jordbær på en varm lappJordbær er svært krevende å ta vare på. Å dyrke en god avling jordbær, det er bedre å plante den på høye varme senger. Om våren er det svært viktig å utføre en rekke tiltak for å forbedre plantens immunitet og få et høyt utbytte av deilige bær.

Planting jordbær

Jordbær er plantet i to rader, da den bart rot, fyller hele området med varme senger. Planter mulch. Landet under mulch alltid forblir fuktig og ikke forseglet, eliminerer løsner, noe som gjør det enkelt å ta vare på jordbær.

Over tid stikker kjerne av de gamle jordbærbuskene over jordens overflate, samtidig som røttene avsløres. De trenger å sovne på bakken for å beskytte seg mot tørking ute om sommeren og frysing om vinteren.

Pleie av planter om våren

I begynnelsen av april kan været allerede behandles med jordbær. Den første uttaket er viktig for fremtidig høst.

Det første trinnet, etter vinteren trenger å trimme sakser alle tørre og sykefravær, som dette – smittekilder, samt under dem liker å gjemme skadedyr. Siden jorda i sengene zamulchirovat, bruk vifte rake ubehagelig.

Hvis plantene har mange blader med brune flekker, så er jordbæret påvirket av en soppsykdom. I dette tilfellet er det nødvendig å behandle sengen med kobberholdige preparater. Disse inkluderer Bordeaux-væsken.

Du kan kun bruke 1% løsning, slik at du ikke brenner de delikate jordbærbladene.

Bordeaux væske – et svært kraftig verktøy som beskytter jordbær fra sykdommen i lang tid. Men bruker den bare før blomstring. Hvis man savnet den første gang behandling av jordbær, bruker mindre toksiske kobberholdige midler, slik som “Hom” og “oksihom”.

Et annet godt middel for soppsykdommer er Fitosporin-M. Det biologiske preparatet er helt trygt, det brukes ved en temperatur over +10OhS.

Related  Förbereder björnbäret för vintern

Det er nødvendig å mate jordbær full kompleks mineralgjødsel eller infusjon av kyllingavfall. Også som nitratgjødsel kan ammoniakk brukes (2-3 ss per 10 liter vann).

Et veldig godt middel for skadedyr og soppsykdommer er aske. Samtidig mates plantene med nødvendige makro- og mikroelementer. Det er nødvendig å stryke jordbærbusker på våte blader.

Jordbær trenger rikelig vanning om våren.

Gjennomføring av disse anbefalingene for første omsorg for jordbær på våren, vil du få sterke planter og en stor høst.