lančana pila u radu Lančana pila je neophodan alat za svakog ljetnog stanovnika. Pomoću nje možete oboriti i smanjiti stabla, kao i građevinske radove. Lančane pile opremljene su benzinskim ili električnim motorima.

Benzinski alati su snažniji. Koriste se u teškim građevinskim radovima. U pravilu, trošak motornih pila znatno je veći od cijene električnih alata. Namijenjeni su za profesionalnu upotrebu.

Ako planirate koristiti motornu pilu za ljetni rad, odaberite električni alat.

Takva pila zahtijeva minimalno održavanje, lakše je popraviti. Snaga alata dovoljna je za sve zadatke u predgrađu.

Kako koristiti kabel za produživanje udobno

Kod rada s električnom motornom pilom potrebno je koristiti produžni kabel. Duljina standardne žice za piljenje je 30 cm. Ako se utikač kabela i produžna utičnica ne čvrsto spajaju, sabirna pila se zaustavlja. Oni vode do lomljenja lanca i, prema tome, do neuspjeha alata.

Otvaranje kruga tijekom rada također može uzrokovati ozljede operatera. Stoga mnogi ljetni stanovnici upotrebljavaju samoproizvode za nošenje produžnog kabela i sigurno popravljanje veze.

U self-made fasteners nema potrebe, budući da proizvođači elektropileri osigurati privitak za produžetak u dizajnu alata. U svakoj modeli motornog pila, ovaj zatvarač je rupa smještena na stražnjoj ručici alata.

Kako bi pričvrstili produžni kabel u njemu, njegova žica se preklopi na pola. Električne pile proizvedene prema europskim sigurnosnim standardima opremljene su posebnim plastičnim kvačicama. Oni osiguravaju pouzdano učvršćenje utikača lančane pile u produžnoj utičnici.

Priprema motornog pila za rad

Prije rada s električnom motorom, provjerite je li alat pravilno postavljen. Potrebno je provjeriti:

  • razina ulja u spremniku;
  • silu napetosti lanca i smjeru njegova kretanja;
  • Je li zupčanik alata točan?

Pila se nikada ne smije pokrenuti bez ponovnog punjenja rezervoara za ulje, inače lanac će brzo postati nejasan i električni motor će gorjeti. Također, prije rada podesite napetost lanca. Jaz između gume i lanca trebao bi biti 2 mm.

Prije instalacije instalirajte lanac ispravno. Smjer njegova kretanja mora se podudarati sa strelicama na gumi. Ako dugo koristite električnu pilu, uklonite poklopac alata i očistite zupčanik pogona piljevine.

Related  Günlük tavukların bakımı için genel öneriler