kek snekDaripada hanya tidak mengagumi nyonya tetamu mereka: kek luar biasa, hidangan luar negara atau salad misterius. Tetapi makanan ringan asli, yang dibuat berdasarkan prinsip kek, kelihatan seperti sushi Jepun. Gabungan warna merah, hijau dan putih yang menarik juga mengagumkan. Untuk mempersiapkan makanan ini, anda memerlukan sedikit masa dan produk.

Pembakar luar biasa

Dalam resipi, gunakan doh biskut. Anda boleh cat di hijau dengan pasli atau bayam. Pasta dibuat mengikut corak ini:

  • Tuangkan sayur-sayuran dengan pisau (lebih baik hanya daun, tanpa cawangan);
  • mengganggunya dalam pengisar;
  • tambah kuning dipisahkan (4 pcs.);
  • krim masam (70 g) apa-apa kandungan lemak;
  • bersungguh-sungguh dikacau.

Nyaring 120 g tepung dan tuang 5 gram serbuk penaik ke dalamnya. Selepas itu, pukul sehingga keadaan stabil protein 4-re. Pada permulaan proses, tambah garam, dan sedikit kemudian – gula. Kini anda perlu menggabungkan tepung dan pes hijau. Jisim protein yang disebat ditambahkan kepada bahagian yang dihasilkan dari campuran (2-3 sudu). Ia mesti diganggu dengan teliti. Pergerakan mesti dari atas ke bawah.

Parsley mempunyai rasa tertentu. Oleh itu, mereka yang tidak bertoleransi boleh menggunakan daun bayam. Kilang itu memberikan naungan yang kaya, dan tidak menjejaskan rasa hidangan itu.

Bakar doh untuk makanan ringan yang dicadangkan pada suhu 180 ° C. Selepas 15-20 minit, ia akan siap. Untuk melakukan ini, gunakan kuali dengan saiz 25×30 cm atau 30×40 cm. Bahagian bawah acuan mesti ditutup dengan kertas parchment.

Grand Final

Kek span diambil dari ketuhar. Gunakan perlawanan untuk memeriksa kesediaan, ia tidak sepatutnya melekat. Apabila ia menyejuk sedikit, ia dikeluarkan dari dulang pembakar dan kertas dikeluarkan. Peringkat seterusnya adalah mengiris. Bentuk kelebihan dan bahagikan kanvas menjadi dua bahagian yang sama. Kini masa memasak, serta hiasan:

  • 300 gg keju curd;
  • dipotong menjadi banyak kehijauan, campuran;
  • Salmon masin dipotong menjadi selat panjang.

Related  Стадии спелости кукурузы

Pisang paste keju hanya satu bahagian kek biskut. Di atasnya meletakkan kedua, dan sedikit ditekan. Menggunakan alat khas, bahagikan “kek” ke dalam bahagian. Setiap daripada mereka dihiasi dengan kepingan ikan. Anda boleh meletakkan mawar volumetrik, cincin, berlian atau asterisk.

Untuk memastikan bahawa kepingannya adalah sama, tusuk gigi terperangkap pada garisan pemotongan. Papan pemotong digunakan sebagai penguasa.

Apabila pembuka lazat muncul di atas meja, para tetamu akan berasa bingung seketika. Peminat masakan Jepun akan segera menghargai kerja-kerja pelayan wanita. Selebihnya akan menunggu dengan makanan istimewa, tetapi mereka tidak akan dapat meruntuhkan diri dari itu. Kanak-kanak akan menyukai warna hijau yang luar biasa daripada kek, tetapi rasa akan mengejutkan mereka.