Chubushnik strawberiPada perkataan “melati” kebanyakan kita adalah pokok renek yang tinggi dengan bunga putih wangi. Walau bagaimanapun, terdapat spesies yang sangat kompak di kalangan jasmine taman yang sesuai untuk berkembang pada plot kecil. Sekiranya taman ini mempunyai saiz yang terhad, tetapi anda benar-benar ingin mempunyai tumbuhan sedemikian dalam harta benda anda, anda boleh menanam chubushnik strawberi.

Apa rupa rumput semak?

Strawberry Chubushnik adalah salah satu bentuk yang paling padat – ketinggian keseluruhan rata-rata sehingga 1.5. Pada masa ini, nama spesies bunyi seperti “oren mock kecil berdaun”, sebagai sinonim untuk “strawberry” beliau menerima kerana tidak biasa untuk jenis bau tumbuhan – bunga yang mengeluarkan aroma yang manis dan memabukkan strawberi (Fragaria).

Chubushnik berdaun kecil berbeza dengan pertumbuhan perlahan – kenaikan tahunan tidak lebih daripada 7 cm.

Ini jenis melati taman kelihatan sangat bagus, kerana diameter mahkota tebal hampir sama dengan ketinggian semak belukar. Cawangannya tegak, berwarna merah kecoklatan, tetapi di bawah berat sebilangan besar daun kecil sedikit layu ke tanah. Dari spesies lain chubushnikov berbeza daun kecil, sehingga 2 cm panjang, dengan tip tajam. Bahagian belakang daun adalah pubescent.

Pada tahun ketiga kehidupan bunga mawar ini berbunga dalam hal kecil, putih dan wangi, perbungaan. Pembungaan berlangsung selama 3 minggu.

Pelbagai jenis melati kecil berdaun

Atas dasar penternak strawberi chubushnika dengan menyeberangi dengan jenis lain membawa banyak kacukan, yang menghantar saiz kompak dan bau ciri tumbuhan. Antara mereka adalah bernilai menyebutkan kultivar:

  • Mont Blanc;
  • Salji salji;
  • Yunnat;
  • Mantel Grenadian;
  • Avalanche;
  • Moonlight.

Kepastian pertumbuhan

Melati taman strawberry lebih suka tempat yang cerah dan tanah yang subur. Untuk pendaratan, adalah perlu untuk mengambil sudut yang diterangi dengan terang di seksyen di mana draf tidak berjalan. Anda boleh meletakkan belukar di bawah perlindungan pokok tinggi atau bangunan. Lubang pendarat harus dibuat humus, dan di tanah liat – dan pasir kecil.

Apabila menanam benih, ia sepatutnya menjadi beberapa sentimeter untuk memperdalam kolar akar – jadi ia akan menjadi lebih baik untuk belukar.

Kekurangan varieti boleh disebabkan oleh rintangan beku tidak tinggi – pada suhu 15 darjah di bawah beku, pucuk beku. Atas sebab ini, pada musim bunga, jasmine stroberi palsu memerlukan pemangkasan sanitasi untuk mengeluarkan cawangan yang rosak oleh fros.

Pada bulan Ogos, anda boleh mencubit tip pucuk-pucuk, supaya mereka menghentikan pertumbuhan mereka, dan kayu terpaksa bertiup sebelum bermulanya cuaca sejuk.

Ciri-ciri strawberi chubushnik (melati palsu) – video

Related  We verjongen het oude viooltje of waarom de bloem “het hoofd sloop”