odrasle osobe prepelice u kavezimaU uzgoju peradi, odrasli se nazivaju prepelice od trenutka kad počnu nositi jaja. U ovoj fazi je važno pružiti ptici odgovarajuće uvjete, što uključuje:

  • opremljene stanice;
  • soba za zaštitu od vjetra;
  • hranjivom prehranom.

Kavezi za prepelice

U uzgoju prepelice kod prepelice, optimalne opcije za držanje peradi su baterije iz drvenih ploča. Prednja vrata mogu biti izrađena od fine mreže. Izrađene su u redovima na nekoliko katova, maksimalna visina kaveza (jedna etaža) nije veća od 45 cm, što je vrlo pogodno za serviranje prepelica.

U ćelijama je nužno osigurati osvjetljenje u večernjim satima. Poželjno je štititi svjetiljke finom mrežom.

U svakom kavezu trebate staviti hranilice i piće, a pilići trebaju biti prekriveni odozgo s velikom mrežom – tako da prepelica može staviti glavu, ali ne i potpuno vlažnu. Napunite mali sloj piljevine na dnu ćelije.

U jednoj ćeliji veličine 160 x 60 cm može se držati do 60 ptica, prilagođavajući omjer dječaka i djevojčica. Ako domaća reprodukcija prepelica nije planirana, heterozigotna ptica općenito treba podijeliti u zasebne stanice.

U međuvremenu, trebate držati kokoši i prepelice za tov. Ako ne instalirate rešetku za valjanje jaja, prepelica se prenosi u kavez.

Prostor za kuhanje

Baterije se preporučuju za izlaganje u zatvorenom prostoru – štiti pticu od skica, a tu će biti udobnije. Ako je planirano cjelogodišnje održavanje prepelice, soba mora biti topla.

U staji je potrebno osigurati prozor koji će dopustiti da ptica ima pristup sunčevoj svjetlosti tijekom dana.

U toploj sezoni, vrata u prostoriju trebaju biti otvorena za ventilaciju. Kada se temperatura zraka smanji s pojavom jeseni, vrata ostaju zatvorena, otvorena samo za ventilaciju. Na vratima se nalazi mreža – štiti od prodiranja drugih ptica i životinja.

Dijeta odrasle prepelice

Za hranidbu slojeva u industriji peradi u odvjetniku, osigurana je zasebna hrana u obliku posebnih mješovitih sirovina. Preporuča se miješati s mljevenjem zrna:

  • kukuruza;
  • pšenica.

Related  Cacto resistente a geada para a pera espinhosa

Za pripremu hrane, dodajte 2 dijela miješane krme na 1 dio mješavine od kukuruza i pšenice. Ista hrana može se koristiti za hranjenje ne samo kokoši, već i ostatak ptica. Osim toga, porcija prepelice također bi trebala biti zelena (razna trava, kupus).

Sadržaj odraslih prepelica – video