agurkfrøOgorodniki kjøper frø av agurker i hagebruk butikker. De mest delikate og avkastende varianter er igjen for avl. Du kan formere agurker med frø. Denne metoden er tidkrevende, men det er verdt innsatsen, siden du får en stor mengde plantemateriale. For å få kvalitet plantemateriale, er det nødvendig å følge flere regler.

Utvalg av moden frukt

For å få frøene, på agurkeviskene forlate frukten til august. I midten av august blir agurker med gul farge revet av.

Når du plukker agurker på frø, vær oppmerksom på stammen av grønnsaket. Det må tørke helt. Hvis stilken er grønn, har frøene ennå ikke fått nok næringsstoffer. Agurker med en grønn peduncle er igjen på pisken til den tørker helt.

Velg riktig frø

Etter å ha samlet overryggen, undersøk dem nøye. Det er nødvendig å trekke ut frø bare fra agurker med fire kamre (tetrahedral). Slike frukter er feminine. Frø av slike frukter vil vokse busker med et godt eggstokk. Frø fra mannlige frukter vil ikke gi store utbytter, da de hovedsakelig vil blomstre med mannlige blomster. Mannlige frukter av agurk – trekammeret (tresidet).

Kutt frukten av agurken. Så du kan bedre skille mannlige og kvinnelige frukter. Det er også nødvendig å kutte av sidedelen av kvinnelige frukter. Bitterhet samler seg i frøene. Av disse frøene vil vokse bittere agurker.

Forbereder frøene til planting

Frø av agurk er i et gjennomsiktig skall. Dette skallet forverres raskt, noe som reduserer frøets holdbarhet. For å bli kvitt skallet tørkes frøene i solen i tre dager. Rester av filmen kan vaskes av i varmt vann. Alle de fulle frøene synker til bunnen av tanken, og de tomme frøene flyter oppover. Alle de tomme frøene må filtreres ut. Komplett – å montere med en sigte. Så tørkes slike frø.

Oppbevar frø på et kjølig, mørkt sted. Det bemerkes at hvis frøene lagres i lang tid i flere år, blir utbyttet av busker fra slike frø betydelig økt.

Plante frø av agurker på våren. Avhengig av sorten såres sengene i midten av april-slutten av mai.

Related  Pestovať pelargón zo semien

Tegn beholderne med frø og plantefrø av bare ett utvalg på sengene, ellers er risikoen for agurkbestøvning høy. Hvis varianene er støvet, så kan frøene fra deres frukter ikke samles inn, siden et hybridvariant vil vokse uten mulighet for reproduksjon.