priprava hibiskusa za zimoSirski hibiskus je trajnica, odporna proti zmrzali. Lahko se goji v regijah, kjer temperatura zraka v zimskem času pade na -20O podjetjuC, toda za ta vrt mora hibiskus ustvariti ugodne pogoje:

  • izberite pravi sedež;
  • redno izvaja obrezovanje in oblačenje;
  • mulčijo zemljo v bližini grmovnice v jesenskem obdobju.

V južnih regijah, kjer temperatura zraka ne pade pod -15O podjetjuS pozimi ni treba izvajati nobenih dejavnosti.

Izbira pravega sedeža

Da sirijski hibiskus izčrpno napreduje, ga je treba zasaditi v dobro osvetljenem prostoru. Neposredna sončna svetloba naj bi 10 h na dan padla na hibiskus. Koreninski sistem sirskega drevesa podobnega hibiskusa bo dobro prenašal zimske zmrzal, če se bo zemlja v poletnih mesecih ogrevala.

Premajhna lokacija podtalnice na površino tal ali stalna vodna stiska negativno vpliva na odpornost proti zmrzali sirskega hibiskusa. Zato je vrtna rastlina zasajena na umetnih hribih ali planinskih hribih. Da bi zadržali vlago in dodatno zaščitili hibiskus pred hladnimi severnimi vetrovi, so blizu njega zasajeni majhni grmi z močnim koreninskim sistemom.

Če se drugi grmovnici ne posadijo v bližini sirskega hibiskusa, je treba mlado rastlino izkopati pozimi. Hibiskus je lepo presajen v lonec in prenesen v toplo sobo. Če je hibiskus zaprt z drugimi grmovjem, potem jeseni ni mogoče izkopati, temveč preprosto zamegliti.

Mulčenje

Jeseni se sirski hibiskus prelije z vrtnim perlitom. Ta material dobro zamuja glivične spore in grm bo manj nagnjen k nevarnim boleznim. Pred mulčenjem je treba tla odstraniti, da zagotovite dostop do zraka do korenin. Za mulčenje se lahko uporablja tudi gniloba goveda.

Obrezovanje

Pred hibernacijskim hibiskusom z agrofiroberom je potrebno rezati. Vsaka posadka se razreže na 10 cm. Odstranite vse škatle za seme. Bočne vejice so pokončane, tako da spomladi vrt vrta tvori novo rast. Naslednje leto se rast okrepi in zavrže cvetni brsti.

Related  Gelecek bahara kadar sümbül soğanları nasıl saklanır

Ne zamenjajte pripravljalne podzimnuyu obrezovanje s tvorbo krone hibiskusa.

Formalno obrezovanje hibiskusa poteka poleti. V začetku jeseni ne oblikujte grmovja, da ne bi oslabili pred zmrzovanjem. Za lažje zimsko vreme hibiskusa dodajte fosfor ali kompleksna mineralna gnojila v tla.