Geitvedslekten frøplanteNylig har havtornet stor etterspørsel blant gartnere. Avledede varianter ble mer kompakte og undersized. Nå er det enklere å samle en rik høst fra en enkel plante, og også mer interessant. Likevel ødelegger tørkede grener og rynket bær det unike høstlandskapet og stemningen til gartneren. Hvordan håndtere dette?

Å dyrke frukt, nær den kvinnelige busken sadler en mann. Nyrene av denne arten ligner furu kegler, fordi de er flere ganger større enn vanlige kvinner.

Løs eller ikke

Ugress gir ikke liv til mestere eller kulturer. Mange begynner å slette dem intensivt. Siden rottsystemet av havtorn er overfladisk, kan det ikke forstyrres. Det er verdt litt skade røttene, da de begynner å frigjøre nye skudd. I dette tilfellet begynner anlegget å lede all sin energi til de dannede sårene. Gradvis avgår saften fra grenene, og de tørker opp.

Den beste måten å kontrollere ugress på er mulching. Et lag med tørkede og rottede blader / gress kan være fra 10 cm. Et slikt ly hjelper med å opprettholde et fuktig mikroklima i den underjordiske delen av bushen.

Standardmeny

De fleste varianter varierer i smak, form og farge på bær. De søtere frukten, jo tidligere blir de modne. Mange bestemte seg for å velge i favør av varianter:

  1. Nizhny Novgorod søt.
  2. Spicy.
  3. Harvest.
  4. Novinskaya.

Selv om havtornet regnes som en tørkebestandig busk, anbefales det å vanne det. Røttene ligger så nær overflaten at de ofte ikke når grunnvannet. Sultry sommer, spesielt uten nedbør, er det første signalet for å utføre vannprosedyrer. Blant annet er det i henhold til standardordningen gitt tilskudd:

  • på våren – nitrogenholdig gjødsel;
  • i andre halvdel av sommeren – fosfat og potash;
  • Basalområdet er mulket av humus.

Hvis planten er plantet på lette jordtyper, bør den ikke bli for ofte og rikelig vannet. Dette gjelder også tørre perioder.

Det er viktig å vurdere plantesesongen. For frøplanter fra beholderen er det å foretrekke å velge vårmånedene. Det avhenger av været i regionen. Jo lenger sør, jo tidligere landingen skjer. Hvis du kjøper busker med et åpent rotsystem, er det bedre å gjøre det på høsten. For at anbudsrøttene skal tilpasse seg og vokse, starter plantingen så snart som mulig.

Related  Siyah fasulye tohumu hasat

Beskjæring og sykdom

Moderne varianter gjør det mulig å danne kronen på en busk. Så gartneren vil ha en sjelden mulighet til å lage et fantastisk designer mesterverk fra fruktbar havtorn. Skjær råd:

  • ødelagte grener;
  • Basal, som vokser for nær bakken og forstyrrer;
  • forbauset og galt.

Mange gartnere legger merke til at så snart bær begynner å modnes, så innen 2-3 dager de tørker og tørker ut. Det viser seg at dette ikke er en sykdom, men et uvanlig skadedyr – havtornet flyr. Insektet ser ut som en miniatyr hvit orm med svulmet underliv. For å fjerne det, er det nødvendig å behandle bushen med en spesiell forberedelse. Prosedyren utføres i perioden fra 15. juni til de første dagene i juli, når frukt ikke har begynt å modnes. Som et resultat kan du lagre avlingen og spare insektet.