Vilken typ av gräsbearbetning finns det, och i hur många år kommer det att finnas tillräckligt med en lång gräsmatta som inte kräver hårklippning? Hur utrusta landskapet i ett förortsområde för att minimera ekonomiska kostnader och tid att ta hand om det gröna omslaget?

ingen klippning gräsmattaHittills har experter utvecklat flera typer av gräsmattor, som inte kräver särskild vård och hårklippning. Nyligen blir de allt populärare bland invånarna i hus på landet. Detta beror på det faktum att den garanterade servicelivslängden för en sådan grön gräsyta i genomsnitt är 5 till 7 år med minimalt underhåll.

Nödvändiga villkor för gräsmatta plantering

För att de gröna plantagen på gräsmattan ska kunna lugna ögat, är det nödvändigt att välja rätt blommor och gräs. Det är omöjligt att göra utan hjälp av proffs som noggrant studerar de övre lagren av marken i trädgårdsplanen, bestämmer hur mycket luftfuktigheten är och närvaron av ogräs på den. Om båda är stora nog, väljs planteringsplantor för plantering, som kan undertrycka ogräs av gräsgräs under spridningsperioden.

Dessutom bör sorter av gräs inte vara mottagliga för trampning, snabbt stiga efter regn eller hagel och återhämta sig från plötsligt bildade “skalliga fläckar”. För att inte tänka på hur många år kommer att vara tillräckligt långt gräs som inte kräver klippning i blandningen experter inkluderar blommor och örter krävande sorter som föder själv-sådd.

Varianter av fleråriga gräsmattor som inte kräver hårklippningar

Det finns flera sorter av gröna gräsmattor som inte kräver grundlig och regelbunden vård. Här är några av dem:

  1. Morisk gräsmatta. Blandningen innehåller växter och blommor, fullt anpassade till det centrala ryska bältets klimat. På sådana gräsmattor växer delphiniums, vallmor, krysantemum, tusensköna, kornblommor, ringblommor, kinesiska nejlikor. Denna variation av färger ser bra ut mot gräsens bakgrund – sväng och böjd gräs. För landning av den mauretanska gräsmattan används cirka 30 frön av vackra men opretentiösa blommor och växter. Gräset planteras på våren, inte gräset skjuvas, men vattnas regelbundet genom luftning.
  2. Clover gräsmatta. En rik och doftande grön äng med en snabbt växande lågväxande växtklöver. Arrangemanget av ett förortsområde på detta sätt kommer inte bara att vara vackert men också användbart – klövern hänvisar till några typer av fältgräs som berikar jorden med kväve. Vård av klöver gräsmatta innebär regelbundet vattning och klippning av gräs en gång om året – tidigt på våren.

Related  Iberis paraply: två sätt att växa från frön

Alla örter och blommor som ingår i blandningen för fleråriga gräsmattor hör till vilda fältväxter. De har en fantastisk förmåga att återhämta sig nästa år, multiplicera med fröna bortkastade efter blommande. Om varje säte nästa år i gräsmattan och extra plantor fukta regelbundet marken, grön gräsmatta som inte kräver någon klippning kan pågå 5-7 år.