fotografija ponoidne ružeSvijet je vidio trnovu ružu samo na kraju dvadesetog stoljeća. Od tada popularnost tih cvjetova raste.

Ove ruže imaju oblik pionira. Među ostalim bojama, razlikuju ih se najširi paleta boja.

Vrtlari cijeniti ovu vrstu bush cvijeća za činjenicu da brzo rastu i ne trebaju stalnu brigu. Prednost ove biljke može se nazvati otpornost na bolesti i neprivlačnost za štetnike.

Kako posaditi ruže peonies?

Svatko tko želi staviti ružičaste ruže u obliku pionova morat će zalijepiti puno gnojiva. Najbolja opcija je konj gnoja, jer ostavlja dušik u tlu bez da ga podigne. Slojevi ove tvari, idealno, ne smiju biti tanji od 2 cm.

Jama ispod grmlja trebala bi biti široka (promjera oko 1 m) i duboka (oko 0,5 m). Ako je jama manja, korijenski sustav ne može rasti i oblik razgranatog sustava. Komposta ili gnojivo stavlja se u iskopanu jamu.

buket ruža u pionu FotografijaKorijenje biljke treba liječiti lijekom koji potiče rast, prije sadnje. Biljka bi trebala biti duboka oko 10 cm – onda će se ružičasti peonija osjećati ugodno čak i uz oštru mraz tla.

Prema uzorku sadnje, grliće trebaju biti postavljeni na udaljenosti od 0,5 m jedan od drugog trokutom. Zbog toga nastaju gusti šikare zbog čega izgleda da je sve rasuto cvjetovima. Možete se pobrinuti za to gledajući fotografije ruža u obliku pionova. Međutim, kako bi se postigao učinak obilje tih lijepih cvjetova, morate odabrati da biljka 3 grmova iste sorte ili sorta koji su istog tipa u rastu.

Kako nabaviti veličanstveni buket ružičastog oblika?

Kad se brinu za ruže, kao što je rečeno, gnojiva igraju važnu ulogu. U proljeće, vrtlari trebaju koristiti posebnu gnojidbu za različite vrste ruža. S početkom lipnja trebate voditi brigu o dušikom. Kada se oblikuju pupoljci, potrebno je napraviti vrijeme s gnojivima, uključujući fosfor i kalcij.

Izreka “Što se više, bolje” ne primjenjuje na gnojivo ružičastih boja. Stoga, morate strogo poštivati ​​preporučene razmjere, inače postoji rizik da će biljka postati žuta i odbaciti lišće. Zatim izradite buket ružičastog oblika, koji se često naređuje za svečane događaje, osobito vjenčanja, neće uspjeti.

Related  Višebojna povijest mrkve

Napravite fotografije ružica u obliku slova ugodne za oči

ruže peoniesPrilikom sadnje grmova ružičastog oblika, treba imati na umu takve nijanse odlaska:

  • Zalijevanje biljke bolje je navečer (vlaga ne isparava) dok se tlo suši.
  • Kako bi grm izgledao kao uobičajena ruža u pionu, potrebno ga je obrezati s prunerima prije nego što se pupoljci rastiru. Uklonjeni su stari i slabi izbojci.
  • Granice grmlja trebaju se rezati oko 1/3. Ako vrtlar ima izvrsne alata – škare za škare, možete dati bushu nestandardni oblik.
  • Potrebno je zaustaviti gornju obuću biljke krajem kolovoza. Sazreli izbojci izrezani su sredinom listopada, kao i listovi.
  • Da biste se pripremili za zimu, potrebno je ispuniti stabljike sa zemljom ili piljevinom. Lišće također odgovara tome. Vrh je izrađen od skloništa od slame, iako kao kapuljače izrade pjene. Da biljka ne umre zbog nedostatka zraka, zabranjeno je pokriti filmom.

Rose peonies vrijedi ih rastu. Od njih možete dobiti ne samo estetsko zadovoljstvo, već i pretvoriti svoj hobi u profitabilan posao.

Video: dotjerivanje ruža