jordnötsskördI mitten av maj planteras jordnötter på det öppna marken, och i mitten av oktober är skörden av jordnötter redo för skörd. Jordnötter är klara för skörden när plantans toppar har torkat. Detta händer i mitten av hösten. För att samla jordnötter är det nödvändigt att gräva upp sina frukter. Till skillnad från potatis kan frukten av jordnötter utgrävas i en skovelrörelse. För att göra detta används spaden för att spåra växten och dra sedan ur jorden bakom toppen. Med jordnötter, skrot resterna av jorden.

Podar med jordnötter bildar ett skal av gräddefärg. I små frukter av jordnötter i skalet är mellan fyra och bönor, medan stora frukter -. Två frukt diameter på 4 cm för att hålla jordnötter under vintersäsongen till nästa, måste du ordentligt förbereda frukt jordnöt för lagring.

Förbereder jordnötter för förvaring

Efter skörden måste jordnötsfrukterna tvättas från rester av jord och skräp i varmt vatten. Sedan placeras jordnötterna i plastkärl för att torka dem. Lådor med frukt placeras på en välventilerad plats på en kulle, så att luften kommer att lufta frukterna från alla håll. Sedan bringas jordnötter i ett varmt rum och placeras på vindrutan i närheten av batteriet för slutlig torkning. På fönsterbrädan bör jordnötterna spendera en eller två veckor.

Lägg inte pallar med jordnötter i ugnen, annars kommer frukten att bakas inuti skalet och kommer inte att vara lämplig för plantering. Om du ställer in en hög temperatur, kan jordnötter inte ätas, eftersom det bildas cancerframkallande ämnen.

Efter torkning rengörs jordnötter avsedda för konsumtion från skalet och placeras i kylskåp. Efter två dagars kylning är jordnötterna redo att användas färskt, och det kan också stekas.

Om du vill lämna jordnöten för att plantera för nästa säsong, skalla av fruktens skal och torka det en gång till. Sedan placeras frukterna i tygpåse och förvaras vid rumstemperatur i ett skafferi eller i köket. Innan vårplanteringen blötläggs jordnötterna. Än en gång de svullna med vatten och gro bönor ger bra plantor.

Förbered ditt plantmaterial för att få kvalitativa jordnötter årligen. Om du ska skörda dina frön, spara sedan alla jordbruksfunktionerna i jordnötter.

Related  Vitamínový nápoj z pšeničných klíčkov