marelica na dachi blizu MoskveMarelice u predgrađu – njihovo uzgajanje u novije doba smatralo se praznim pothvatom. Termofilni natječaj zahtijeva tople zime, vruće ljeta i južno sunce. Radovi uzgajivača stvorili su nove sorte čvrstih, samo-fertiliziranih marelica. Ali od njih se može čekati neprekidan usjev, promatrajući agrotehnike. Stoga je važno ne samo odabrati zonu, nego uskladiti s poljoprivrednom tehnologijom.

Odabir mjesta za vrt

izbor mjesta sijanja marelicaMjesto sadnje, kada raste marelice u predgrađima, odaberite zaštićeno od hladnih vjetrova. Idealno, pronađite sadnice na južnim i jugozapadnim padinama, na jugoistoku i jugu, a jugozapadno od Moskve. Treba napomenuti da su nisko ležišta s površinom podzemne vode na površini bliže od 2 m, nisu prikladna.

Pri odabiru mjesta za slijetanje, bolje je organizirati stablo na južnoj strani zgrade ili ograde. Možete staviti reflektirajući štit oslikan bijelom bojom. Što više svjetla dobijete na stablu, to je bolje za marelicu u predgrađima, gdje je nedostatak sunca.

Najbolje tlo za sadnju je lagana ilovača ili ilovača. U tom slučaju reakcija tla mora biti neutralna. Stavite stablo na podignuto cvjetno postelje, optimalno. Zajamčena, korijeni neće doseći razinu podzemnih voda. Sam tla mora biti plodna, propusna za vodu. Pokazatelj plodnosti – prisutnost kišnih glista u krugu blizu cijevi. Odrasla marelica manje je zahtjevna za ljetno zalijevanje od drugih stabala.

marelica cvjeta u vrtu Moskve regijeKada raste marelice u predgrađu Treba napomenuti da je biljka ranotsvetuschee pate od povratka mraz, potrebno je osigurati okvir za sklonište agrilom u 1-2 sloja.

Zahtjev za sadnju jame i sadnica

priprema jameSadnice se uzgajaju na kineski ili domaće šljive ili šljive. U tom je slučaju korijenski sustav stabilniji, u usporedbi s biljkama koje su uzgajane na vlastitoj osnovi. Dobre sadne navike, očuvanje sortnih svojstava, daje sadni materijal kupljen u rasadnicima Kaluge i moskovske regije. Savršeno se naviknite i brzo stavite marelice voća u posude. Sadnja marelica u predgrađima – događaj odgovornosti.

Uzgajajte stablo marelica od kostiju, ali morate uzeti stabljike iz zoniranih sorti. Mogu postojati svojstva cijepanja. Stablo može biti bolje od roditelja, ili potpuno neplodno. Rezultat će biti vidljiv u 6-7 godina.

Za postavljanje rupa za slijetanje potrebno je shemu 6×4, gdje je 4 m – između redaka i 6 m udaljenosti između stabala za redom. Sadnica korijenski sustav se nalazi u gornjem dubini od 40 cm plodnog sloja. Sadnja marelice u predgrađima se provodi u proljeće. Pit pripremiti za nekoliko tjedana ili pasti s veličinom slijetanja jame 70h70h70 cm tereti gnojiva .:

  • 1-2 kante gnoja – konj, krava;
  • granulata superfosfata – 500-600 g;
  • Kalij sulfat – 400-500 g.

Related  Razrjeđivanje i uklanjanje mrkve

sadnja sadnica marelicaPoložaj korijenskog sustava je površan, vrat nije ukopan, zemlja je zbijena, pričvršćen je klin za vezanje prtljažnika. U prvoj godini sadnice se zalijevaju 5-6 puta za jednu sezonu, izlijevši 2-3 kante u duboku rupu. Za mladu biljku, krmačenje debla bitno je.

Mlade sadnice, bez obzira na zimsku izdržljivost sorte, prekrivene su jastukom ili drugim materijalom od zamrzavanja tijekom hladne sezone. Posebno ranjive su niže grane kosti.

Njega mladih plantaža

mladog vrtaDrveće koje još nisu ušli u plodove zahtijevaju posebnu njegu. U tom se razdoblju života postavlja imunitet biljke i njegove komercijalne osobine. Sadnja i briga za sadnice marelica u Moskvi regiji uključuje:

  • očuvanje sadnica od smrzavanja i smrzavanja;
  • gnojiva:
  • formacija krune;
  • zaštita od štetnika i bolesti.

Zamotajte prozore zimi s propusnim materijalom, ili upotrijebite zastarjele metode zaštite – svatko odluči za sebe. No, važno je da je sadnica od prekomjerne omota ne podoprel proljeće i tijekom odmrzavanja, a ne da se grickaju miševi i zečevi. Proljetno sunce ne bi trebalo spaliti suhu kore.

Za nakupljanje hranjivih tvari, brzog rasta, svaka biljka je oplodjena s mliječnim ili konjski izmet, uveden u stablo debla.

shema za oblikovanje kruniceOblikovanje krunice je potrebno samo u uvjetima snažnog rasta, kada će neobrađeno drvo zimi i ostaviti zamrzavanje.

No, za praćenje zdravlja vrt je potrebno sustavno. Nisu sve sorte otporne na bolesti:

  • moniliosis;
  • klyasterosporioz;
  • tsitosporoz.

bolesti stablaBriga za marelice u predgrađu uključuje fungicidno liječenje biljaka, često s pripravcima koji sadrže bakar. Tijekom leta štetnika insekata potrebno je provesti insekticide, štiteći mlade stablo od gubitka lišća.

Briga za odraslu marelicu

Za žetvu žetve, briga za marelice u predgrađu treba biti sustavna. Posebna se pažnja mora posvetiti fetalnim bubrezima. Proljetni mraz može uništiti usjev.

skrb za mareliceVrt bi trebao biti hranjen. Marelica podnosi ostavku s nedostatkom fosfora i dušika, ali kalija je neophodna za oblikovanje plodova. Krajem srpnja, zalijevanje je ograničeno, tako da nema povećanja zelene mase. Vrt bi trebao biti pripremljen za mir. Zimsku izdržljivost povećat će se kalij kloridom, superfosfatom, uvedenim nakon žetve.

Related  Kako posaditi maline u proljeće

Briga za koru stabla je liječenje rana i otvorenih rezova vrtnim voskom. U proljeće, odrasle i mlada stabla izbjeljuju se kako bi se izbjeglo opekline. Preventivno liječenje vrta u proljeće će ukloniti puno problema tijekom vegetacije.

Tijekom cvatnje, potrebno je prskati stablo medom vodom kako bi privukle oprašivače.

Sve gore navedene aktivnosti nisu složene, dostupne svakom vrtlaru. Ako je potrebno, možete pročitati kako uzgajati marelicu u Moskvi iz kostiju. Uzbudljiva lekcija! Stručnjaci vjeruju da je korijen stablo otpornije na vremenske nepogode. Potrebno je uzgajati nekoliko sadnica iz kosti kako bi odabrali najuspješniji uzorak.

Tajne raste marelice – video