сидерата у предграђуУ природној пољопривреди, једини начин за структуру тла је сјемење семена у башти сидерата. Ове биљке обогаћују земљиште микроелементима, што повећава његову плодност. Сидерати су подељени у три групе:

  • крстареће биљке;
  • махунарки;
  • житарице.

Одвојено, хељде и фекалије су изоловани.

Све ове биљке акумулирају се у земљишту минералним супстанцама које су корисне за одређену врсту биљака. На пример, сенф и друге крмне биљке богате земљом фосфором. Грах, грашак или друге махуне – азотне и житарице, на пример, овас – калијум.

Приликом сјећења семена, потребно је узети у обзир да свака група је погодна за култивацију одређених усева. После сенфа, на кревету не можете биљити друге крумпирне биљке: редквица, купус, а није пожељно да сејати парадајз.

Избор одговарајућих сидерата

Када се сетује сјеменке, примењује се и правило ротације усева: ако сте посадили сидерате из крстареће групе на кревету, не можете сипати друге крстареће биљке. После крстастих сидерата, боље је биљне соланаце културе на врту, на пример, кромпир. Постројења зрна су најбољи прекурсори за све култивисане биљке, обогаћују земљу азотом. Цедариди из групе житарица лагано олабављују и структурирају земљу, пошто се њихов коренски систем развија до дубине до 3 м, тако да су житарице добро погодне за усјеве који воле влагу.

Сидерата време сијања

Цидерате се могу посејати целе сезоне. Најбоље време за сетву усјева је јесен. После јесењског садња, они се морају засејати и млевити у тло током зиме. Коријен систем сидерата ће гнати, а до прољећа ће тла бити добро структуиране.

У јесењу садња сидерата користи мешавину свих група, следећи пролеће ће се тло обогатити свим потребним елементима у траговима за раст и развој култивисаних биљака. Љети, у периоду активног раста, биљкама је потребна велика количина азота, па се пасуљ засади на кревету. У периоду цветања и формирању јајника сенфи или ражи посадили су на кревету.

Пхацелиа припада породици боражних биљака. У нашој башти нема културних биљака из ове породице, тако да је овај сидерат добар претходник за све усеве, укључујући и махунарке.

Related  Växande gröna lök på en vindruka