vannmelon i det åpne bakkenFor å få en stor avling av vannmelon i hagen, må du danne busker. Dannelsen av planten er å beskjære sidevevene, vannmelon må plukkes og vannes rikelig. Det finnes flere metoder for å danne en vannmelonbuske.

Mange gartnere danner vannmelon fra de første stadiene av vekst. Skjærer sideskuddene, klemmer hovedpisken, slik at bæren raskt helles og modnes. Men en slik metode er svært tidkrevende, så vi vil diskutere en mer praktisk og produktiv måte.

Metode for å danne “fritt voksende”

Ved første vekststadium trenger ikke vannmelon å klemme seg. La buskene vokse, og noen av piskene vil bli sammenflettet. Først når de første fruktene dannes på størrelse med et lite eple, må du begynne å beskjære sideveisene. Dette skyldes at anlegget på dette stadiet har akkumulert nok styrke til å danne seks frukter. Men, og med den vanlige kultiveringsmetoden, på hver pisk må du forlate to frukter, den eneste forskjellen er at du kan legge mer enn en pisk og tre.

Korrekt trimning

Det er nødvendig å kutte av pisken som vannmeloen vokser etter den første frukten. Trim pisken slik at den etterlater to store ark. Tynning bør gjøres nøye, da piskene er sammenflettet og man kan fjerne sideskytingen, hvor flere frukter vokser.

Det er ikke nødvendig å trekke ut kuttene fra den felles grønne massen, siden det er fare for å skade planter og eggstokk. Beskjærte vipper vil raskt tørke ut og vil ikke forstyrre veksten av meloner.

Fordeler med denne metoden

Med metoden for fritt voksende vannmelon danner ikke to, men seks frukter, siden planten ikke kaster bort det store eggstokken. Siden vannmelonbuskene er sammenflettet, bør området av sengen være omfattende, men dette lar deg dyrke mer frukt i en busk. Du kan øke avkastningen og fire ganger, men da er det fare for at fruktene ikke vil modne.

Related  Rahsia pembentukan semak belukar gloxinia

Med den vanlige kultiveringsmetoden bør planten befruktes fra de første plantedagen. Metoden for fri vekst tillater deg å begynne å mate planten senere.

Vannmelon, plantet etter den vanlige metoden, må være mulket. I metoden med fri vekst, spilles mulch av en tykk grønn masse.