prednosti in pomanjkljivosti sladkih češenj Žlahtno srce

brez opraševalcev nizek donosMed sortami češenj, ki jih gojijo v Rusiji, ni popolnoma samih oplojenih sort. Brez rastočih sladkih opraševalcev sladke češnje, srce srca sadja daleč od polne sile, ki tvori le 5-10% možnega jajčnika.

V primerjavi z istimi velikimi sadikami, vendar južne sorte sladke češnje Bullovo srce je dobro prilagojeno hudim zimam. Po vzmeti se ne pojavi resno, ne da bi se poškodovala po -25 ° C. Dolgoročni les ne trpi, cvetni brsti pa lahko umrejo. To se zgodi med spomladanskimi zmrzali, a naslednje leto drevesa nadomestijo izgubo in se pripravijo pokazati v najboljši luči.

Za poenostavitev skrbi za srce češnje Bull, za sajenje izberite sončno, zaprto od jesenskih in zimskih vetrov. V soseski so nujno posajene opraševalne sorte, ki cvetijo približno istočasno.

Veliko sorte so pogosto nagnjene k pokanju. Bikov srce ni izjema. Običajno se lupina ne ustali in se razpoči, ko preliva padajo v mokrem obdobju. Za ohranjanje zornega plodov, ki niso pokvarjeni v ugodnih vremenskih razmerah, je potrebno omejiti zalivanje dreves.

Related  Hruške škodljivci na listih in nadzorni ukrepi

Zbiranje zrelih češenjV večini primerov se zasaditve uspešno upirajo porazu škodljivih gliv, vendar preprečevanje ne bo odveč. Pršenje se izvede z zgodnjo veno pred začetkom cvetenja in jeseni, ko se izpraznijo kroglice in izvede sanitarno kremenje.

Zruši sladko češnjo Ženo srce – video