Воћни врт Московске регијеПредграђе се налазе на територији одсека од 300 км, а услови за башту су различити. Најповољније за култивацију баште су Домодедово, Касхирски, Ступинскии и низ других вртова у југозападним и југоисточним пределима. Земља је скоро идеална за воће, подземна вода је дубоко лоцирана, али сорте јабука за Москву треба да буду зониране, односно препоручене за ово подручје.

Услови за башту у предграђу

Млада јабука Грусховка МоскваКлиматске карактеристике московског региона су стално под контролом научника. Од 1960. године, регион Москве је јасно пратио загревање. Зима долази нешто касније, зимске температуре су ниже у поређењу са просечним подацима, честе отапање у зимском периоду. Ово је резултат многих фактора, укључујући активности мегаполиса. Максимална влажност се примећује у зимским месецима, а укупна количина падавина је око 800 мм. У љетњим мјесецима више кише пада него у другим мјесецима. Уопште, клима је повољна за баштованство. Узгој најбољих сорти јабука за подручје Москве врши се на газдинствима и на личним парцелама.

Обично воћно стабло даје велику жетву сваке две године, понекад чешће. За куповину витаминских производа током целе године препоручује се јабука:

  • зимске оцене сазревања од 50%;
  • сорте јесени 30%;
  • летње сорте од 20%.

Цвјетова јабука УсладаОкус и витаминска вредност воћа чине га универзалним изворима корисних производа. Дрво јабуке је пожељно у сваком врту због своје ране плодности, зимске чврстоће и декоративности. Почевши од августа, жетва се сакупља до новембра, уколико постоје сорте јабука у московским предграђима за три сазревања. Један од показатеља одређивања зонирања сорте је његова отпорност на мраз. У том случају треба очувати укус плодова зимске јаке јабуке и способност сазревања у различитим условима.

Остаје одлучујући показатељ – корени јабуке толерирају температуру минус 20. У тешким зимама, могу се оштетити не само корени, већ и дебла и гране дрвета. Просле године раст и млада дрвећа трпе. Упркос добром одржавању ниских температура у одређеним границама, оштра зима може бити озбиљно оштећена баштом уз ниску количину снега.

Жетва сорте МедуницаВажан квалитет је рана плодност сорте, односно почетак формирања воћа у првим годинама након садње сјемења. Оваква дрвећа су углавном патуљасте величине и различите су.

Приликом полагања дворишта, потребно је узети у обзир та јабука стабла, укрштено са опрашивањем. Због тога мора постојати различита дрвећа, укључујући високе опрашиваче.

Најбоље сорте јабука за Москву

Одгајивачи су створили стотине сорти јабука различитих зрелости, укуса и круне. Нађите карактеристике сваке занимљиве сорте или хибрида можете наћи у каталогу. У чланку, као примјери, детаљно ће бити приказано неколико најбољих сорти јабука Московског региона. Још један велики одгајивач Мицхурин је поставио теорију стварања зонских сорти и хибрида. Добивена нова сорта мора носити знаке који би осигурали његов опстанак у одређеном подручју. За московску област, он је веровао да су најприхватљивије сорте патуљака. Представник ове селекције је Иаблоко Зхигулевскоие, чији су опис и фотографије представљени овде.

Вариети Зхигулевское

Јабучко дрво Жигулевскоие сортеАппле Зхигулевское кратко и арборесцентно дрво. Она даје прву жетву 3-4 године након садње на сталном месту. Ово брзо растуће дрво је плодно сваке године када добијете избалансирану исхрану. Овај принос се постиже услед развијеног коријенског система. Главни корен је продубљен, а област храњења иде далеко изнад кошева и чини до 80 квадрата. Раст младих грана у овој сорти јабуке је такође интензиван.

Плодови Жигулевскоие сортеЈабуке средњег зрења периода су црвено-наранџасте, велике са густом кожом могу се складиштити до краја зиме под одговарајућим условима. Карактеристике сорте су захтеви пољопривредне технологије. Сакупљање таквих јабучних дрвећа може се направити збијеним, а плодови се могу сакупљати без употребе импровизованих средстава. Истовремено, принос стада се повећава сваке године. Високе подземне воде на постројењу не утичу на то што разликује патуљаче од високих сорти јабука. Дрво стари рано. Период његовог живота мјери се за двије деценије. Да дрво не исцрпљује резерву сила, имунитет не слаби, у пролеће је потребно регулисати формирање плода, остављајући оптималан број плодова на гранама.

Аппле стабло Грусховка Москва

Вариети Грусховка МоскваЈош један представник московских вртова је јабука Грусховка Москва. Високо пирамидално дрво народне селекције Грусховка Москва је у каталогу уврштено као сорта 1797. године. Кора овог дрвета има жуту боју, гране су црвено-браон. Воће нису велике, сазревају се током лета. Јабука у цвету привлачи дивне погледеве великим ружичастим цветовима. Плодови када се сипају зеленом бојом, касније мењају боју на жуто са светло ружичастом руменилом. Јабуке Грусховка Москве мирисне, слатке и киселе. Изражавање непретенциозних стабала с доказаном зимском чврстошћу у Москви не расте, јер су јабуке од њих, у односу на друге сорте, мале.

Разноликост Услада

Плодови јабукеАпплевоод Услада је представник сорти раних јесенских полутки. Слика приказује јабука ове сорте у доби од 4 године. Разновръстът беше вземане от селекторите на московскиат държавни университет през 1961 г. чрез поновното преминаване на јабуката на Народната сорта и Северианка. Кора дрвета су сиве, гране су смеђе. Пошто су гране склоне нагризању, стабло мора бити формирано. Сорта карактерише плодност и принос, али јабуке имају просјечну величину. Они су благо конусно црвени, са црвеним пругама. Ароматично слатко и кисело месо ближе кожи има ружичасту боју и црвену арому. Разноврсност је цењена због његове отпорности на крађу и зимску чврстоћу. Врло издржљива сорта, али ако је круна згушнута, плодови имају неуједначену величину.

Граде Цхудное

Аппле сорта дрвећа ВондерфулДа би сазнали плодове сорте Цхудное, јабуке од бресква Цхелиабинск могу се наћи у било којој климатској зони у којој расте воћарство. Ово је природни патуљак, који се може назвати само-растућом сортом. Гране расту хоризонтално на висини не више од једног и по метара. Они су посадјени на подлогу за патуљак или на садницама. Јабуке су жуте, до 200 грама у тежини, слатке и киселе са пријатним укусом. Рипен плодове Аппле Спаситељу зрни и складишти месец дана. Дрво јабуке улази у плоду трећу годину након садње на сталном месту. Зимска чврстоћа је добра. Дрво је отпорно на парадајз и веома се одазива на врхунску обраду. Борба против пропадања на оваквим јабукама требала би се вршити систематски.

Аппле Трее Стрифел

Цвијетне сорте јабуке СтрифелАппле Трее Схапед је једна од древних сорти која долази из балтичких држава. Разноврсност је цењена због приноса и укуса квалитета црвених пругастих плодова и због љепоте дрвета, видјети сами. Велике прелепе јесењске јабуке изгледају необично лепо. Јабука Дрво Пинстрипе на коме расте има моћну круну која се простире.

Јабуке врсте ШхтрифелКада сакупљање густих грана преживи колекционара, који се за најлепше воће попне на врх. Дрво прелази круну пречника 8 метара и расте за исту количину небодера. Аппле Трее Стрифел брзо се обнавља после ледених зима. У плодовима са дрветом улази девета година, врхунац продуктивности за 15 година. Дрво је нестабилно за парадајз и друге болести.

Сортирај Медунитса

Сакупљамо МедуницуОпис јабуке Медунице треба почети са чињеницом да ова сорта може постати богослужење неискусних летњих становника. Отпоран је на краће и гњечење и толерише близину подземних вода. Плод је лето, крајем августа. Плоче са равним заобљеним стромом имају кремасту боју пулпе. Име се добило за медни укус плодова. Дрво има широку форму и склони се ширењу. Због тога је неопходно годишње надокнађивање. Плодови почињу четвртом годином и фруктирају дрвеће до 60 година, постепено смањујући принос. Воће се чувају до два месеца након жетве крајем августа.

Вариети Орлинка

Плодови сорте ОрлинкаЈабука Орлинка, њен опис и фотографија завршава избор најбољих сорти јабука које могу донети плодове у континенталној клими. Ова сорта се одликује повећаном зимском чврстошћу и коренског система и скелетних грана. Али посебно треба поменути врло високу отпорност на парадајз. Дрво брзо расте, прва жетва се даје већ у четвртој години. Сорта се разликује од зрења воћа. Прве јабуке могу се једити у августу, а последње у октобру.

Савети за негу јабука – видео