Sesanje krompirja z ročico s hillerjem

Motoblok s čajem in hillerjemUniverzalna prilagoditev – motoblock, pomaga kmeta tovornjaka veliko hitreje in učinkoviteje izvajati veliko nalog na osebni ploskvi. Z nalogami vrta je mogoče pripisati oranje, hlajenje, sajenje, plevela in nabiranje krompirja z motornim blokom, večnamensko in nepogrešljivo na kmetiji.

Kako narediti sadik krompirja

Ustanovitev krznaObstaja več načinov za rast krompirja z motornim blokom:

  • s pomočjo hillerja s prilagoditvijo intervala med krili;
  • s pomočjo tečajnega krompirja.

Metoda številka 1.

Dvuhryadny okukchnik na motornem blokuPosaditev krompirja z motornim blokom s hilerjem se izvede na naslednji način: stroj je sestavljen s kolesi z rahlim odzračevanjem in hillerjem. Potem rezite brazde. Lažje bodo, lažje je poskrbeti za krompir. V teh ušesih je korenski pridelek ročno položen. Po zaključku faze se drsna kolesa spremenijo v gumo, kar bo ustrezalo širini proge. Zahvaljujoč gumijastim kolesom naprava ne poškoduje krompirja, temveč zaspi s tlemi in jo ujame. Tako se izvaja zasaditev korenin.

Metoda številka 2.

Delo s krompirjemKadar so za krompir dodeljena velika območja, je priporočljivo, da motorno enoto iztisnete s krošnjami. Prvi korak je priprava tal:

  • oranje vrta;
  • drget, tako da poganjki lahko dobijo potrebno vlago in kisik;
  • vlaženje tal (kadar je to mogoče).

Naprej, predrezane grebene. Sesalnik krompirja ima brazgotino, napravo za hranjenje gomoljev v pripravljene jame in ploščico za polnjenje krompirja. Zahvaljujoč tej “vsestranskosti” je mogoče izvajati več operacij hkrati – razrezati brazde, položiti gomolje in jih pokriti. Na začetku dela se na stroju dajo plošče na tleh, stroj za polaganje krompirja pa se položi na motorni blok. Parametri za nadaljnje delo so prilagojeni.

Da bi dobili visok greben, se diskovi naprave približujejo drug drugemu, utor brazde se poveča. In za zmanjšanje – opravi obratni postopek, se diski premaknejo med seboj, hkrati pa zmanjšajo kot napadanja.

Krompir se postavi v poseben prostor, med premikanjem motornega bloka pa ga napolnimo v pripravljene brazde. Frekvenco lahko nadzirate ročno ali popolnoma zaupate tehniki. Po sajenju se brazde zapirajo in tla se stisnejo. Zgoraj lahko vlijemo organsko gnojilo in navlažimo tla.

Ravnanje z vrtom z motorizirano enoto

Hiller za motoblokPravilno obdelavo vrta z motornim blokom se izvede s pomočjo posebnih naprav na tečajih ali vlečnih napravah. Po tej akciji je zemlja obogatena s kisikom, odstranjeni so vsi pleveli in gomolji rastejo prosto in hitreje. Ta naloga zaradi vsakega poletnega lastnika se izvaja brez težav. Glavna stvar je, da prilagodite pritrdilne elemente pred oranjem, prilagodite oprijem prijemala (vrtite ročico na univerzalni sklopki). Če se vse naredi pravilno, se bo zadrževanje in usmeritev motoblaka vzdolž brazde opravilo enostavno.

Globina oranja mora biti v razponu od 19-20 cm, po takšnem postopku pa izgine potreba po drgnjenju zemlje!

Naprava za motorni blok ima poseben plug, ki omogoča enakomerno brazde na določeni globini. Po tem, rocno ali s pomocjo krompirjevega sadilca, je krompir nameščen v brazde in gomolji so zaprti z zemljo.

Predelava krompirja po kalitvi

Priprava kalčkovPo 2-3 tednih, ko so se vse poganjke že pojavile, se prične naslednji postopek, ki se lahko izvede tudi z uporabo motornega bloka. Celotno območje sajenja je razdeljeno na brazde, tla se opustijo in tirnice so oblikovane za enostavno medsebojno potovanje. Hilling pozitivno vpliva na proces kalitve stebel, odstranjuje plevel, zadržuje vlago v tleh, predstavlja odlično zaščito mladih rastlin pred prvimi zmrzali.

Ta proces zagotavlja posebno šobo na motornem bloku – en, dva ali tri vrste hillerja. Med zaključkom hlajenja je potrebno dodati gnojilo v zemljino gnojila, ki je nameščena na krožniku.

Medvrstna obdelava

Pletje krompirjaMed cvetenjem krompir potrebuje posebno razrahljanje tal med vrsticami, kar bo omogočilo hitrejšo rast pridelka, kar bo zagotovilo dobro žetev. Prvič, ko je oljka oljka oljka osmega dne po sajenju, ko se na tleh pojavlja gosta skorja, kar otežuje rast stebel.

In še naprej – vsakih 7 dni, dokler razmik med vrsticami ne postane nedostopen. Weeding je mogoče opraviti ročno in mehansko. Glavna stvar je odstraniti plevel v času, tako da ne otežujejo rasti poganjkov in ne negativno vplivajo na razvoj koreninaste zelenjave.

Pletje z bregom

Pletite mrežo braneTakšna prilagoditev se nosi na motobloku. Mrežne celice imajo stran približno 20 cm, ki se nahaja pod kotom 45 stopinj. Neto brane je učinkovito zaradi dejstva, da pokriva veliko območje hkrati, vendar vrstic med njimi ni mogoče očistiti “čisto”. Najboljši način za odstranjevanje plevelov je, da jih izvlečete s koreninami. Potem bo krompir čistejši in manjkrat bomo morali opravljati plevela. No, to je vse, osnovne naloge kmetovalca so izpolnjene. Ostanek je počakati na pravi čas in lahko žetev! In v tem primeru bo motoblok postal odličen asistent!

Domači kopirni stroj za motoblok

Kombajn za motocikelZa pridelavo krompirja ljudski obrtniki izdelujejo posebno napravo – kombajn za krompir za motoblok. Oprema je sestavljena iz varjenega okvirja, ploščice, uredniške enote, čistilnega bobna. Če želite zbrati napravo, boste potrebovali nekaj spretnosti in študije podrobnih risb v velikem številu, predstavljenih na internetu. Rezultat je hitra pridelava krompirja brez poškodb gomoljev in posebne delovne sile.

Za boljše razumevanje informacij nudimo videz krompirjevega hrupa s strani motornega bloka Neva.

Motoblock Neva sajenje krompirja – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector