uklar og klarert vinFor å lette hjemmevin uten bruk av kjemikalier, bruker mange destillatører forskjellige metoder. Noen – legg til hvitt protein til vinen, andre forsvarer drikken på et kjølig sted i flere måneder. Denne metoden for rengjøring er ineffektiv og det er ofte nødvendig å gjøre en annen avklaring, på grunn av hva smaken av den ferdige drikken endres.

Les også: Hvordan åpne vin uten en korketrekker?

Ofte blir hvitvin klarlagt, da den oksyderer ved kontakt med oksygen og til slutt blir uklar. Dette gjelder spesielt for en drink laget av et muskatortrykk av druer. For eksempel blir vinen fra druesorten “Citronny Magarach” overskyet om to måneder etter produksjonen.

Rød tørr vin er bedre avklart ved å bosette seg. Med denne metoden fjerner du den minste mengden resterende mos fra vinen. Det er i de fine partiklene av druerhuden at hele smaken av rødvin er vedlagt.

Lys hvitvin

Hvit dessert og semisweet vin kan klargjøres med gelatin innen en dag. Tørrvin kan bli voldelig reaksjon, siden den inneholder den største mengden alkohol. Denne drinken lyser om 2 timer. For å lette vinen, trenger du:

  • varme drikkebeholderen til romtemperatur;
  • fortynnet gelatin i varmt vann;
  • rør vinen godt og hell gelatinoppløsningen i beholderen.

Det er nødvendig å helle i løsningen mens vinen fortsatt beveger seg. For tillit etter tilsetning av gelatin blandes drikken igjen. For 100 liter ferdig hvitvin tilsatt 10 g til 15 g gelatin.

Kjemisk reaksjon

Umiddelbart etter påføring av gelatin vil vinen synlig bli overskyet. Dette skjer fordi gelatin begynner å tiltrekke seg partikler av oksider. I løpet av de første reaksjonstidene kan et lite lag av skum dannes i vinbeholderen, som må dreneres sammen med bunnfallet. Gelatin vil slutte å fungere 24 timer etter begynnelsen av avklaring.

For at reaksjonen skal fortsette normalt, fjern vinen i et mørkt, kjølig rom. På en dag, spenne den gjennom en fin sil og gassbind.

Sedimentet kan brukes til å lage sterke drikker. Vinen vil bli mye mer gjennomsiktig enn etter påføring som klargjør av egghvite. Gelatin påvirker ikke smaken av hvitvin, og fargen på drikken blir gjennomsiktig rav, noe som er vanskelig å oppnå selv ved bruk av kjemiske preparater for avklaring.

Related  Clematis – anggur berbunga di taman (video)