Povejte mi, ali obstajajo kakšne lastnosti saditve in skrbi za anemone mravljinčenje? Jeseni je soseda zasadila njene rastline in delila z mano majhne. Sem jih zasadil pod staro jablano, zdaj pa me skrbi, če ima grmovje dovolj svetlobe.

anemone blandAnemone blanda je ena od mnogih anemonov, ki se razlikujejo glede odpornosti proti suši in fotofilnosti. Drugo ime cvetnice je “anemone”, znano je tudi kot anemona, verjetno za tanke stebla in nevsiljivo barvanje socvetja. V gredicah se ta rastlina iz družine buttercupov pogosto dogaja, pridelovalci cvetja pa še posebej radi uporabljajo anemone kot kulturo talnega pokrova. Bujne grmovnice se hitro razširijo in oblikujejo lepo preprogo z barvitimi cvetovi.

Do danes je več kot 150 vrst anemona in razpetih vetrovk – ena najelegantnejših in nežnih okrasnih sort, ki se uporabljajo pri domačem pridelovanju cvetja.

Sajenje in skrb za anemonsko bland ne povzročata nobenih posebnih težav, če upoštevate naravo rastline. Izberete sončno mesto za cvetje, lahko občudujete cvetenje trajnice za dolgo časa, kar mu daje zelo malo pozornosti.

Opis vrste

Anemone blanda je gorski cvet, raste na Kavkazu na Kavkazu, na Balkanu in v Mali Aziji. Ko rastejo doma, tudi raje hranljivo apnenčasto zemljo. Raste v obliki zelo občutljivega in zračnega grmovja: od zgornjega dela gomoljaste korenike tanke stebla rastejo do 20 cm visoko z lepimi izrezljani listi. Konec pomladi na grmovju cveti en sam, vendar precej velika socvetja, kamilica, s premerom do 7 cm.

Cvetoče anemone se ne razlikujejo po trajanju in trajajo le 3 tedne.

Glavna barva nežnega anemona je običajno modra in njeni odtenki. Toda rejci niso ustvarili nič manj lepih hibridov anemona, naslikanih v drugih barvah. Med njimi je treba omeniti takšne sorte:

  • anemone blond modra z marjeticami globoko modro;anemone bland blues
  • anemone bland Mix (podmerni grmičevje z rožami različnih barv: roza, bela, modra in modra);anemone bland mix
  • anemone blond Blue Shade (rastline, ki ne presegajo 15 cm z modrimi socvetji).anemone bland blues odtenek

Related  Težave pri naraščanju kalasa: porumenelost listov

Kje postaviti?

Vetrovnica je ena izmed najbolj fotofilnih vrst, zato je za cvet potrebno vzeti dobro osvetljeno mesto na mestu, kjer voda ne stagnira, ker anemone ne nosi prekomerne vlage. Primer je bolj primeren za rodovitnost in nevtralnost. Po potrebi dodamo pesek in pepel.

Če pride do pomanjkanja osvetljenosti anemona, se blondinka ne razvije dobro, grm se raztegne in cvet ne pride ali je zelo skromen.

Kako saditi?cepitev korenike

Mlečna želva se gojijo na dva načina:

  1. Semena. Zaradi zelo nizke kalivosti semen se metoda redko uporablja, vendar je na ta način še vedno mogoče pridobiti nove rastline. Semena so posejana v škatlah takoj po žetvi poleti ali pozimi. Škatle so pokopane na vrtu in zaščitene za prezimovanje. Seedlings spomladi spomladi, in cvet samo za 3 leta življenja.
  2. Odcejanje korenike. Ob koncu poletja se gomolje izkoplje in razdeli na drobce, od katerih mora imeti vsaj dve ledvici. Delenki so zasadili na novem mestu, saj so jih v globini prodali nekaj centimetrov.

Med razmnoževanjem semena se ne smejo globoko prodreti anemoni semena semena, tla pa morajo ostati vlažna.

Kako skrbeti?

Skrb za ponudbo anemona je preprosta in vključuje:

  • redno zalivanje rastline;
  • mulčasto grmovje, da se izognemo hitremu izhlapevanju vlage;
  • top preliv z mineralnimi pripravki v cvetenju;
  • ustvarjanje dodatnega zatočišča za zimo, ko rastejo v regijah s hudimi zimami.

Vetrenica je nežna in zelo odporna rastlina, je preprosto ustvarjena za skalnate vrtove in rockery, pa tudi z večino cvetja v gredicah.

Video o rasti anemone na vrtu