karbamidUreja (karbamid) je zelo učinkovito, univerzalno, zrnato dušikovo gnojilo, ki se pogosto uporablja med vrtnarji in vrtnarji. Kadar je pravilno in dozirana, se za določeno kulturo z uporabo ureje kot gnojila rastline odzivajo z dobro rastjo in razvojem ter obilno sadno oblogo. Poleg univerzalnosti so še dva pomembnejša dejavnika, zaradi katerih je karbamid zelo priljubljen med kmeti – sečnina, gnojilo je poceni in zelo dostopno.

Videz, kemijske lastnosti in fizikalne lastnosti sečnine

sečnine

 • Videz – okrogel, zelo lahka (do bela) ali prozorna zrnca. Granulacija karbamida v proizvodnji v veliki meri preprečuje, da bi gnojilo prihajalo med skladiščenjem in prevozom.
 • Kemijska karakterizacija – (NH2)2CO, kjer je skoraj polovica (46%) celotne prostornine, dušik.
 • Fizikalne lastnosti – gnojenje sečnine se raztopi v mnogih polarnih topilih, tudi v navadni vodi, kar omogoča uporabo v čistih oblikah (granulah) in v obliki vodne raztopine potrebne koncentracije.

Znaki pomanjkanja dušika v vrtovih in vrtovih

 1. Nenaravno počasna, depresivna rast rastlin.
 2. Tanki, šibki in kratki poganjki v bližini grmovja in dreves.
 3. Listi: ozki in majhni, svetlo zeleni (bledi) ali izrazito žilavost. Rastline, ki trpijo zaradi pomanjkanja dušika, so predisponirane na zgodnji lefall.
 4. Cvetni popki: šibki in nerazviti, njihova nastanek se pojavi v precej manjši količini kot bi morala biti. In posledično, rastline imajo malo pridelka.

Znaki pomanjkanja sečnine

Navodila za uporabo sečnine

gnojenje sečninePri uporabi sečnine kot gnojilo na vrtu ali na dvorišče, je treba spomniti, da je le nekaj dni, da se preoblikujejo in spreminjajo pod vplivom bakterij, tal v tem procesu nastaja ogljikov amoniak, ki se dokaj hitro razpadejo na prostem, tako da je uporaba površina sečnine , seveda, mogoče, vendar neučinkovite.

Optimalna in najboljše rezultate dobimo tako, da to gnojilo, ne le v rastlinjakih, na primer v rastlinjakih ali rastlinjakih, ampak tudi v običajnih vrtnarskih kmetijah. Edini pogoj za sečnino maksimalno učinkovitostjo – njegova neposredna vključitev v tleh, zaradi dejstva, da medtem ko je izguba amonijevega karbonata (amoniak plin), zmanjšana na minimum, da znatno poveča prodiranje hranil, zlasti dušik, v rastlinah.

Ne glede na to, kje in kdo proizvaja sečnino, vsi proizvajalci soglasno v svojih priporočilih in točka v navodilih za uporabo sečnine, ki se lahko uporabljajo za vse zemlje kot osnovno gnojilo ali kot gnojilo za sadje in / ali zelenjave.
Kljub tej univerzalnosti je treba opozoriti, da je za različne pridelke potrebna različna količina gnojil, v povezavi s katero se agrotechnikom priporoča, da v nekaterih odmerkih pripravijo prehranske dodatke, odvisno od dejanskih potreb rastlin.

Pomembno! Karbamid v bistvu acidizira tla – to je dejstvo. Če je zemlja tako kisla, se apnenca (kreda) uporablja za nevtralizacijo teh procesov. Uvaja se skupaj z dušikovim gnojilom s hitrostjo 0,5 kg karbamida, 0,4 kg apnenca.

Uporaba sečnine kot gnojila na vrtu in na vrtu

Vegetativno obdobje

 • Zelje, pese, čebula, poper, paradižnik, česen in krompir – 19-23 g / m².
 • Pri uporabi ureje za kumare in grah, da okoli 6-9 g / m².
 • Patissons, jajčevcev in bučke – 10-12 g / m². Zgornji obleki se opravijo 2-krat v celotnem obdobju rasti, prvi med presajanjem, in drugi – na začetku oblikovanja sadja.
 • Jagode in vrtne jagode – gnojilo v nespremenjeni obliki se vpelje v tla, pripravljeno za sajenje jagod. Med nastankom popkov in jajčnikov se nanese škropljenje, 10 gr. za 2 litra vode. Za povečanje donosa v začetku septembra ali konec avgusta rastline gnojimo s koncentrirano raztopino 60 g. za 20 litrov vode.
 • Žita – 300 gr. na sto delov v granulirani obliki.
 • Folijarno top prelivanje rastlinskih pridelkov, kot tudi zaščita pred boleznimi in škodljivci (škropilne rastline) – 9-15 g Za vsakih 10 litrov. voda.

Pred sajenjem jagodičja in rastlinskih pridelkov

Za gnojenje zemlje za jagodičja in rastlinske pridelke v obdobju predsodkov je dovolj, da dodamo granule sečnine (ne raztopimo) s hitrostjo 5-11 g / m². Značilno je, da je 60% celotne količine karbamida uvedeno jeseni pred kopanjem, preostanek gnojila pa se doda spomladi.

Kako razmnožiti sečnino za gnojenje sadnih dreves in jagodičastih grmov

Pomembno! Tudi presežek dušikovih gnojil v tleh ni dober za rastline, lahko začnejo intenzivno rast s tvorbo obilne zelene mase v škodo nosi sadja. Možno je oblikovati slabo razvite jajčnike in / ali sadje.

Če uporabljate pelete je jasno – je izmerjena potrebno težo in vse, kar se lahko izvede na tleh, kako vzgojiti sečnino in da je potrebna koncentracija raztopine, mnogi, zlasti z začetkom kmetom, lahko štor. In to vprašanje je še posebej pomembno za vrtnarje. Razlog za to je, da so drevesa in grmičevje oplojenih, prednostno, razredčimo z vodo in sečnino, zrnat sečnina redko – tik pred sajenjem sadik, da se jih neposredno v pripravljeno odprtino.

Da so drevesa in grmičevje dobro razvita in obilno debeloplodnih iz sečnine, kot je že navedeno, koncentrirano raztopino pripravimo ki je vložena neposredno distribucijo korensko (debla), in debla trakovi. Če iz nekega razloga ni mogoče pripraviti rešitve, je mogoče narediti in peleti, čeprav to ni najboljša možnost, vendar je obvezno, naknadno obilno zalivanje. Pomembno je tudi upoštevati deleže raztopine karbamida.

 • Jabolčno drevo – za vsako odraslo drevo okoli 200 g karbamida (granul) ali raztopine – določena količina sečnine razredči v 10 litrih vode.
 • Šljiva, kokošnjaka, sirek in češnja – 120 g / 10 l.

Nasvet! Ne obupajte, če ne veste, kako uporabljati sečnino v državi in ​​kako jo pravilno izmeriti, če nimate rokov.

V tem primeru lahko uporabite improvizirana orodja:

 • 1 žlica. l. lahko ima 10 gr. sečnina;
 • v navadni škatli (brez diapozitiva) je postavljena 13 gr. sečnina;
 • 200 g stekla – približno 130 g. to gnojilo.

Lastnosti in aplikacije sečnine – video