delikat tomatsaftDet verkar som om det inte är något enklare än att skörda tomatsaft för vintern. Twisted tomater, kokta – och det är klart! Men även en sådan enkel bevarande kan bli bortskämd om processen är trasig eller överdriven med kryddor. Dessutom, ganska ofta nybörjare misstag i stället för en läcker juice en viss konsistens, som mer liknar en flytande tomatpasta, och även med bitter eftersmak. Men damerna med en massiv reserv av burkar i källaren vet vilka grönsaker som ska användas bättre, för att få en söt, söt, måttlig tjock juice och vad du kan lägga till för att betona dess smak. Låt oss försöka tillsammans med dem att göra en sådan förberedelse, för att inte i framtiden upprepa sina egna och andras misstag.

Urval och förberedelse av tomater

För tomatjuice behöver du inte nödvändigtvis vackra tomater från trädgården. Det viktigaste är att de borde vara väl mogna. Ju mer en tomat är mogen, desto mer socker innehåller den, och därigenom blir inte saften sur. Men de misslyckade grönsakerna, som rivits från bushen i förväg, kan helt förstöra smaken och göra saften olämplig för konsumtion, för att de kommer att ge honom bitterhet. Förresten kan du ta även lite bortskämda tomater, men de måste vara avskurna.

För att göra saften söt och öm, är det bättre att använda olika sorter av tomat. Från ensam kräm blir det väldigt tjockt, och om du spädar dem med stora söta tomater, kommer det avsevärt att förbättra smaken och späda konsistensen.

Tvätta alla grönsaker grundligt i rent vatten, var särskilt uppmärksam på peduncleens fästpunkt – där sand och jord samlas mest. Om tomater är planerade att passera juicer kan du inte klippa någonting, förutom skadade delar, eftersom ruttna tomater leder till att solnedgången bara exploderar.

När det gäller köttkvarn måste stammen nödvändigtvis skäras ut, och den resulterande massan bör upptas genom en sikta.

Ovannad matlagning av tomatjuice

Erhållen juice från en juicepress eller köttkvarn i en stor kastrull och lägg på en spis.

När massan kokar, lägg i elden och lägg till 3 liter juice:

  • 2 Laurushki;
  • 5 ärter av svartpeppar;
  • för 3 tsk. salt och socker.

Related  Menanam halia di rumah

Därefter koka satsen på låg värme i ca 20 minuter. I slutet är det lämpligt att välja en lauré och peppar. Sprid het tomatsaft på steriliserade burkar, rulla upp, sätt i botten och sätt ihop. När bankerna svalnar, lägg ut för förvaring på en mörk, cool plats.