Področje uporabe gnojila Polyfide

Slišal sem veliko pozitivnih povratnih informacij o pripravi Polyfid, da lahko gojenje pridelkov izboljša kakovost posevka. Povejte mi, kakšno področje uporabe ima Polifidno gnojilo, ali se lahko uporablja za vrt?

Polyfide se nanaša na kompleksna mineralna gnojila, ki se pogosto uporabljajo za predelavo kulturnih in okrasnih rastlin na različnih stopnjah njihovega razvoja. Zdravilo je optimalno razmerje hranil v dostopni (kelatirani) obliki. Namenjen je izvedbi listnih in koreninskih prelivov vseh vrst pridelkov, ki se gojijo na odprtem tleh, pa tudi za uporabo pri namakanju kapljevine.

Prednosti Polyfide

gnojilo

Za razliko od podobnih pripravkov te vrste, Polyfide ima čistejšo sestavo in večjo topnost. Zlasti je pomembna nova serija Polyfidea z aditivnim lepilom “Bonus”, ki povečuje asimilacijo s strani rastlin in preprečuje hiter pretok raztopine iz listov. Novost je tudi dodajanje biostimulatorja “Mar” na kompleks elementov – povečuje število koristnih organizmov in povečuje imuniteto na nalezljive in glivične bolezni.

Polifid ne vsebuje klor, natrija in drugih škodljivih elementov za rastline in se popolnoma raztopi v vodi.

Zahvaljujoč predelavi polifidnih poljščin se izboljša kakovost in količina posevkov, povečuje toleranca rastlin na rastlinah in se dejavneje razvija.

Kje je droga uporabljena?

polifidno zelena

Gnojilo Polyfide ima široko področje uporabe, ki je odvisno od specifične sestave pripravka in njegovega neposrednega namena. Za gojenje vrtnih in vrtnih posevkov uporabljamo takšne vrste Polyfida:

 • krompir;
 • zelenjava;
 • vrt;
 • bučo.

Polifid krompirja s formulo 12-5-40 spodbuja polaganje zdravega koreninskega sistema, izboljša kakovost gomoljev in podaljša rok uporabnosti gomoljev. Krompirjev grmičevje je treba prvič predelati v obdobju plodenja, dodatno oploditev se opravi, potem ko se cvetoče začnejo vsaka dva tedna.

polifici rdeče

Polyfeed rastlin spodbuja rast in povečanje zelene mase, pa tudi vpliva na oblikovanje sadja:

 • formula 6-15-38 za paradižnike se uporablja na začetku cvetočih grmovnic in ponovno na stopnji zorenja, da se pospeši;
 • formula 13-9-32 za kumare stimulira razvoj koreninskega sistema in rast kulture, grmovje predelujejo med plodov vsakih 7 dni;
 • Formula 19-19-19 se uporablja za sadike mladih kapljic, da se izboljša njihov razvoj, za odrasle pa se uporablja Polyfid 13-9-32 (dva tedna pred odstranitvijo glav, da se izboljša njihov rok uporabnosti).

polifid modre barve

Polifeed 11-12-33 se uporablja za namakanje kapljevine za vse rastlinske pridelke s hitrostjo do 1,5 grama na liter vode.

Poškodovanje z jabolčnimi in kamnitimi posevki Polyfida omogoča povečanje velikosti plodov in izboljša njihov okus ter tudi preprečuje okvaro jajčeca in uravnoteži razmerje hranil, potrebnih za optimalen razvoj. Priporočljivo je preživeti vsaj 4 dodatne obloge:

 • prvi – s formulo 19-19-19 v fazi odpiranja ledvic;
 • druga – enaka sestava po cvetenju;
 • tretja – s formulo 6-15-38 v fazi nastajanja plodov;
 • četrti – po formuli 6-15-38 v fazi zorenja sadja.

Pri rasti bučnih poljščin se uporablja polifeden 15-7-30. Prva obdelava se opravi pred nastankom jajčnika in naknadno obdelavo – do začetka cvetenja, ki omogoča zapolnitev pomanjkanja borov.

Katero gnojilo najbolje izkoristimo: mineralna ali organska – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector