trädgård azaleaDen yttre skönheten och ömheten hos azaleor är ganska bedrägliga. Trots att de flesta av dess sorter odlas uteslutande inomhusförhållanden, finns det några sorter som inte fruktar ryska vintern. De känner sig inte bara bra på det öppna marken, men även svåra frost på 30 grader kan inte orsaka skada på sådana vid första anblicken, bräckliga växter. En av dem är azalea lövande storblommiga.

Varietybeskrivning

Som redan känt från artens namn är lövblommig azalea en stor grupp av växter, som under en vilodag lämnar löv. Trots detta används den allmänt i landskapsdesign på grund av den spektakulära synen vid blomningstidpunkten, när mycket stora blomställen av den mest mångsidiga färgen blommar på grenarna. Blommande varar 2 månader, medan de fantastiska blomställningarna täcker hela busken, nästan döljer löv under.

Busken växer ganska stor och kan nå en höjd av 1,5 m.

Bland de vackraste och mest berömda sorterna av lövträd kan man notera sådana sorter:

  • Gibraltar;
  • Klondike;
  • Golden Eagle;
  • Irene Koster;
  • Persil;
  • Secil och andra.

Funktioner av odling och vård

För lövande azalea är det nödvändigt att välja en ljus plats i trädgården, men med spridd belysning. Om busken kommer att bli en hel dag under solens strålar kan blommande burkar och inte vänta, eftersom bladen faller före höstens ankomst, och växten själv har ingen tid att knyta knopparna.

Liksom sina rumskamrater föredrar azalea storblommade ljus och näringsrik jord, så det är bättre att byta ut 50 cm skiktet med en ny, lätt och bördig jord.

Det är viktigt att vattnet busken regelbundet, speciellt när underbara blommor blommar på den. Den sista vattenladdnings bevattningen är nödvändig för att genomföras i november, efter att ha blundat lapnikens stub efter det. Azalea svarar också bra för att spruta (men inte att knoppar).

Related  Årsaker til guling av hvitløk blader

Unga växter ska matas med mullein på våren, men blomstrande azalea behöver redan i mineralämnen som kalium och fosfor, som måste införas efter blommande.

Också två veckor efter slutet av blommande buskar skär, avlägsna de tröga och förtjockande busken skott. De återstående grenarna förkortas med en tredjedel av deras längd.