sadne jagode na okensko policoGojenje jagod doma je preprosta naloga. Sledite smernicam, rastlinskim semenam za gojenje jagod doma. Verjemite mi, da bodo raste jagode doma skozi celo leto prijetna doživetja.

Težko je najti osebo, ki bi bila indiferentna za jagode. Ta božansko jagodičje privlači s svojim videzom, neverjetno aromo in vrhunskim okusom. Od antičnih časov se je darilo narave jagode štelo za posebno hrano. Bila je v najbogatejših hišah, v palačah. Sčasoma je postala dostopna vsem družbenim kategorijam, poleg tega pa se lahko goji celo na okensko polico. Ne verjemite mi, potem vas vabimo, da se seznanite z enostavnim načinom rasti jagod doma. To je čudovita alternativa tistim “plastičnim” okusom, ki so v prodaji v trgovinah in supermarketih.

jagode na okenski policiNa vrsti blaga, lepa, prožno, čudovito barvo, vendar je potrebno, da poči kot, ko boste razumeli – to ni priljubljena jagode omamljanje s svojim okusom in aromo. In stroški proizvodnje niso poceni, kjer je bolje rešiti in celo leto biti zadovoljni z božanskim okusom. Torej, prednosti raste jagode doma:

  • Prihranki;
  • Naravni okus;
  • Pomanjkanje kemičnih stimulansov;
  • Harvest leto;
  • Izkoristite iz izvajanja.
  • Kaj je potrebno za gojenje jagod

Za sajenje sadik jagod je potreben velik zabojnik. Najbolj primerna možnost je močna polietilenska vreča, napolnjena s tlemi. V trgovinah za vrt vrt ljubitelje prodajajo pripravljena zemljišča, vendar pa mešanico za sajenje svoje roke ne bo težko. Treba je mešati zemljo, šoto in žagovino, dodajte malo apna, da zmanjšate kislost zemlje na “ne.” Na dnu embalaže je treba izvesti odvodnjavne odpadke, majhne križne rezine pa je treba narediti od zgoraj do rastlinskih kalčkov.

Kaj je bolje – semena ali sadike?

Mnogi so zmedeni zaradi mnenja, da je zasaditev semen jagod za gojenje hiše neprofiten in dolgotrajen proces. Vendar je to napačno mnenje. Jagoda semena so res zelo majhna, vendar imajo dobro kalitev, rastline pa bodo močne in stabilne. Pred setvijo semen morate hraniti v hladilniku en mesec. Za gojenje hleva semena jagode je bolje v začetku februarja, ko bo svetlobni dan daljši. Že prej rabite umetne dnevne svetilke, saj je kultura lahka. Semena sejati neposredno v tla, ne da bi nanosili nad tlemi. Če želite ohraniti vlažno temperaturo, jo pokrijte na vrhu filma, dokler videz prvih poganjkov. Takoj, ko je na poganjkih 2-4 listov, jih je treba izkopati v majhne lončke, nato pa jih presaditi v pakete v razsutem stanju za gojenje.

Sajenje jagod sadike je še lažje. Čas saditve je spomladi, jeseni. V tem obdobju jagoda ni tako aktivno rasla in se že navadila.

Izbira sorte jagod

izbor sadik jagod za gojenje v prostoruZa gojenje jagod vse leto doma, morate izbrati remontantne vrste, ki dajejo pridelke večkrat na leto. Te vključujejo sorte:

  • Rumeno čudo;
  • “Kraljica Elizabeta”
  • “Everest” itd.

Related  Pogoji zorenja krompirja

Kako skrbeti za kulturo?

Skrb za jagode, ki rastejo doma, je skoraj enako kot na odprtem vrtu. Potrebujemo zalivanje, gnojenje gnojil, uničevanje škodljivcev. Za jagode je pomembno, da je prezračevanje, to je kroženje. Zato morate v hladnem vremenu občasno odpirati okna in prezračevati prostor. Dnevna svetloba – naravna ali umetna – mora osvetliti kulturo najmanj 14 ur. Ko rastejo jagode na okencu, izberite južno stran.

opraševanje jagodDrug dejavnik dobrega donosa je opraševanje. Jasno je, da ni mogoče brezdeliti čebel doma in proizvesti naravno opraševanje. Ampak obstaja pot in zelo preprosta. Postavite ventilatorja pred rože, pustite, da se zračni tok spoprime s cvetnim prahom ali občasno prenese s čopičem. Strawberry ne prenaša zmrzali in prepihov, zato jo morate zaščititi pred hipotermijo. Posebno goji doma, jagode so zelo občutljive na mraz.

Kaj hraniti jagode?

Ko rastejo leto, morate uporabiti zgornje obleke za korenine in vrh rastline enkrat na dva tedna. Treba je uporabiti kompleksna gnojila, namenjena za pridelke vrtov. V specializiranih trgovinah imajo tudi gnojilo za jagode z nizom skrbno uravnoteženih elementov mineral v sledovih, zaradi katerih je kultura ne bo slabo in postanejo odporne na vse vrste škodljivcev, ekstremnimi temperaturami.

Jagode, posajene v hiši, je treba presaditi in posodabljati vsake 4 leta.

Sadike se pridobivajo z nabiranjem novih poganjkov, ki so posajene v ločenih posodah in jih nadomestijo stari in izpraznjeni grmi. Tudi nove sadike se lahko pridobijo s sejanjem semen.

Škodljivci in bolezni, na katere so dovzetne jagode

Za gojenje jagod doma, na okenski polici se ne bojte vdora škodljivcev v obliki polžev, vrhov, žlindrov. Le na odprtem zemljišču lahko taka nesreča trpi. Toda takšni paraziti, kot so praškasta plesen, listne uši in drugi, lahko postanejo resnično glavobol za amaterja, ki raste jagode v hiši. Ne zamudite trenutka, pazite na površino listov. Ko se pojavi beli premaz, je treba zdravljenje opraviti s posebnim preparatom “sulfarid” ali katerimkoli drugim nadomestkom.

Related  Nove in stare sorte grozdja (del 1)

Tudi jagode lahko dobijo “siva gniloba”, ki lahko popolnoma uniči pridelek. V tem primeru morate sprejeti preventivne ukrepe. Najprej je treba prezračevati, jagode ne smejo zadušiti. Povečana je vlažnost, ki vodi v vlažnost in pojav gnilobe. Če zamudite trenutek – zdravljenje rastline z bakrovim kloridom za 1 liter – eno žlico zdravila.

Kot se je izkazalo, raste priljubljena, sladka jagode doma ni lahka naloga. Ja, obstaja nekaj trikov, s katerimi se boste zatekli. Toda namesto skrbnosti in skrbnega varstva lahko dobite dobro žetev in celo v zimskih dneh uživate v okusu okusnih in dišečih jagod. Predstavljajte si presenečenje in navdušenje gostov, zbranih za novo leto, ko damo jagode in smetano, pridelano na svoji mizi.

Dober žetev in srečo!

Gojijo jagode doma