Tembikai di rumah hijauDi Siberia, terlalu sejuk iklim untuk tumbuh tanaman termophilic. Walau bagaimanapun, semangka di Siberia boleh ditanam. Untuk beri, tanpa mengira keadaan cuaca, masak dan manis, anda perlu menanam tembikai di dalam rumah hijau.

Ovari dan penjagaan kupon rumah hijau

Apabila tumbuh semangka tumbuh di rumah hijau, selepas cambuk membesar dan mula berkembang, ia perlu menanam semangka secara manual untuk membentuk ovari. Pada setiap cawan meninggalkan satu atau dua buah buah, kerana kilang rumah hijau tidak dapat “menarik” lebih banyak buah. Dua buah tembikai yang ditinggalkan pada cambuk akan lebih kecil daripada buah tunggal, dan akan masak lebih lama lagi.

Tembikai ditanam di atas telur, jadi cambuk mesti terikat, dan buahnya dibalut dengan jaring. Tembikai buas Hothouse lemah, ditanam di tanah terbuka, dan cambuk di bawah berat beri jatuh ke tanah. Berbaring di tanah, semangka boleh reput. Semua pucuk sisi, kecuali yang tumbuh ke sisi sokongan, mesti dipotong.

Tumbuh-tumbuhan besar memerlukan bantuan untuk mengeraskan kekaki dan mengalihkannya ke arah matahari, kerana cambuk memerlukan lebih banyak cahaya untuk membentuk daun dan buah-buahan.

Kelebihan tumbuh-tumbuhan yang tumbuh di rumah hijau

Tembikai rumah hijau tahan terhadap penyakit dan perosak. Tumbuhan yang ditanam di kawasan terbuka terdedah kepada phytophthora dan penyakit virus lain, yang disebarkan oleh serangga.

Sejak serangga praktikal tidak terbang ke rumah hijau, semangka rumah hijau tidak mudah terdedah kepada penyakit virus.

Bakhcha tidak menenun di tanah, tetapi angin di sepanjang terik, jadi mudah untuk mengumpul buah-buahan. Semangka dibuang dengan jus sangat cepat, kerana apabila tumbuh di rumah hijau, pucuk sampingan dikeluarkan, dan semua makanan pergi ke buah.

Related  Evde hippeastrum bakımı

Ciri-ciri penanaman rumah hijau, baja untuk tembikai

Dalam sesetengah tumbuh-tumbuhan, hanya bunga-bunga lelaki yang boleh membentuk cambuk utama. Ia bergantung kepada benih dan pelbagai buah tembikai. Dalam kes ini, anda mesti meninggalkan anak tiri anda dan biarkan dia bertumbuh. Ia akan mekar dengan warna wanita dan lelaki. Tumbuhan ini perlu disenyawakan lebih kerap, kerana ia memerlukan dua kali lebih banyak nutrien.

Memohon baja sepanjang musim. Pada bulan pertama, menyuburkan dengan penyelesaian humus kuda atau lembu. Untuk tiga liter air, tambahkan 300 gr. baja dan air benih yang ditanam. Apabila tumbuhan tumbuh dan mula membentuk buah, setiap 10-15 hari ke dalam tanah untuk membuat penyelesaian yis.

Untuk melampaui tembikai di taman tidak berbaloi, kerana ia terlalu bersalut gula, terlalu panas. Biji semangka ini boleh bercambah walaupun di dalam janin.