soba za špargljeŠpargla je izvirna roža, ki se od naključnih rastlin vseh rastlin razlikuje, ker ima nenavadno obliko listov. Namesto velike listne plošče so poganjki rastline gosto pokriti s tankimi iglami, zaradi česar je videti kot božansko božično drevo.

Odraslih čudovitih cvetov ni zelo težko, če poznate nekaj njegovih lastnosti. Glavna stvar, ki jo morate upoštevati, je:

  • razsvetljava;
  • temperatura zraka v sobi;
  • zalivanje;
  • top dressing;
  • presaditev.

Kje je bolje dati šparglje?

Praktično vse sorte belušev ljubijo razpršeno svetlobo, zato je bolje izbrati severovzhodno okensko polico kot rezidenco cvetlice. Na njej bo obrat imel veliko svetlobe in neposredna sončna svetloba ne bo mogla škodovati.

Sončno stran se lahko vzame pod Asparagus Sprenger – samo ima radi veliko svetlobe.

Kar se tiče zimskega obdobja, ko je manj naravne svetlobe, cvet luči ali pa se pomladi premakne na bolj osvetljen prostor.

V bližini radiatorja ne morete položiti belušev – izpušča suh zrak, iz katerega se iglice začnejo razpadati.

Mehka kobilica je zelo občutljiva in je nizka temperatura v prostoru. Udobne stopnje za to – od 22 do 25 let in le v času počitka je dovoljeno (in potrebno) zmanjšanje od 15 do 18 stopinj Celzija. Pri nižjih vrednostih cvet zavrže vse listje.

Kako voda?

V zimskem času šparglje ne potrebuje pogosto zalivanje, dovolj je, da tla ostanejo vlažne, ne da bi se popolnoma suha. Toda s prihodom pomladi boste potrebovali pogostejše vlaženje zemlje – do 3-krat na teden.

Šparglji so zelo vlažni, zato redno pršite vejice in občasno izvajate vodne postopke.

Kako pogosto se hranim?

Vse vrste špargljev, ki so del aktivne rasti. V zvezi s tem je v rastni sezoni cvet potrebno redno gnojenje s kompleksnimi mineralnimi gnojili, vendar ne več kot trikrat mesečno. Dovoljeno in eno (med sezono) hranjenje majhne količine organskih (ptičjih iztrebkov).

V zimskem času vam ni treba oploditi rastline.

Značilnosti presaditve

Koreninski sistem špargljev za eno leto lahko popolnoma zapolni majhen lonček. Mladi grmičevje je treba vsako leto presaditi spomladi, vsakič pobral pot nekaj centimetrov večji premer kot prejšnji, sicer korenine ga samo strga. Odrasle rastline je treba presaditi enkrat v 3 letih.

Pri presaditvi velikega grmovja se lahko stare poraščene korenine delno odstranijo, ostalo pa lahko obrezane s konicami.

Kar zadeva obrezovanje, šparglje sploh ne potrebuje – cvet je sposoben oblikovati lepe, dolge in puhaste veje. Dovolj je preprosto, da pravočasno prekinete suhe poganjke in namestite (po želji) podporo.

Related  Vi vokser i leiligheten en kraftig kjekk Ficus-gummi

Video o značilnostih oskrbe špargljev