okrasni grmičevje za srednji pasEstetsko zaprite problematično območje na mestu, naredite čudovito živalsko ograjo ali razdelite stran v posebno območje, boste pomagali okrasnim grmičevjem z dobro karakteristiko zimske trdnosti. Glavna naloga je, da pravilno izberejo in sestavljajo grmičevje različnih vrst in sort. Povprečno podnebje v regiji morajo upoštevati prebivalci osrednjega dela Rusije. V rastlini so posajene rastline z dekorativnim listjem, odporne proti zmrzali, lepo cvetoče, trajnice, visoke in kratke.

Okrasno listopadne vrste grmovnic

Za sajenje te vrste obrata na mestu izberite sončne kraje. V zimskem času, grmovje potrebujejo zavetje. Bodite pozorni na:

 1. Japonski javor z velikimi izrezljani listi, ki vas veseli jeseni s temno zelenim listjem.
 2. Nenavadna širitev barberrya. V drevesnicah je velik izbor barber sorte Tunberg. Razlikujejo se ne samo v barvi listov, ampak tudi v obliki grmov. Nezahtevna grm je popolnoma združena s katero koli drugo vrsto.
 3. Aralia bo okrasila vsako spletno stran in presenetila goste z ogromnimi listi.
 4. Blagode in planinska bruna so enostavne za nego, hitro rastejo in so prijetne z občutljivim cvetenjem.
 5. Lupinarsko viburnum dobro meša z rastlinami z zeleno ali rdečo listje.
 6. Deren ali svidina ima nenavadno barvo listov in večbarvnih poganjkov. Prednost je dana beli barvi.

Cvetoči grmi, odporni proti zmrzovanju

Le nekaj vrst cvetočih grmovnic je primernih za vrtove srednjega območja Rusije:

 1. Lila bo cvetela spomladi kjer koli na vašem spletnem mestu. Primerno za skoraj vse sorte.
 2. Japonska spiraja se bo lepo razširila na podružnici z belimi ali nežno rožnatimi šopki cvetov. Dobro se odzove na obrezovanje.
 3. Rododendroni predstavljajo veliko število vrst in sort. Najboljša izbira bodo listopadne sorte z dobrim indeksom zimske trdnosti. Od zimzelenih rastlin bo hibridna izbira finskega izbora Mikkeyja najboljša izbira.
 4. Japonska kutina privlači pozornost z obliko barve in je idealna za ustvarjanje hedge.
 5. Jasmin je edinstven s cvetjem z občutljivo aromo. To je nezahtevno in je veliko povpraševanje med poletnimi prebivalci.
 6. Heather se odlikuje s svojo plazilno obliko, ki je odlična za ustvarjanje rockerjev.
 7. Mehur je izjemno nezahteven v oskrbi in je prav tako dekorativen. Kalinolistny bubbleplodnik raje svetla mesta. Lahko raste v senci, vendar listi lahko izgubijo svojo okrašenost.

Grmovnice za vrta so številne, zaradi česar je njihova izbira težavna. Poslušajte svoje občutke tako, da izberete to ali drugo rastlino. Takoj boste prepoznali vašo grmičevje. Bodite prepričani, da ga najdejo v predmestnem območju.