bolesna šljivaŠiri šljivu u vrtu i godišnje možete sakupiti najfinije voće, znajući tajne poljoprivredne tehnologije. Ovdje su opisane neke bolesti šljiva i borba protiv njih te fotografije u pomoć vrtlara. Bilo koja bolest lakše je spriječiti u fazi skrbi i prevencije. Uništiti jednom i za sve sve izvore bolesti je nemoguće, oni su položeni u programu prirode. No kako bi se zadržali, ne dopuštaju viruse i gljivice u svoj vrt, ljudi su naučili.

Razvrstavanje bolesti šljiva

lišće od cvjetanja šljivaPrije nego što možete podnijeti nož ili prskalicu, morate shvatiti što je bolest najdraža stabla šljiva posjetila. Bolesti se dijele prema njihovoj distribuciji i djelovanju u tri vrste:

  • kvasca;
  • bakterija;
  • virusne.

Pogrešna skrb također može potaknuti i nekontrolacijske bolesti. Razmotrite fotografije bolesti šljivice i borite se protiv njih.

Ako lišće šljiva je zahrđala, morate ukloniti smreke i anemone iz vrta.

Gljivične bolesti

bolesti plućaGljivične bolesti se prenose sa stabla na stablo zadebljanim lišćem, koji nemaju vremena dugo sušiti od kiše i rosišta. U toplom, vlažnom ljetu, spore gljivica koje se donose izvana, ukorijenjuju se u tkivu, stvaraju micelij. Nekoliko dana – bolest već služi, jede voće i lišće. Primjeri takvih bolesti su monilacija šljiva, klesasterosporioza, hrđa.

Često stablo ne pati od jedne, nekoliko bolesti. Fungicidi uništavaju bilo kakve gljivične bolesti, postoje pripravci za sustavno djelovanje. Različite tvari se koriste za insekte štetnika i bolesti.

trulež plodaStručnjaci smatraju najstrašniju bolest moniliosis ili monilial burn. Oznaka bolesti je trenutačno sušenje pojedinih grana. Lišće postaje crno, ali ne pada, plodovi se nastavljaju razvijati. Infekcija se uvodi u voće, ako koža ima ogrebotine ili rane, uzrokujući bolest šljive – smeđi truljenje ploda. Iz jedne bobice u drugu, spore su prošle, dodirujući. Kao rezultat toga, žetve su uništene i trebat će dugo vremena da se iskorijeni infekcija. Gljivica živi u plodovima, pada lišća, zimovanja, početi se reproducirati u proljeće.

Related  Upoznali smo se s lamelarnim gljivama: kakva je njihova osebujnost, i što su oni

Druga bolest koja može ostaviti gospodara bez obrezivanja je bolest zupčanika ili džepovi šljive. Znak da će se bolest očitovati dugo je cvjetanje, ulijeva se dugi plod, koji dugo ostaje zelen, postaje smeđi, suši i pada. Samo su plodovi pogođeni.

Virusne bolesti

šljiva je bolesna s velikim boginjamaVirusne bolesti su strašne za bilo koju biljku. Pogledajte fotografiju virusne bolesti šljiva, borba protiv njih do sada je korištenje sustavnih lijekova. Bolest utječe na vaskularni sustav, prenosi se kukcima koji jedu listove i sisaju. Za šljiva, šuga ili boginja je strašna bolest. Može ići na stablo čak i djetelom. Druga virusna bolest je mjesto klorotskog prstena. U tom slučaju, listovi se osvjetljavaju, skupljena ploča postaje u rupama, drvo je ugrožena. Može biti curl lišća. Svaka promjena oštrice listova sadnice treba biti upozorena pri kupnji.

Bakterijske bolesti

bakterijska šljiva bolestBakterijske bolesti uzrokuju mikrobi i bakterije prenošene sadnim materijalom, instrumentom. Na listovima se pojavljuju rumene male mrlje. Unutarnji dio tanjura se suši, sruši, a jasna je strana vidljiva izvana, a list naokolo je istaknut. Plodovi su prekriveni crnim i smeđim mrljama. Šljive postaju nejestive, padaju.

Ponekad, na granama postoje hrpe tankih grančica – vještica metla. Ovo je mikoplazmoza. Lišće tvori zaraznu ploču odozdo.

Neinfektivne bolesti uključuju povećanje gume, uzrokovano nehotičnim izvođenjem, kada stablo desni pokušava zategnuti ranu. Dakle, briga za kamena stabla bi trebala biti što blaža. Šljiva se može početi sušiti. Razlog leži u bliskoj podlozi podzemne vode, zamrzavanja ili tlo ne stane na stablo.cvjetanje šljive

Kao što vidite, to oslabljuje stablo, oduzima usjeve bilo koje od bolesti šljiva i njihov tretman treba biti pravodoban, tako da stablo ne umre.

Prevencija i narodni lijekovi protiv bolesti šljiva

mliječni sjajPrevencija bolesti šljiva je odabrati pravo mjesto za stablo. Tlo mora biti plodno, biljka u vrijeme primanja gnojiva i preventivnih tretmana. Da biste dobili osloboditi od hotbeds od bolesti lišće iz vrta se ne koristi u kompost, to je spaljen. Trbuh treba provjeriti nakon izbjeljivanja. Pristovarni krug ostaje čist, bez korova.

Related  Kako ubrzati klijanje mrkve

Nema recepata za borbu protiv bolesti šljivice s folklornim metodama, samo se s njima mogu nositi posebne kemikalije. Čak je i preventivno prskanje u proljeće potrebno provesti pomoću preparata koji sadrže bakar.

Video o bolesti kamenih voća