nekakšna hruškaPred vami je krožna hruška, opis, fotografija in skrb, ki zahteva bolj skrbno študijo, kot se zdi na začetku. 1990 je zaznamovalo odprtje novih sort hrušk znanstvenikov Potapov, SP in ST Rejci Chizhov prejetih plod po prehodu sadika 32-67 (Tema Forest Beauty) in 72-43 (Duchesse Thigh Gozdna lepota).

Opis vrste

drevesa hruška katedralaDrevesa imajo povprečno vrednost s konično obliko krošnje. Povprečna je gostota listov in vej. Podružnice so naravne, rastoče navzgor. Gladko lubje sive barve. Rdečkasto rjava poganjki so okrogle in srednje velikosti. Velike ledvice v obliki stožca z rahlim pubescence. Svetlo zeleni listi dosežejo drugačno velikost, ovalna oblika pa je usmerjena proti koncu in z zobmi na robovi. Površina lista je gladka, sijajna z izrazitimi žilami. Bele cvetove cvetov so dovolj velike in imajo konfiguracijo posode.

sadjeSvetlo rumene plodove majhne in teže 130 gramov. Glede na opis, fotografijo hrbtne hruške, vidimo zelo privlačna sadja v videzu. Oblika je standardna oblika hrušk z rahlo neravnimi površinami. Skorja je svetla, gladka in rahla s subtilnimi podkožnimi točkami. Rumena in nežno zelena površinska barva se včasih dopolnjuje z rahlim roza rumenilom. Srednja dolžina peclja je ukrivljena in široka. Ni lijaka. Krožnik je srednje velikosti in dovolj majhen. Rjavi semen v obliki jajc najdemo v majhnih, zaprtih seminalnih komorah. Sočna, bela celuloza je ohlapno strukturirana v sladkem in kiselem okusu. Na 5-točkovni oceni okusa je sorta prejel 4 točke in po videzu – 4,3 točke. Kemična sestava zadevnega sadja je do 8,5% sladkorjev, do 16,0% suhe snovi in ​​0,3% kislin.Cvetlična katedrala

Slabosti in prednosti

ruska hruška katedralaSlaščičarna hruška katedrala, katere fotografija je dokaz, nima le prednosti, temveč tudi nekaj pomanjkljivosti. Med zaslugami so naslednje lastnosti:

  • ni nagnjen k prebadanju;
  • odpornost na nizke temperature;
  • Plodnost;
  • bogati žetvi;
  • letno pridelek.

Related  Preučujemo različne hruške Severyanka iz fotografije in opisa

Slabosti vključujejo:

  • majhno sadje;
  • pokvarljivo sadje.

Majhnost sadja, v nekaterih primerih ni pomanjkljivost, na primer, na področju ohranjanja za zimo kompoti miniaturnih hruške estetsko podobo v kozarce.

Iztovarjanje

pravilno vrtno hruškoHruška Katedrala, sajenje in skrb za katero ni zapleteno in malo težko, kot mnogi vrtnarji. Pri sajenju katedrale morate na svoji spletni strani izbrati enakomerno in suho površino. Gostota tal mora biti najvišja, tako da lahko čim dlje zadrži vso vlago. Najbolj primerna tla za takšno drevo naj vsebuje veliko hranil, černozem ali pepel. Hruška je običajno posajena pozno pomlad ali zgodaj jeseni. Zimsko vrtno drevo dobro prenaša.

Hrušk iz katedrale ni mogoče zasajiti v senci in v votlinah.

saditev sadik z zaprtim koreninskim sistemomVrstni red pristanka:

  1. Kopljemo luknjo 60 cm globoko, široka 100-150 cm. Širina je odvisna od tal. V navadnih tleh je širina minimalna, medtem ko pesek zahteva, da se ga poveča na 150 cm. Po pripravi jame je treba počakati nekaj dni, da se sadik ne umesti po zasaditvi. Razdalja med jarki je boljša za 3 metre.
  2. V nekaj dneh začnite pristajati. Prihodnje drevo je treba postaviti navpično na tla in prekriti z zemljo, z utripanjem. Krhko drevo mora biti podprto s kljukico. Če je potrebno, namestite stojalo poleg soda.
  3. Pritrdite cev na predhodno pripravljene kocke in vložek vode.

faze sajenja hruškPri proučevanju značilnosti hrbtne hruške, njenega opisa in fotografij je treba upoštevati tudi, da se sorta srednjih let začne zoriti v drugi polovici avgusta, drevo pa dolgo ne prinese sadov. Poleg tega ima povprečno stopnjo prenosa. Zato je to sadje odlično za predelavo in skladiščenje kot suho sadje, kompoti. Ne glede na njegovo hitrost, hruška daje stabilen pridelek in vsako leto, kar je 85 c / ha.

Related  Najboljše sorte grozdja za trg

Skrbi

Skrb za hruško ni zelo boleče. Tla se gnojijo dvakrat letno. Prvič z dušikom v septembru, drugi – humus ali šota pred zamrzovanjem. Ne smemo pozabiti na plevela blizu drevesa. Znebiti se plevela in druge vegetacije omogoča, da hruška absorbira vso potrebno vlago in hranila. To je še posebej pomembno za mlado drevo.

Pollinatorji za hruško iz katedrale imajo nekaj pomena, čeprav je sama dovolj plodna. Sorte Chizhovskaya, Rogneda, Lada, Otroci s križanjem opraševanja odlično obvladajo svoj cilj.

obrezovanje hrušk za žetevObrezovanje je treba opraviti v aprilu. Še bolje se osredotočiti na vreme in vročino, dokler se ne začne sok. Odstranitev nepotrebnih podružnic se opravi “pod prstanom”, konoplja ne sme biti prepuščena.

Hruške iz namiznega razreda nezahtevne pri oskrbi, odporne proti zmrzali in bolezni. Ne bodite preveč leni in posadite drevesa katedrale, tako da se že več let zadovoljite s sladkim in zdravim sadjem.

Video o hruškah za obrezovanje