piletre på land stedetWillow er en veldig vakker plante som kan brukes til å dekorere et landplot. I landskapsdesign er dette treet vant til å arrangere en hekk, samt å dele området i soner.

I synspunkt av amatørgartnere er pil et stort tre som vokser i nærheten av vannlegemer. Imidlertid er det et stort antall underarter av pil:

  • høye;
  • modige;
  • dverg;
  • bakdeksel.

Hver underart inneholder mer enn 80 varianter av pil. De avhenger av hverandre fargen på bladene, så vel som størrelsen på plantene. For å velge en rekke pil for å dekorere landplottet, må du bestemme for hvilke formål du vil plante et tre. Anlegget kan for eksempel brukes som en base for en grønn arbor.

Høy pil

Høye piletrær representerer trær som varierer i høyde fra 3 til 5 m. Fargene på bladene varierer fra lysegrønn til silvery. Varianter av høy pil er preget av formen på bladene. For eksempel består kronen av det sibirske Silvery-sorten av blekgrønne blader. Lengden på pilestengene er fra 2 til 3,5 m.

Et annet stort utvalg av pil – “Hakuro-Neshiki.” Gartnere kaller det bare “japansk pil”. Dette treet ble avlet i Japan i slutten av XIX-tallet for å dekorere hager og skape landskapskomposisjoner.

Under blomstringen ligner pilen japansk kirsebærblomst. Blomstring skjer i sommer og varer fra midten av juli til slutten av august. Denne karakteren har en betydelig ulempe – lav frostmotstand.

Tallvarianter av pilen må tildele et betydelig område av området.

Slike trær plantes ikke bare for dekorative formål, men også for å kvitte seg med stillestående vann. Høye piletrær er plantet på steder hvor den største mengden fuktighet akkumuleres.

Lavvokst og dvergfugle av pil

Lavvoksede pilgods er brukt i sammensetningen av landskapsarbeid. Slike varianter er busker med flere kofferter, som er vanskelige å ta for pil. En levende representant for denne underarten er “sveitsisk pil”.

Høyden til denne sorten når 40 cm. Etter blomstring av øredobber blir pilen sølvfarget. “Sveitsisk pil” brukes i Japan for å dyrke bonsai trær.

Groundcover pil

Groundcover willows brukes i landskapsdesign. Slike varianter er plantet for å lage et grønt teppe på blomsterbedene. De to mest populære varianter er “Willow Moth” og “Willow Rosemary”. I høyden når de bare 10 cm, men bredden strekker seg veldig raskt.