domaća pumpa za zrakPumpa za zrak, na koju možete gurnuti gumu za bicikle 2 minute nećete naći u trgovini, ali to možete učiniti sami. Oni mogu stvoriti pritisak u gumama na 60 atmosfera. Tajna stvaranja takvog visokog tlaka i rad pumpe je u klipu. U otvorenom stanju prolazi tlak do 10 atmosfera, au zatvorenom stanju može potisnuti tlak na 60 atmosfera. Tlak od preko 100 atmosfere će puknuti gume, tako da pumpa zraka visokog tlaka nema smisla. Razmotrite upute za izradu srednje tlačne pumpe.

Dijelovi sklopa pumpe

Za montažu tijela zračne pumpe srednjeg pritiska trebat će vam:

  • ploča i krak od lopatice za postolje i ručku pumpe;
  • izlaz vode za promjer od 16 mm i unutarnji navoj od 0,5 mm;
  • kočioni crijevo iz gazele;
  • zakovica;
  • kapicu na bradavici.

Za montažu cilindra:

  • adaptera na polipropilensku cijev promjera 20 mm. Vanjska nit adaptera je 0,5 mm;
  • polipropilensku cijev za vruću vodu promjera 20 mm;
  • utikač na cijev;
  • aluminijska cijev – 12 mm;
  • dvije bradavice iz gume bez zračnice.

Također će vam trebati skalpel, šmirgl papir, bušilica, epoksi ljepilo, bradavica.

Montaža crpke

Prikupljamo ventil. Bradavica mora biti oblikovana poput konusa. Da biste to učinili, držite je u bušilici i mljeveno ga s brusnim papirom. Zatim morate polirati konus. Promjer najdebljeg dijela bi trebao biti 1 mm veći od unutarnjeg promjera 20. cijevi. Konus treba umetnuti u aluminijsku cijev, prethodno brišući jedan kraj cijevi s brusnim papirom. Oznaka označite 1 cm iznad klipa i izbušite rupu. Napunite epoksi ljepilo u rupu i podmazujte spoj cijevi i konusa. Klip pumpe spreman je.

Zatim skupljamo cilindar. U adapteru do 0,5 mm trebate umetnuti prigušivač i pričvrstite prigušivač u bušilicu. Zatim uključite bušilicu i stavite adapter na cijev od 20 mm pomoću trenja zavarivanja.

Izrežite debeli dio od druge bradavice do crte. Zatim ga morate umetnuti u adapter i poravnati je u sredini. Napunite prostor epoksidnom ljepilom.

Idemo na crijevo. Jedan je od kraja odrezan. Potreban vam je kraj s vanjskim navojem. Izrežite nit s datotekom. Na izlazu za vodu, spustite cijev ravno ispod gumenog prstena. Zatim pažljivo bušite rupe bušilicom 9-9,5 mm. Potrebno je da se navojni navoj slobodno uvlači u bočni otvor. Gornji otvor otvora za vodu ispunjen je hladnim zavarivanjem i pobrinite se da se adapter može pričvrstiti u njega.

Za montažu cilindra, odrežite dio polipropilenske cijevi tako da je nekoliko centimetara kraći od aluminijuma. Zatim uvijte vijak u utikač cijevi. Upotrijebite zavarivanje za trenje kako biste utikač stavili na cijev. Napravite rupu u njemu tako da možete umetnuti aluminijsku cijev u nju. Zatim montirajte crpku s nadslojem i postavite ručku na vijak pomoću matica.