plantera ingefära i en skål Ginger Spice älskare vet firsthand, eftersom denna anläggning används ofta vid beredning av olika rätter att ge dem en speciell smak. En kryddig växt kan enkelt köpas i en butik eller på marknaden. Dessutom växer underbar, fyllig, är inte svårt hemma doftande rot, förutom också mycket praktiskt, eftersom det från en knöl kan köpas för att få några.

När ska man plantera?

Ginger rhizome mogning är en ganska lång process. Det tar mellan 8 och 10 månader, vilket måste beaktas för att skaffa en snabb skörd. Den mest optimala tiden för plantering är i slutet av januari, men skjut ut det inte längre än i början av mars.

Hur man väljer och förbereder sig för att plantera en knöl?

För plantering lämpar sig för vanlig ingefära, köpt i affären. För att få en kvalitetsväxt från den med en bra skörd är det nödvändigt att vara uppmärksam på sådana detaljer när man köper:

  • Köttet måste vara tätt och elastiskt;
  • På badkaret bör inte vara närvarande mekanisk skada och sönderfall.

För stor en knöl kan skäras i fragment, förutsatt att det finns minst en tillväxtpunkt på varje snittdel av rhizomen.

För att väcka sovande knoppar, sätt knölen i 3-4 timmar i varmt vatten. Därefter dela om det i delar och lämna en dag: under denna tid torkar skivornas sektioner upp och tar lite tid.

Om sprinklade sektioner är aktiverade eller kol, kan du plantera omedelbart.

Vilken kruka ska du använda?

Fläktar av lerkrukor denna gång ska överge sina preferenser och plantera ingefära i plastredskap. Faktum är att det expanderar kraftigt och då är det mycket svårt att ta bort rhizomen från lerkruven. Av samma anledning bör du använda en bred och grundig behållare.

I potten måste det nödvändigtvis dräneras hål, därför att, trots den hygrofiliska naturen, rinner ingefära snabbt från stillastående vatten.

Hur och i vilken typ av jord att plantera?

Längst ned i blomkrukan låg expanderade lerlager, alltså om det fanns ingen platta rätter i hög hälla potten måste anständiga lager ner till 1/3 av höjden av potten.

Ginger älskar lös, svagt sur jord. I en tät jord kommer växten att utvecklas dåligt, och rötter kommer att växa klumpiga.

På toppen av dränerings pour substrat för krukväxter, utan att rapportera till toppen av krukan 2-3 cm. Placera knölarna på ett sådant sätt, att tillväxtpunkten såg upp. Om flera fragment av knölen ska planteras i en kruka, ska njurarna styras i olika riktningar. Strö lite jord, skölj marken och dränera vattnet från pannan. Sätt grytan i ett ljust rum med en temperatur på minst 20 grader Celsius. De första skotten kommer att visas om 2 veckor.

Video om ingefära plantering hemma

Related  Cultivo do ultra precoce melão Dakaro