ходникЗелена стаза је изврсна декорација земљишта. Да би направили такав пут неопходно је изравнати парцеле, ископати земљу, ставити плочице и сијати траве травњака. За зелену стазу можете користити травњак семена и ролета. У ваљаном травњаку, исеците рупе за степенице.

Недостатак овог пута је да се травњак око камена мора ручно смањити, с обзиром на то да се лопатице косилице тупе на степеницама. Размотрите фазе уређивања зелене стазе.

Копање и поравнање локације

Да бисте уредили зелену стазу, потребно је копати тло на бајонет лопате. Дрва коју ископате из земље се може поставити на сунчано место са системом корена, турбина се ротира и добијате одличан компост. Следећа фаза у уређењу стазе је поравнање локације.

С обзиром да сте у току копања уклонили травнату површину, формирана шупљина мора бити напуњена са неколико кашика тла. Када додате земљу, обавезно користите ниво.

Користе се за нивелацију површинске раке и грађевинског ваљка. Уз помоћ нивоа раке, подручје на којем ће пруга проћи, а уз помоћ ваљка компактна прљавштина. Након првог помицања, приметно је неуједначеност тла, која се поново мора уклонити кочницама. Затим се површина поново удара с грађевинским клизним даском. Овај процес се понавља све док локација не постане апсолутно ниво.

Степенице и сејање травњака

Након што површина буде изравнана, потребно је ископати прорезе за плоче и сјести травњак. Да би се постигла исту раздаљину између плоча, неопходно је користити конструкцијски рулет. Прво, измерите дужину целе стазе, а затим дужину сваке плочице за израчунавање потребног броја плоча. Након што су прве две плочице ископане у тлу, измерите растојање између њих. Уз помоћ рулета и клешта у земљи, жлебове на истој удаљености један од другог: “дужина плочице” + “растојање између њих”. На овим депресијама постављају се плочице.

Related  Hoe een slot in het metalen frame van de poort te plaatsen

Између степенастих плоча и преко читавог подручја пута, травњак се посеје. Семе треба да се посипа земљом. Свакодневно треба заливати травњак. После 10 дана, трава траве ће се појавити у висини од 3 до 5 цм, а заливање може се обавити једном у три дана. Поред ове стазе, можете сејати не само травњак, већ и укрштати цвеће.