osvetlitev cvetnih sadikV zimskem času vse rastline potrebujejo visokokakovostno umetno razsvetljavo. Da bi zagotovili hitro rast cvetja in gojenih rastlin, je treba preko kaset vgraditi sadike fluorescenčne sijalke.

svetloba zagotavlja hitro produkcijo povečanje klorofila in vlaknin, ki je potrebna za nastanek nove liste in poganjke rastlin.

Da bi dobro osvetlitev za sadike v zimskem času, bi morali uporabljati odsevne površine, kot so ogledala ali folijo.

Prednosti ločenega rastlinjaka

Postavitev rastlin igra pomembno vlogo pri gojenju sadik cvetja in gojenih rastlin. Sadike senčnih rastlin so nameščene na precej razdalji od svetilke. Morali bi prejemati samo odraz dnevne svetlobe.

Rastlinjak za sadike na stopnji ohrovta je najbolje narediti v ločenem prostoru. Tako lahko rasteš več sadik.

Osvetlitev se lahko namesti na okensko steklo, v tem primeru pa bo rast sadik odvisna od treh dejavnikov:

  • temperatura, ki jo ustvarijo reflektorji;
  • bližina svetilk za kasete s sadikami;
  • dostop sončne svetlobe do kalčkov.

V rastlinjaku lahko nastavite čas polnjenja sadik in namestite razpršilce vode. Termostati so nameščeni tudi v ločenem prostoru, tako da je mogoče regulirati temperaturo različnih vrst rastlin.

Če rastejo sadike na okensko polico v času kurilne sezone, osrednji Radiatorji so močno segreje tla v pladnje in suh zrak okoli rastlin. Sadike se bodo izkazale za šibke in se bodo močno raztegnile. Zato je najbolje rastejo v ločenem prostoru, ki ustvarja prijetno okolje.

Uporaba diode svetlobe

Da bi sadike ni sestavljen, uporaba diode trakovi z modro in rdečo. Razmerje modrih in rdečih diode za sadike v stanju kalčka mora biti 2: 1, in v aktivni fazi rasti 1: 2.

Na stopnji aktivne rasti lahko uporabimo tudi zelene diode. Njihova svetloba je potrebna za dobro tvorbo koreninskega sistema.

Uporaba umetne razsvetljave za pridelavo dobrih sadik ni dovolj. Za rast, potrebujete sončno svetlobo. Rastline dajejo celoten spekter svetlobnih valov.

Da bi zagotovili, da pride na sadike čez dan, naredite rastlinjak iz polikarbonata. Če to ni mogoče, potem v sobi, prilagojeni za rastlinjak, morajo biti velika okna.

Related  Gojenje okusne koruze na primestnem območju