objavite različite vrste na web mjestuPostoji više od 200 vrsta tajije. Ove sorte su obično podijeljene u visoke i usporene, a također i sorte sa žutim iglicama. Krajoljetni dizajneri koriste tui ne samo da tvore živicu. Granični stupovi crnogoričnih biljaka izvrsni su za ukrašavanje cvjetnjaka i cvjetnjaka. Korištenje različitih tipova riječi u vašem području možete stvoriti lijepu zelenu kompoziciju. Razmislite o vrstama tìya koji su najprikladniji za sastav predstave i stabla koja su posebno oblikovana za oblikovanje živice.

Sferni Tui

Sferične vrste tuya uzgajane su kako bi ukrasile cvjetne krevete na mjestu. Ove se vrste odnose na rubnik Tui. Raste vrlo polako, visina ne prelazi 1 m. Sferne sorte savršeno podnose šišanje i oblikovanje, ali one jako pate od oštrih mrazova. Ove sorte bi trebale biti postavljene pored visokih grmova, na primjer, boxwood, tako da thuja je zaštićena od vjetra i djelomično je hladovita. Sferični tip thuja može doseći veličinu od 90 cm u promjeru. Takva tuya izvrsna je za ta područja, od kojih su većina zasjenjeni visokim grmljem ili drvećem. Od globularnih sorti su thuja sa žutim iglicama, koje savršeno nadopunjuju zelene sorte.

Najpopularnija globularna thuya je Globosa. Vrhovi grana ove grmove su žuti, bliži sredini – boja postaje svijetlo zelena i blizu trupa – zelena.

Nisko uzgojeni Tui

Niske rastuće vrste tuya izvrsne su za ukrašavanje mjesta s gospodarskim zgradama. Visina tih vrsta doseže 3 m. Nedovoljne Arborvitae tolerirati zamrzavanje i promjene jesen temperature. Takve vrste najčešće se koriste za oblikovanje živice. Vrlo su dekorativne jer su kompaktne veličine i gotovo nikada ne vezuju sjeme.

Najpopularnija sorta low-grade tui je Smaragd. Možete kupiti podvrstu ove sorte žutim iglicama.

Visok stup

Visoke stabljike postavljene su samo na velikim površinama. Visina crnogoričnih stabala može doći do 9 m. Koriste se za dio razdvajanja u zoni ili umjesto stupaca u živicama.

Ako na vašoj web-lokaciji ima previše svjetlosti da biste narasli sjenke, postavite barem jedan visoki ton. Pet godina kasnije, blizu njega, moguće je napraviti krevete za biljke koje vole hlad.

Related  Apa yang perlu dilakukan dengan warna violet yang dibeli di kedai?