original komposit av pumpaPumpa i hemlandets storhet odlas huvudsakligen för att laga andra kurser och desserter. Men från hennes söta och saftiga massa kan du också förbereda en underbar dryck. Det är inte värre än traditionella frukt- och bärkompoter, förutom det har en individuell smak och lukt.

Nödvändiga ingredienser

Innan du börjar behålla komposten, bör du förbereda en pumpa:

  • tvätta väl
  • skära skalen
  • ta bort fröna.

För varje liter vätska behöver du ta 1 kg ren massa och samma mängd socker. Dessutom, för att förbättra smaken kommer att behöva dessa produkter:

  • 1 stor citron
  • kryddnejlika eller kanel.

Processen för försegling av komposit

Pumpa skuren i medelstora kuber och lägg i en djup kastrull. Tillsätt socker, riven zest och nypressad juice från en citron. Tack vare citronen kommer pumpkuberna att behålla sin form och kommer inte att sönderfalla under tillagningen. Dessutom kommer han att ge komposten den nödvändiga syran, som pumpan inte äger.

Rekommendation! Istället för citron kan du lägga ättiksyra (1 tsk).

Häll pumpan med vatten för att täcka, koka och koka över medium värme i 20 minuter. Pumpa redo kan bestämmas av formuläret – det blir transparent.

Sprid den kokta pumpan tillsammans med vätskan över de steriliserade burkarna, lägg till kryddnejlika eller en kanelsticka till varje par (den som älskar den). Rulla upp, sätt ihop krukorna och låt dem svalna helt.

Intressant att veta eller Användbar egenskaper hos pumpa

Pumpa innehåller ett helt komplex av vitaminer och spårämnen, såsom askorbinsyra, pektiner, kalcium, järn, fiber och andra. Matvanor påverkar nervsystemet positivt och utvidgar kärlen. Pumpa fastställer aktiviteten i mag-tarmkanalen och har en helande effekt på sår.

Related  Bitkilerin yeşil yayılma yöntemiyle çoğaltılması

Pumpa rekommenderas att inkludera i den dagliga kosten för sjukdomar i hjärtat, tarmarna, urogenitala systemet, njurar och lever. Det är också effektivt för gikt, förstoppning, hemorrojder, diabetes och ögonproblem. Samtidigt behåller den stora grönsaken sina användbara egenskaper även under värmebehandling, frysning och torkning.

Inte bara köttet, utan även pumpafrön kan vara till nytta om du äter dem i mått, annars kan de orsaka illamående och till och med kräkningar. Frön tjänar som ett utmärkt antihelmintiskt medel, vilka barn kommer att äta med nöje. De rekommenderas för hjärtsjukdomar och blodkärl.

Ovanlig kompot av pumpa – video