Мелона у вртуНемогуће је описати разноврсност хиљада врста мелона. Узгајају се свуда, чак иу Енглеској и Лењинградској регији имају своје зониране сорте дуне. Наравно, слаткошћу и укусом, они су далеко од туркменских и узбекских сорти које су познате у свијету и чак извезене. Међутим, топлотна биљка биљке била је приморана да носи воће свуда где постоје пластеници.

Како разумети разноликост сорти

Ароматична слана мелонаПрва особина која је омогућавала раст диње постала је период сазревања:

 • ултра зрење, хибрид са сазревањем за мање од 60 дана;
 • сазревање, сазревање за 60-70 дана и сахарност. од 8 до 15%;
 • средњих зрења, пјевају 75-100 дана, шећер у њима је 14-15%;
 • јесен-зима, зори 95-100 дана, врло слатка, лагана, велика;
 • зима, огромна, до 30 кг у тежини, шећер до 16%, али добро чуван у хладној соби;

Облик мелона је елипсоидан, сферичан и издужен као чиније. Горњи део може бити гладак, у мрежу или ребрастом. Месо је хрскаво, бело, жуто или зеленкасто. У неким сортама, када се чува, месо из зелене постепено постаје жуто.

Постоји неколико подврста диње. Опште је прихваћено да су плодови од средње Азије најокуснији. Али међу њима, узбуђена диња је најпопуларнија. Ово олакшава састав земљишта и топли период без мраза, у распону од 193 до 273 дана годишње.

Европске сорте су касније добијене, то су углавном рани и ултразвучни хибриди, добијени у већини уз употребу сорте Цанталоупе. Тренутно, европски хибриди достижу садржај шећера до 15% уз зрелост фетуса из јајника 55 дана.

Омиљене сорте кукуруза мелоне

Прије одгајања диње на баштенској парцели у викендици, требало би да проучите карактеристике сорте и изаберете зониране, односно специјално креиране сорте за вашу климу. Не можете сјести укус јужних сорти на сјеверу. Усјеви неће радити.

Related  Сливне шљиве и борба против њих, фотографија у помоћ баштованима

Гоулабова мелонаМелон Гулаба је гостујућа карта регије диноса – Фергана Валлеи. Ово је позната Цхардјуи диња. Сорта је позната у земљи, јер је погодна за транспорт. Просечна тежина ових мелона је 3-5 кг. Гулиаби се гаји у Туркменистану и Узбекистану. Сорта касни. Садржај шећера достигне 15%, месо је бело, густо влакно. Велике количине пулпе омогућавају коришћење ове сорте мелона да би се произвели сушени и сушени производи.

Мелон ЦанталоупеМелонска канталуза или перзијска или мошусна мелона добила је име по италијанском граду. То је врста азијског становништва, али прилагођена другим условима. Ова врста карактерише мали плодови са ребрастом површином. То је довело до европских сорти стакленика које су више хидрофилисане и помирују се са недостатком светлости и топлоте. Канталоупа пулпа је наранџаста, мирисна, благо трепавица.

Постоји мошусна диња из Перзије, култивисана је и пре нашег времена. То је био симбол сунца и добар за Персијанце.

Мелон туркменкаМелон туркмена касније зрели разноликост узбекских сорти. Има просечну величину фетуса. Најчешће се може видети са зеленом корејом у мрежи. Морамо сачекати пуну зрелост овог воца и онда јести. Обично у сјеверним регионима, јагодица се уноси у незреле и зато су укусни, слатки мекани дијелови ове сорте могу бити дегустирани на неколико. Знак зрелости може послужити као тамна, готово смеђа кора у пукотинама. Арома и укус зрелог туркмана не могу се заборавити.

Ананас мелонаАнанас мелона или Делано имају плодове елипсоидног облика, тежине око 2 кг. У средњој групи диња расте кроз саднице и режим заливања је важан. Ако је лето кишно, биљка треба заштитити од вишка влаге. Воће могу пуцати.

Ароматична слана ананас мелонаОд пуцања до зрелости је око 100 дана. Кожа ове сорте је танка, пулпа је слатка и ароматична. Биљка је јака и захтијева штипање. Зрелост зрелог плодова је добра, превоз је могућ.

Related  Фото и опис сорти вишње трешње

Израелска сорта Галиа-ДиамантЗелена мелона је названа по зеленкастом месу, која временом може постати жута. Све ове сорте карактерише зелена или сиво-зелена коре. Може бити ребраста или глатка, овална или округла. Постоје такве сорте у Јапану и Узбекистану. Као пример зелене мелоне, можете узети израелску сорту “Галиа-Диамант”. Плод је овалан, месх коруза, пулпа је зелено-бела, слатка и мирисна. Танини и минерали дају мелону лаган укус. У Узбекистану постоји нека врста зелене диње, која се зове лобања. Сорта расте само у близини Карсхија, подсећа и лубеница и лупу од вањске стране, а пулпа је мелона, врло угодна за укус.

Мелона ПепељугаМелона Пепељуга је рана зрела сорта. Биљка се препоручује за узгој у малим фармама и земљаним имањима. Разна рана зрелост. Дуга диња је дугачка и захтева регулацију раста. Плод је жута и глатка с мрежом. Тежина бобица 1-2 кг. Месо је око 3 цм, није врло слатко, 5-9% шећера, али укусно и мирисно. Воће се чувају три недеље, користе се на лицу места, пошто транспортност није висока. Биљка је отпорна на промене температуре.

Мелон ЛадаМелона Лада – успешна сорта одгајивача у Астрахану. Прилагођен је топлом сувом климу. Али у стакленицима ова сорта се осећа добро. Важна својства је његова непристојност. Неправилно наводњавање не доводи до пуцања плода. Мелонска сирена, америчка и лажна прашкаста грмљавина не оштећују се. Сорта има глатко округло воће са мрежом, чија је тежина 2-3 кг. Каса садржи до 10% шећера, светле боје креме. Ова сорта воли велики број пољопривредних произвођача.

Мелон ЕтиопљанинРибљи лубенице као знак сорте карактеристични су за џепу. Они могу бити зелени, жути. У Украјини постоји сорта која се зове ребраста мелона. По изгледу, ови мелони су више попут бундеве, зову се “пуффи”. Зрна од зрна сматрају се најквалитетнијим, мирисним и слатким јагодама у Украјини.

Related  Љетне активности у априлу

Узбећи мелоне захтевају посебан опис. У региону се гаји више од 100 врста, подијељених у 6 округа, у сваком даје предност њиховој варијанти. Зона у којој се одређене варијанте длака расте према природним условима су одвојене:

 • Ташкент.
 • Самарканд.
 • Бухара.
 • Кхорезм.
 • Фергана.
 • Југ.

Краће оцене узбунова дињаУ зависности од соларне активности, број јасних дана у години, температуре се култивишу од стране најприкладнијих сорти. Производи високог квалитета се извозе у друге земље.

Међу бројним сортама на чули, увек постоји торпеда диња, према локалној Мирзацхулскаиа, зелени Басвалди и други.Сорте мелоне торпедо

Постоје сорте, укус који се могу уживати само на лицу места. Плодови су нежни, сочни и нису ускладиштени. Други долазе на новогодишњи сто. Плодна клима, погодна земља стварају услове идеалне за претварање енергије сунца и земље у лековити производ, који се помиње у Библији. Воће које се узгајају у другим климатским условима су инфериорне према укусу диње која је зрела у Узбекистану.

Викенд у викендици – видео