sopp i skogenSvampe vokser i løvskoger. Mycelium utvikler seg på stammen av trær. Hva folk pleier å kalle en sopp, faktisk – dens frukt kropp. Svampen selv er underjordisk, på en dybde på mer enn 20 cm. Dette er sentrum av myceliet. Det ser ut som en potetknol, men det føles mykt å berøre. Fargene til mycelens senter avhenger av svampens variasjon. Den hvite trøffelen har en kremfarget sopp, soppene har en brun sopp.

Fra sentrum av mycelium forlater mycelium-filamenter som strekker seg til en avstand på 30 cm. Området av voksent mycelium er 10 cm2 opptil 15 cm2 avhengig av type sopp.

Svampekroppen danner for å vokse sporer som modnes innen en og en halv time etter utseendet av antennens del av soppen.

Du kan samle sopp på flere måter. Noen soppplukkere kutte fruktkroppen med en kniv, andre – vri den helt ut av bakken. På russisk språk er det et stabilt uttrykk for å bryte ned sopp. Det dukket opp fordi i det 16. århundre samles folk sammen sopp, bryter dem manuelt.

Ifølge populær tro ble det ansett å være en dårlig form for å ta alle soppene ut av skogen, dette vil føre til feil, og ved neste tur inn i skogen, vil sjampinjongplukkere bare finne giftige sopp.

Skjære sopp

Tilhengere av soppskjæring hevder at det er umulig å vri en fruktkropp fra bakken. Deretter blir tråden i myceliet skadet, og det blir færre sopp i glade. Faktisk er skade på myceliet til og med gunstig for mennesker. Hvis tråden er skadet, utløser senteret av myceliet en beskyttende reaksjon og danner mer fruktlegemer med sporer.

Related  Doğru ve ne zaman çilek malçlamak için

Sopp mer på steder der menneskeskapte arbeider ble gjort:

  • Branngrøft er gravd;
  • løsnet jord;
  • logging ble utført.

Etter oppskæring kan opp til halvparten av fruktstammen forbli i bakken, som til slutt vil rote.

Samle spiselige sopp på travle veier, hvor biler ikke kan gå. Fruktkropp absorberer eksosgassene veldig bra, så du blir sikkert forgiftet av slike sopp.

Frukt kroppen vri

Andre soppplukkere, tror at myceliet på grunn av putrefaction kan bli smittet med patogene bakterier og farlig mugg. Dette er en misforståelse. De fleste svampene roter helt, men neste år myceliet danner et stort antall fruktlegemer som er trygge for mennesker.

Samle sopp som du vil. I alle fall, gjør du ikke skade mycelium. Det er nødvendig å kutte bare de giftige soppene, slik at deres mycelium ikke utløser en beskyttende reaksjon og ikke vokser. Den fruktige kroppen av giftig sopp blir brent etter innsamling.