препелице у кавезуПрепелица – непрестано према условима држања птица. Носе врло корисна јаја, тако да се шире по целом свету. На индустријском нивоу препелице се расте у Јапану, Кини и другим земљама Азије. У Русији ове птице углавном расте у домаћинствима. Куле нису веома популарне у нашој земљи, јер почетни фармери живине, незнањем, не пружају одговарајуће животне услове.

Због грешака при чувању препелица, птице престану да журе. Пад производње јаја може бити из неколико разлога:

  • старост птице;
  • погрешне температуре;
  • небалансирана биљна фаза;
  • светла или, обратно, сувише тамно осветљење.

Узрок смањења производње јаја може бити и трауме птице: преломи и дислокације.

Доба птице

Препелица почиње да носи јаја од пет недеља или два месеца, у зависности од расе. Научници су открили да се највећа јајна полагања препелице појављује недељу дана након уласка у период овипозиције. После три месеца пада јаја, а након пет птица престане да се носи.

Квети живе кратко, у просјеку, годину дана. Када препелица стигне до осам мјесеци, замените број птица са млађом генерацијом, тако да ћете постићи највећу продуктивност и добити максималан број јаја. Јаја за инкубацију се најбоље узимају од двомјесечних препелица. Од ових јаја излијеже најјаче пилиће.

Температурни услови

У кунићој кућици, где се чува препелица, морате одржавати константну температуру од +22О томеСа температурним флуктуацијама од 3О томеСа заустављањем препелице треба се родити тачно две недеље, а ако температура пада испод дозвољене вредности за 10О томеСа, препелице ће изгубити способност за ношење јаја.

Добро изолујте кућу, тако да се препелице редовно преносе.

Неуравнотежено снабдевање храном

За храну препелице производе специјалне мјешавине. Они укључују више од 150 различитих компоненти. Независно припремити одговарајућу храну за птице неће радити, па се препелице морају постепено претварати у храну како би се повећала производња јајета.

Related  Zakaj Pelargonij ne cveti

Неправилно осветљење

Због превише јаког светла, препелица не може исправно спавати, губи пуно енергије и енергије и зауставља носење јаја. Превелика димензија доводи до чињенице да птица постаје спора и замрзава. Подцоолинг доводи до значајног смањења производње јаја.

Инсталирајте флуоресцентне сијалице у кући и искључите их у девет сати увече да бисте добили максималан број јаја.