Weygel på stuganSkapa en unik design av din webbplats, var uppmärksam på den dekorativa buskvagnen som tillhör familjen Honeysuckle. För odling i trädgården använd endast 10 sorter av lövhöga högupplösande veygel. Uppmärksamhet trädgårdsmästare lockas av enkel vård av växter, enkel reproduktion, skönhet av lövverk och blommor.

Beskrivning av Wegel buske

Växten växer lika bra både i de skuggade områdena och i öppna områden. Anläggningen tackar ägaren med ett stort antal färger om du ger honom tillräcklig fuktighet. Varianter av vagnar präglas av färgen på löv och blommor. Genom att välja flera sorter för din trädgård kan du skapa original kompositioner som kommer att spela vit, gul, röd, grädde, rosa och andra nyanser under blomningen.

Med korrekt plantering och vård kan buskar blomma på våren och sedan på sensommaren. I slutet av blomningen i blommans plats bildas lådor med frön.

Vi planterar Weygel

För att skydda den unga växten från att frysa och ge den lite styrka, är det bättre att plantera växten på våren innan knopparna sväller. En idealisk plats för att plantera en busk är den södra sidan av platsen, stängd från norrvindarna av ett hus, ett staket eller växande barrträd. Om platsen är mycket tät jord, är det nödvändigt att utföra förberedande arbete. Resultatet av denna beredning kommer att vara en lös, humusmättad jord med en svagt alkalisk reaktion.

Det rekommenderas att plantera treåriga veygels på den öppna marken.

Vi fortsätter till landning:

 1. Gräva ett håldjup på 40-50 cm.
 2. Placera dräneringen ur grus eller trasiga tegelstenar.
 3. Häll ett lager av bördig jord med tillsats av kompost och nitrofoski.
 4. Rötterna från plantorna behandlas med vilken som helst stimulator av rotbildning för bättre överlevnad.
 5. Sätt busken i den beredda gropen och sprid försiktigt rötterna. Börja fyllning med jord, tätning väl. Var uppmärksam på roddhalsens placering. Det kan inte begravas i marken mer än 2 cm.
 6. Dusta växten och täcka området med mulch.

Related  Tajomstvo výsadby hľuzy terry begonia

Skötsel av dekorativa buskar

På våren inspektera försiktigt försiktigt och utför sanitetsbeskärning. Frysta, brutna och gamla grenar är föremål för avlägsnande. För att få en frodig blommande buskar måste de befrias från förtjockningsgrenar. En gång på fyra år måste du göra en stark föryngrande beskärning för att förlänga växternas liv.

Om sommaren är för varm måste du vattna oftare. Ta bort ogräset noga, för att inte störa rotsystemets rotationssystem. Införandet av gödselmedel efter korrekt plantering behövs endast i 3 år. För en intensiv eskalering av skott är det nödvändigt att införa ett universellt mineralgödselmedel med kväve, kalium och fosfor.

När de första knopparna dyker upp, gör ytterligare förband med fosfor och kaliumföreningar. Efter vårblomman i mitten av juni är det nödvändigt att beskära buskarna. Efter ett tag kommer nya skott att börja växa, vilket ger en ny blomning i slutet av sommaren.

Välja sorter av väldigt för trädgården

Trädgårdsutsmyckningens utsmyckning kommer att vara en trevlig vagel och hennes omväxlande syster Veigela variegatnaya.

Var noga med att vara uppmärksam på Weygel Florida och dess former:

 • dvärg Alba;
 • frostbeständig Variegatu;
 • lila veygelu;
 • Weigel rosen;
 • Dekorativa med röda löv till Veigel Victoria.

Hitta på din plats en plats för en hybridvagn och dess sorter:

 • en kompakt vaigel Red Prince;
 • snabbväxande wigel Bristol Ruby.

Fyll i din samling Veigel Middendorf med stora blommor av en vacker gul nyans.