marinerad melonAlla vet att den mest utsökta melonen är en som har mognat väl och har ett saftigt sött kött. Det händer emellertid ofta att den frukt som erhålls på marknaden inte är ganska hög kvalitet, med ett vattent och otroligt kött. Rusa inte för att kasta dem, för även ens av dessa meloner kan framgångsrikt förbereda en underbar efterrätt. Det är tillräckligt att känna till några av nyanser av marinering, så att oupptäckt vid första ögonkastet blir frukt till ett kulinariskt mästerverk.

I en bank är det önskvärt att lägga meloner av ett slag, eftersom varje sort har sin egen struktur av massa. Meloner med hård kött bör inte blandas med oljiga sorter, för att inte skämma bort utseendet och smaken av bunten.

Framställning av frukter

Utvalda och sorterade omodda frukter måste skäras i två halvor och välja frön. Använd en sked, rengör försiktigt melonens insida så att inga fibrer kvarstår, för vilka fröerna är fastsatta.

Därefter måste du skala frukten från huden. För att göra detta, skära melonen i skivor och skära av huden med varje kniv. Skalade skivor skärs i stora bitar (ca 3 cm) och tätt packade i beredda burkar, fyller dem upp till toppen.

I varje burk med melon sätta:

  • några ärter av paprika;
  • för 1 nejlikor.

Framställning av marinaden

Två burkar på 1,5 liter (fylld med meloner) behövs:

  • 1,5 liter vatten;
  • 500 g socker;
  • 150 g ättika (9%).

Häll socker i vattnet och sätt på eld. Värm marinaden tills allt sockret har smält, det är inte nödvändigt att koka det.

Så fort kristallerna av socker löser upp, tillsätt ättika till saltlösningen och häll det omedelbart i burkarna med melon.

Sterilisering av arbetsstycket

Fyllda marinerade burkar med melon i en bred pan, sängkläder på botten av en gammal handduk och häll varmt vatten i det så att det når burkarna på axlarna. Täck varje burk med lock och sterilisera.

Related  Menanam salad kubis

Tiden för sterilisering beror på behållarens volym:

  • för behållare med en volym av 1 liter – 15 minuter;
  • för behållare med en volym av 1,5 liter – 20 minuter;
  • för en kapacitet av 2 liter – 25 minuter.

Under steriliseringen ska pannan med burkar täckas med en andra panna eller med blomkål. Så är bankerna bättre ångad.

Rulla upp krukorna efter den angivna tiden, vrid dem upp och ner, linda dem och låt dem svalna. Marinerad melon kan konsumeras som en separat efterrätt. Det är också bra som fyllning för pajer.

Marinerad melon för vintern – video