Redkvica črnaČrna redkev ni sorta. To je sorta, ki ima sorte zgodnje, srednje in pozne setve. Znaki, ki ločujejo vrsto, so temna koža in največja ostrina celuloze. Gojenje črne redkvice v Rusiji poteka v XII. Stoletju. Uporabili so se kot izredno koristno in terapevtsko zelenjavo. Kultura je prišla z vzhoda in se zaljubila v ljudi zaradi njihovih uporabnih lastnosti in donosa.

Gojenje črne redkvice

Črna redkev raste na vrtu poletnega prebivališčaV ljudeh so bolj znane sorte srednje in pozne zrelosti s črno kožo in belim mesom. Za ohranitev časa semenitve semen redkve je obvezna, saj je dolžina dneva zelo pomembna za razvoj rastlin. Razlikovati:

  • zgodnje drobnoplodne sorte, sejanje v marcu;
  • zgodnje sorte zorenja, setev konec aprila in začetka maja;
  • sorte s srednje zorenjem z setvijo v poletnem zenitu;
  • pozne sorte, setev sredi julija.

Priporočeni čas za sajenje črn redkev, metode sajenja in oskrbe so vedno na semenskih paketih, jih je treba upoštevati. Različni znaki s pravilnim upravljanjem kulture omogočajo, da se izognete pušćanju ali razpokanju korenovk. To je še posebej pomembno za izdelek, namenjen za zimsko skladiščenje. Vse sorte črne redkev imajo dveletno vegetacijsko dobo, kar pomeni, da je mogoče pridobiti semena le v drugem letu.

Ponavadi sprosti po začetku solate ali gredica posadili čebulo črna redkev, ko je priporočljiva dolžina primerna. Pred tem je zemlja dobro prebodena in oplojena. Izkušeni pridelovalci menijo, da bo redkev bolj sočno, če je zrasla na mineralnih gnojil brez dodajanja komposta. Hkrati mora biti zemljišče svobodno in plodno.

Izkopljemo ležišče pepela z dodatkom stekla, tremi žlicami superfosfat in kalijev klorid, in sečnine. Zemlja izkopali do globine 35 cm, ravni in da žlebovi ali vrtin z razdaljo med rastlinami 15 cm med vrstami v 30. Semena do globine približno tri cm v več gnezda, nato pa pustiti najmočnejši sadika. V vegetativnem obdobju se rastline dvakrat redčijo, da se izločijo rastline.

Zemljišče v kraju sajenja mora biti vedno mokro in pokrito s pepelom, saj je v tem trenutku divje buče buče. Seedlings se bo pojavila v nekaj dneh, in za zaščito pred škodljivcem bo pomembno nalogo. Nadaljnja skrb bo v naslednjih dejavnostih:

  • stalno vzdrževanje rastlin v vlažnem sloju zemlje;
  • odstranitev šibkih rastlin;
  • sprostite tla, se izogibajte nastanku skorje;
  • zaščititi liste od naselitve škodljivcev;
  • žetev pred zmrzaljo.

Vsebina zemljišča v mokrem stanju odpravlja vprašanje, zakaj redkev v barvi. Poleg tega lahko kakovost korenovk vpliva na trdo gline. V takih razmerah redkev raste nespretno in razpokano. Zato bo ključ do dobrega pridelka izbira lokacije sajenja in kakovosti tal. Uporaba kot preliv zemlje in top preliv sveža organska gnojila ne more.

Izkušeni vrtnar svetuje v procesu rasti malenkosti, da bi odstranili stranske korenine. Rastlina, ki jedo samo s koreninami stebla, raste majhno in sočno.

Redkvica ima veliko škodljivcev. Kako rastejo črna redkev? Nemogoče je priznati, da so ličinke korenčnih muh ali krvavih bolh pokvarili korenovke. Skozi poškodovano kožo v mesu prodrejo bakterije in spore gnusne glive in shranijo tako sadje ne bo. Poleg tega lahko redkev poškoduje listje zelja, listne uši, žlindre, oljne ogrščice.

Korenje muha je eden od škodljivcev iz redkviceZa obvladovanje škodljivcev se lahko uporabljajo biološki pripravki in encimi. Na primer, lipocid ali fitover. Hitro se razgrajujejo in ne vplivajo na kakovost korenovk. Večinoma poškodovane zgoščene plantaže. Zato poletni prebivalci pogosto rastejo in gojijo črno redkev z robovi postelj, urejajo redke luknje po obrobju krompirja, čebulo, kumar saditev, da se izključijo pogosti škodljivci.

Kdaj očistiti črno redkev?

Črna redkevČrni red redkih in srednje velikih sort se obdeluje za shranjevanje. Takšne sorte vključujejo črno Skvirskaya črno, zimsko okroglo črno; Gayvoronskaya. Sorte lahko shranite do 200 dni. Za to je treba pred prvimi zmrzali odstraniti zdrave korenovke, ker zamrznjene korenine niso shranjene.

Žvečilna gerjavonska ženska pozno prejme tržne korenovke 110-120 dni po setvi. Črna zimska redkev povprečne zrelosti je pripravljena za žetev v 80 dneh. Ko odstranite črno redkev, je odvisno od izbrane sorte.

Za shranjevanje vrhov iz koreninskih posevkov se odstranijo, jih nekoliko osušijo v temni hladni sobi in jih shranijo v klet. Redkev vsebuje mineralne soli, mikroelemente in eterična olja. Zelo koristen izdelek je tudi način zdravljenja v ljudski medicini.

V starodavni Grčiji je bila črna redkev veljala za kraljico zelenjave. Izdelali so zlato kopijo in predstavili Apollo kot darilo. V Egiptu je ta zelenjava veljala za hrano sužnjev.

Vendar pa je minilo več tisoč let, redkev pa je še vedno potrebna zelenjava na vseh celinah. Pomembno je vedeti, da je ta izdelek kontraindiciran za tiste, ki imajo težave z boleznimi notranjih organov v fazi poslabšanja.

Črna redkev solataJedi s črno radičjo prinesejo v telo kalij, kar spodbuja življenje. To je skladišče mineralnih soli, vitaminov in elementov v sledovih. Vendar pa gorčično olje in estri, prisotni v redkosti, razdražijo ledvice, jetra in GI trakt v veliki koncentraciji. Za zdravo osebo ta ukrep samo spodbuja organe, da delajo. Kašica iz redkev lahko služi kot maska ​​za lase in stiskanje na bolehnih sklepih. Zato je treba redkev vključiti v sistem zdrave hrane.

Vse o Radish – video