Pemanas air atomPemanas air elektrik yang mengalir adalah peranti yang direka untuk memanaskan jumlah kecil air. Dengan bantuan alat pemanasan ini, anda boleh mencuci pinggan dengan selesa, tetapi untuk mengambil mandi yang selesa atau dengan cepat mengisi tab mandi hampir tidak realistik. Pemanasan suhu air adalah dari 40Mengenai C hingga 60Mengenai C.

Pengilang menghasilkan model pemanas air dengan pemanas elektrik. Juga menghasilkan model peranti dengan gegelung pemanasan. Sesetengah aksesori dibekalkan dengan beberapa model, misalnya, muncung cuci piring, atau keran plastik dengan muncung urut untuk mencuci tangan yang selesa.

Elemen pemanasan boleh menjadi unsur pemanasan dengan anod magnesium yang terletak di dalam badan pemanas air. Juga, satu atau dua plat logam boleh menonjolkan elemen pemanasan. Plat pemanasan sedemikian cepat terbakar, dan pemanas air gagal.

Memilih pemanas air yang berjalan

Apabila memilih pemanas air melalui aliran, anda perlu memberi perhatian kepada terma jaminan, peralatan tambahan, unsur pemanas dan kumpulan keselamatan.

Ia adalah sangat penting bahawa pemanas air dilengkapi dengan sensor bekalan air. Sensor ini secara automatik mematikan bekalan kuasa kepada elemen pemanasan.

Fungsi ini menjimatkan tenaga dan melindungi plat pemanasan dari kegagalan, dan bahagian plastik dari lebur. Beberapa pemanas air elektrik segera dilengkapi dengan termometer untuk mengukur suhu air dan paparan untuk menyesuaikannya.

Pemasangan pemanas air serta-merta

Untuk memasang pemanas air elektrik yang mengalir, anda perlu mengeluarkan penutup belakang peranti dan laraskan elemen pemanasan untuk suhu pemanasan tertentu. Maka perlu menandakan lubang-lubang untuk memasang pemanas air elektrik. Bolt untuk pengancing boleh didapati dalam dua versi: rivet plastik atau butang logam tahan karat. Dalam kes pertama, pemanas air dipasang dengan Velcro silikon. Untuk pemasangan pada butang logam, lubang gerudi dengan perforator atau gerudi.

Related  Características de cuidados para rizoma e tubérculo calla após a floração

Injap tutup hendaklah dipasang pada salur air sejuk. Di belakang pemanas air lubang dipotong untuk paip peredaran air, yang diperlukan untuk menyejukkan bahagian plastik. Hos tahan panas dipasang di salur air panas. Seterusnya, detergen pencuci pinggan dipasang, lengkap dengan pemanas.