sunčani plodovi skitskog zlatnog pijeskaAlycha Zlato od Skita je univerzalna sorta. Voće imaju bogat ukus i neobičnu svijetlu boju. Koriste se svježe, a također se koriste za očuvanje, kuhanje i slastice. Sadnja i briga o sadnicama ne uzrokuju poteškoće za iskusne vrtlare, ali postoje suptilnosti sadržaja koji će pomoći u uzgoju zdravih stabala i dobivanja dobre žetve.

Značajke sorte

trešnja šljiva u razdoblju cvatnjePrije nego što počnete uzgajati vrt, vrijedi se upoznati s opisom raznolikosti trešnje šljive Scythian Gold. Visina stabla je 2,5 do 3 m, no grane su široke i zauzimaju veliku količinu prostora. Cvjetanje je bogato, cvijeće su srednje veličine i bijele boje. Raznolikost se smatra vrlo rano: trešnja šljiva počinje donositi plod u lipnju.

zrelih plodova trešnje šljive vrsta zlataBobičasto voće je ovalno zaobljeno, dostiže težinu od 35 g svaki. Koža je gusta, koja vam omogućava da transportate usjev na velike udaljenosti, a na svojoj površini ima blagi premaz od voska. Tijelo je žuto, sočno. Okus višnje šljive Zlato je Scythians slatko i kiselo, miris je izražen voćnim. Prilikom degustacije bobica dobio je maksimalni rezultat od 5 bodova. Kamen se jako odvaja od bobica čak i u zrelim plodovima.

Kako odabrati materijal za sadnju?

sadnice spremne za biljkeZa uzgoj trešnje šljive, skititi zlato koristi sadnice, koje se mogu kupiti u specijaliziranim prodavaonicama ili farme. Kako bi se razvila velika zdrava stabla, trebate se upoznati s pravilima za odabir sadnog materijala:

  1. Na kore ne smije biti vidljiv pukotina ili suha područja.
  2. Kruna bez lomljenih ili usahnih grana.
  3. Roots duljine najmanje 10 cm. Ako je korijenski sustav otvoren, ne bi trebalo biti zasebnih suhih korijena. Ako je zatvoren, korijen mora biti jak.
  4. Obratite pozornost na tlo na kojem su sadnice postavljene. Ne smije sadržavati kalup ili grudice.

Odaberite sadnice samo u blizini mjesta sadnje. Materijal koji se uzgaja u regijama s različitom klimom vjerojatno neće preživjeti.

Pravila za sadnju i njegu

sadnju šljive u pripremljenu jamuSadnja planina trešnje Zlato skitnjaka i briga o vrtu ne uzrokuje poteškoće. Prilikom odabira stranice za sadnice vrijedi ostati na dobro osvijetljenom i bez vjetra. Stabla dobro rastu na svim vrstama tla, ali slamnasto tlo je optimalno.

Related  Pionaste ruže su mirisni užitak

Za sadnju sadnica potrebno je jamu od 70 cm. Treba imati na umu da biljka za odrasle ima široku krunu, tako da su jame iskopane na znatnoj udaljenosti jedna od druge (2,5-3 m). Da se sadnica navikne, tla se dodaju hranjive tvari (kompost, fosfatni i kalijni aditivi) i regulatori kiselosti (krede ili pepela).

Raznolikost je samoplodna, stoga je potrebno provesti umjetno oprašivanje kako bi se dobilo usjev. Da biste to učinili, možete kupiti vrtne mješavine za oprašivanje ili stablo stabla na mjestu s drugim vrstama. Najčešći oprašivači trešnje šljive skitog zlata:

  • Ruby – otporan na sušu;rubin šljiva arabika
  • Poklon Sankt Petersburgu poznat je po svom visokom prinosu;
  • Alycha Pavlovskaya žuta donosi velike sočne plodove.

Stabla trebaju dodatno navodnjavanje samo u sušnim uvjetima. Glavni postupci se provode nakon cvatnje, tijekom rasta mladica i zrenja plodova (kada započnu dobivanje žute boje). Jedna biljka za odrasle traje do 50-60 litara vode na sobnoj temperaturi.

Obrezivanje se može izvesti u jesen ili rano proljeće, prije pojave bubrega. To će zahtijevati vrtne škare, sekateur i stepladder. Reznice trebaju biti tretirane s prethodno pripremljenom vrtnom trakom ili posebnom tekućinom.

Alycha u zemlji – video